LIVEBLOG ROMANDIË. Toptijd van Maikel Zijlaard, Gianni Vermeersch voorlopig vierde in ultrakorte tijdrit

Het klassieke voorjaar zit erop na Luik-Bastenaken-Luik, dus gaat de blik op de eerste grote ronde van het seizoen: de Giro d’Italia. De traditionele voorbereidingskoers van de Giro is de Ronde van Romandië. Die opent traditioneel met een proloog, een ultrakorte tijdrit van 2,3 kilometer. Het parcours telt bijzonder veel bochten en moet explosieve renners goed liggen. Kan Thibau Nys verrassen? Volg het live in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

“Ze vroeg hem enkel om sigaretten”: Bouwvakker ontkent aanranding 14-jarig meisje in toiletten jeugdinstelling De Zande

Een 47-jarige man uit Alveringem riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar voorwaardelijke celstraf voor aanranding van een 14-jarig meisje in de jeugdinstelling De Zande in Beernem. L.D. ontkent de feiten met klem.
The post “Ze vroeg hem enkel om sigaretten”: Bouwvakker ontkent aanranding 14-jarig meisje in toiletten jeugdinstelling De Zande appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostendse Kathelijn Vervarcke schrijft Vlaamse verzetsroman

Met ‘De tekenaar van het verzet’ levert auteur Kathelijn Vervarcke uit Oostende een eerste Vlaamse verzetsroman af. Haar zoektocht naar het leven van verzetsstrijders Emile Fryns en Honoré Houvenaeghel resulteerde in een theaterwandeling en een beklijvend boek.
The post Oostendse Kathelijn Vervarcke schrijft Vlaamse verzetsroman appeared first on KW.be.

Lees meer »

Liverpool recht de rug in topper tegen Tottenham (4-2)

Tottenham Hotspur is het spoor helemaal bijster in de Premier League. Het verloor kansloos met 4-2 op bezoek bij Liverpool, dat zijn titelambities op die manier nog niet volledig hoeft op te bergen. Het was voor de Spurs al de vierde opeenvolgende competitienederlaag.

Lees meer »

Lisette en Jozef vieren hun diamanten huwelijksjubileum

Jozef Mareyt (geboren in Uitkerke op 19 augustus 1940) en Lisette Verstraete (geboren in Brugge op 11 mei 1938) uit de Parklaan in Sint-Michiels vierden hun diamanten huwelijksjubileum in de Brasserie De Kronemolen langs de Torhoutsesteenweg in Veldegem. Het koppel leerde elkaar kennen toen Jozef regelmatig met zijn bakfiets voorbijreed. De bakkerij was immers maar
The post Lisette en

Lees meer »

Antwerps Sint-Jansplein volledig volgestroomd voor ‘505-concerten’: “Omvolking? Ik gruwel van dat woord”

Onder een stralende lentezon zakten 10.000 mensen vandaag af naar het Antwerpse Sint-Jansplein voor de ‘505-concerten voor Menselijkheid’. Het evenement bereikte hierdoor zijn maximale capaciteit en de toegang wordt tijdelijk afgesloten. Nog tot vanavond draven meer dan 60 muzikanten en sprekers op om op te roepen tot een “meer menselijke samenleving en beleid”, in de aanloop naar de verkiezingen van

Lees meer »

Jacqueline en Leopold zijn een gouden paar

Op zaterdag 27 april werden Jacqueline Olivier en Leopold Demeulemeester uit Menen feestelijk ontvangen in het stadhuis van Menen voor hun briljanten jubileum. ELeopold Gustaf Remi Demeulemeester werd geboren te Heule op 22 september 1940 en Jacqueline Annie Olivier te Geluwe op 2 mei 1942. Ze stapten in het huwelijksbootje te Menen op 24 april
The post Jacqueline en

Lees meer »

Camille verovert Oostende met een exclusieve Magie-Zoektocht aan zee: “Unieke kans voor superfans om hun idool te ontmoeten”

Toerisme Oostende vzw en Gracia Live slaan de handen in elkaar en werken in het kader van de Camille Magie-Tour aan zee in Kursaal Oostende een unieke zoektocht uit in de Stad aan Zee. De gratis zoektocht loopt van 9 mei tot 18 augustus en daagt superfans uit om tien vragen te beantwoorden over de West-Vlaamse popster en letters te

Lees meer »