TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Energie op rantsoen na “grote” Russische aanval – EU: winst op bevroren Russische tegoeden naar wapens Oekraïne

Het Russische leger lijkt erin te slagen steeds verder op te rukken in Oekraïne. Het Russische ministerie van Defensie meldt woensdag dat zijn strijdkrachten nog twee dorpen aan de frontlinie hebben veroverd. Rusland heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ook “massale” luchtaanvallen uitgevoerd op diverse Oekraïense regio’s. Volgens de Oekraïense minister van Energie waren de aanvallen gericht op energiefaciliteiten. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor René en Monique

René Vermander is geboren in Kaaskerke bij Diksmuide. In 1939 ontmoette hij Monique Vanacker (82) in haar geboorteplaats De Panne.
The post Diamant voor René en Monique appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG LECCE-ATALANTA. Invaller De Ketelaere scoort meteen!

De Ketelaere & co nemen het op tegen middenmoter Lecce. Atalanta doet nog volop mee voor een Champions League-ticket en moet dus winnen op Lecce. De uitploeg kan rekenen op een sterke De Ketelaere, die zijn goede prestaties toonde in de vorige competitiewedstrijd tegen Roma. De Rode Duivel was goed voor twee doelpunten. Krijgen we dezelfde prestatie te zien? Volg

Lees meer »

Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar

De Belgische webshop met duurzaam speelgoed www.fairplace.be breidt uit met zes speelgoedpakketten van Re-Play, een jong initiatief van de Deerlijkse jonge mama Lore Derumeaux. Via haar webshop kan je origineel en duurder speelgoed huren in plaats van dat aan te kopen.
The post Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe er straks 32 zakken chips per seconde (!) van de band rollen in Veurne: “Handmatig aardappels schillen? Die tijd ligt vér achter ons”

Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo investeert 200 miljoen euro in zijn vestiging in het West-Vlaamse Veurne, waar de chips van Lay’s, Doritos en Cheetos worden gemaakt. Bedoeling is om de productie stevig te verhogen, naar liefst 2,8 miljoen zakken chips per dag. Hoe willen ze dat klaarspelen? En telen we daar wel genoeg aardappelen voor? “Van de 4.000 aardappelsoorten ter wereld

Lees meer »

Waterpeilen lijken te dalen, maar er zijn intense buien op komst: “Zou lokaal voor problemen kunnen zorgen, want bodem is verzadigd”

Hoewel de waterpeilen op de waterwegen de rest van het verlengde weekend lijken te dalen, is het noodzakelijk om voorzichtig te blijven want er zijn de komende nacht nog intense buien op komst. Die kunnen volgens onze weervrouw Jill Peeters lokaal nog voor overlast zorgen. “We zien nu al een waakstand op de bekkens van de rivieren Demer en Dijle.

Lees meer »

Eurostar gaat tot vijftig nieuwe treinen bestellen

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar gaat zijn vloot grondig vernieuwen en uitbreiden. Er zullen tot vijftig nieuwe treinen besteld worden, zo heeft het bedrijf donderdag aangekondigd. Het verwacht de eerste nieuwe treinen in 2030 in dienst te kunnen nemen.

Lees meer »

Bart Deleu is koning bij Sint-Sebastiaan Geluveld

Op hun terrein op het kasteeldomein van Geluveld kwamen vijftien schutters samen om de traditionele koningsschieting van de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan Geluveld af te werken op woensdag 1 mei. Het duurde heel lang voor de koning bekend werd, want pas in de vijftiende ronde kon Bart Deleu de allerhoogste prijs naar beneden halen en mocht
The post Bart Deleu

Lees meer »

Bakker Huybrecht opent opnieuw de deuren in Wevelgem

“Ik kom helemaal van Marke en ben zo blij dat de bakkerij weer open is. Het beste brood van de streek!” De klant voor mij is maar wat gelukkig dat bakkerij Huybrecht terug van weggeweest is, nadat ze in december 2022 wegens gezondheidsredenen van de uitbaters de deuren moest sluiten. Op zondag, maandag en woensdag is de winkel weer open.

Lees meer »

Obussen uit Brugse ringvaart gehaald

In de ringvaart in Brugge tussen de Gentpoort en de Kruispoort worden vandaag de eerder gevonden obussen geborgen.
The post Obussen uit Brugse ringvaart gehaald appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kwellemolenstraat afgesloten door wateroverlast

In de hoofdgemeente Alveringem heeft het deze ochtend vroeg fel geregend. Inwoners spreken van 25 liter. Dat, bovenop de 18 liter die er gisteren zijn gevallen, heeft ervoor gezorgd dat enkele straten sinds deze voormiddag op hun laagst gelegen punten zijn ondergelopen. Dat is zo voor de Kwellemolenstraat nabij de Westover, de Wijdouwbeekstraat en – in mindere mate de Sint-Rijkerstraat

Lees meer »

Bliksemschicht slaat in nét naast vrouw: “Dat scheelde geen haar”

In het Chinese Maoming is een vrouw woensdag nipt ontsnapt aan een bliksemschicht. De vrouw was op straat het slechte weer aan het filmen toen er net naast haar een bliksemschicht insloeg. Op het moment zelf kon ze alleen maar gillen, het was pas toen ze haar video achteraf bekeek dat ze besefte waaraan ze ontsnapt was. “Dat scheelde geen

Lees meer »

“Anderlecht was zó machteloos dat het Park moedeloos werd”

Anderlecht moest alweer zijn meerdere erkennen in Club Brugge. En zakte zo voor een tweede keer in deze Champions’ Play-offs door de ondergrens. “Het manoeuvre van Hayen zette Riemer en paars-wit schaakmat”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus vliegt de helikopter zondag allicht naar Sint-Andries. “Al is Club best op z’n hoede. Miron Muslic is een bijzondere coach.”

Lees meer »