LIVEBLOG ROMANDIË. Vermeersch voorlopig vijfde in ultrakorte tijdrit, Nys valt buiten top tien: “Genoten, maar heel raar”

Het klassieke voorjaar zit erop na Luik-Bastenaken-Luik, dus gaat de blik op de eerste grote ronde van het seizoen: de Giro d’Italia. De traditionele voorbereidingskoers van de Giro is de Ronde van Romandië. Die opent traditioneel met een proloog, een ultrakorte tijdrit van 2,3 kilometer. Het parcours telt bijzonder veel bochten en moet explosieve renners goed liggen. Voorlopig heeft Maikel Zijlaard de toptijd? Volg het live in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Chinese automerk Leapmotor komt in september naar België

De Chinese fabrikant van elektrische auto’s Leapmotor komt in september naar negen Europese landen, waaronder België. Dat zal gebeuren via Leapmotor International, een joint venture waarin autoconcern Stellantis een belang van 51 procent heeft en Leapmotor de rest, zo hebben beide ondernemingen dinsdag aangekondigd.

Lees meer »

Opnieuw negen lijken gevonden in Mexicaanse stad

In de Mexicaanse deelstaat Zacatecas, in het noorden van het land, zijn woensdag negen lijken teruggevonden in de stad Morelos. Dat heeft het Openbaar Ministerie in de deelstaat woensdagmiddag bekendgemaakt. Een dag eerder werden er ook al negen levenloze lichamen gevonden in een naburige stad.

Lees meer »

Spaans gerecht laat zaak van fiscale fraude tegen Shakira vallen

Een Spaanse rechtbank heeft donderdag besloten om de Colombiaanse popster Shakira niet te vervolgen in een zaak van fiscale fraude. Daarmee valt het doek over de gerechtelijke kopzorgen van Shakira in Spanje, waar ze jarenlang heeft gewoond als toenmalige echtgenote van ex-voetballer Gerard Piqué.

Lees meer »

Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar

De Belgische webshop met duurzaam speelgoed www.fairplace.be breidt uit met zes speelgoedpakketten van Re-Play, een jong initiatief van de Deerlijkse jonge mama Lore Derumeaux. Via haar webshop kan je origineel en duurder speelgoed huren in plaats van dat aan te kopen.
The post Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bibliotheek viert 25 jaar op huidige locatie

De Pittemse bibliotheek verhuisde 25 jaar geleden van een tijdelijk onderkomen in de oude jongensschool in de Eikeldreef naar de huidige locatie op het Broeders Maristenplein.
The post Bibliotheek viert 25 jaar op huidige locatie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dominiek Savio begraaft tijdscapsule die pas in 2058 weer opgegraven zal worden: “Een boodschap van hoop voor de toekomst”

Vorige dinsdag stond het jaarlijkse feest van Dominiek Savio helemaal in het teken van ‘Back To The Future’. Hoogtepunt van de dag was het begraven van een tijdscapsule aan het kasteel. Die zal pas in 2058, op de honderdste verjaardag van Dominiek Savio, weer opgegraven worden.
The post Dominiek Savio begraaft tijdscapsule die pas in 2058 weer opgegraven zal

Lees meer »