Macron spoort defensie-industrie aan versneld over te schakelen naar “oorlogseconomie”

De Franse president Emmanuel Macron heeft vrijdag de Franse defensie-industrie opgeroepen om sneller over te schakelen naar de “oorlogseconomiemodus”. Zo moet zo snel mogelijk worden gereageerd op de noden van Oekraïne in de oorlog tegen Rusland.

 

Meer krantenkoppen in België

De vormelingen van 2024 uit De Boomgaard

In de parochiekerk is het vormsel toegediend aan deze kinderen uit VBS De Boomgaard: Victor Denolf, Sarah Feys, Iselle Naeyaert, Lieze Ruysschaert, Lucie Fillieux, Eugénie Devos, Lena Machowska, Céleste Stroobant, Nanne Baelen, Thomas Naessens, Elisga Naessens, Ferre Depasse, Lander Dehullu, Lore Herman, Eloïse Vandevelde, Arthur Robbesyn, Noé Vindelinckx, Louis Vanwynsberghe, Luis Vanhauwaert, Trewis Bargo, Suzan
The post De vormelingen

Lees meer »

Laagste inkomens zagen koopkracht niet stijgen onder Vivaldi

De koopkracht is tijdens de volledige regeerperiode van de federale ‘Vivaldi’-regering gemiddeld met 1,4 procent gestegen, al is de koopkracht het afgelopen jaar wel gedaald. Voor de laagste inkomens was er in de volledige regeerperiode geen stijging, maar een daling van de koopkracht, zo blijkt uit een studie van economen van de UGent.

Lees meer »

Op bezoek bij cohousingproject Senioren Thuis in Borgerhout: “Op deze manier kan ik nog lang mijn plan trekken”

Ze wonen met vijf onder één dak. Elk in hun eigen appartementje, maar met een gemeenschappelijke keuken, leefruimte en koertje. “En met elkaars gezelschap, dat is nog het plezantste. Ik voel me hier veilig”, zegt Rita De Vree (69). Welkom bij Senioren Thuis, een cohousingproject voor 65-plussers met een laag inkomen in Borgerhout, dat ook aan opvolging werkt in andere

Lees meer »

Donorcentrum van Rode Kruis krijgt stek aan K in Kortrijk

Na 14 jaar verhuist het Donorcentrum van Rode Kruis Vlaanderen Kortrijk van de Doorniksewijk naar een gloednieuwe locatie in het centrum van de stad: het winkelcentrum K-Kortrijk. Met de betere ligging hoopt Rode Kruis op een stijging van 10 procent van de donors. Op dit moment is er vooral een tekort aan plasma.
The post Donorcentrum van Rode Kruis

Lees meer »

Maria (39) spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster op haar man: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

Van Lieve tot Lily en Rosy

Met de geboorte van de tweeling Lily en Rosy Van De Maele op 14 maart in AZ Delta, campus Torhout werd een dubbel vrouwelijk viergeslacht gevormd. De trotse stammoeder is Lieve Dekempe (89). Ann De Vos (61) en Florien Gobeyn (37) vervolledigen dit dubbele klavertjevier. (gf)
The post Van Lieve tot Lily en Rosy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »