Jacqueline en Leopold zijn een gouden paar

Op zaterdag 27 april werden Jacqueline Olivier en Leopold Demeulemeester uit Menen feestelijk ontvangen in het stadhuis van Menen voor hun briljanten jubileum. ELeopold Gustaf Remi Demeulemeester werd geboren te Heule op 22 september 1940 en Jacqueline Annie Olivier te Geluwe op 2 mei 1942. Ze stapten in het huwelijksbootje te Menen op 24 april 1959.

Ze hebben vier kinderen: Benny, Eddy, Stefaan en Katy, zes kleinkinderen waarvan reeds één (Jana) is overleden na ziekte. Ze hebben alsook twee achterkleinkinderen: Miley en Lio. (NVM)

The post Jacqueline en Leopold zijn een gouden paar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Binnenkijken bij kunstenaar Tarci

Kunstenaar Tarci De Witte stelde tijdens Atelier in Beeld zijn atelier op den Appelboom open voor het publiek.
The post Binnenkijken bij kunstenaar Tarci appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het haar van Laura Tesoro hing vast in een vliegenvanger”: zo ging het er tijdens een wilde avond in ‘Liefde voor muziek’ aan toe

“Er is niet gefeest tijdens dit seizoen”, beweert Kris Wauters. Toch valt het niet meer te ontkennen: deze keer zijn het niet de cameramannen van ‘Liefde voor muziek’, maar wel Laura Tesoro die voor beeldmateriaal zorgde van een feestje in de keuken, en dat wakkert hier en daar wat angsten aan. “Het onvermijdelijke is dus gebeurd”, klinkt het bij Stan

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Code geel: nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

Omdat er slecht weer op komst is, met een regenzone die morgen traag over België trekt, heeft het KMI code geel afgegeven. De regenzone wordt gevolgd door een actieve zone met buien met kans op onweer. Daarom activeert Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722. Wie storm- of waterschade heeft, kan via het e-loket een aanvraag indienen of het telefoonnummer

Lees meer »

Leven met een deadline: “Deze studentenprotesten zijn meer dan slechts een uiting van solidariteit”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Grote problemen met noodknop voor slachtoffers huiselijk geweld: wie stalkingsalarm gebruikt, belandt in wachtrij

Het mobiele stalkingsalarm, het digitale schild in de strijd tegen huiselijk geweld, stuit op barrières. De ‘snelle en discrete’ knop om de politie te verwittigen, blijkt verre van perfect te werken: slachtoffers belanden zelfs in de wachtrij als ze de politie willen contacteren. En dat is niet het enige pijnpunt. “Dit kan verwoestende gevolgen hebben.”

Lees meer »

Nieuwe details duiken op: “Medisch team van de Paus vloog naar Londen voor operatie prinses Kate”

Er zijn nieuwe details opgedoken over de operatie van prinses Kate (42). Op 16 januari onderging de vrouw van prins William (41) een buikoperatie in Londen, waarna werd ontdekt dat ze aan kanker leed. Sindsdien ondergaat de prinses preventieve chemotherapie en blijft ze afwezig uit het koninklijke leven. Volgens het Italiaanse blad ‘Gente’ werd de operatie uitgevoerd door het medisch

Lees meer »