“Ze vroeg hem enkel om sigaretten”: Bouwvakker ontkent aanranding 14-jarig meisje in toiletten jeugdinstelling De Zande

Een 47-jarige man uit Alveringem riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar voorwaardelijke celstraf voor aanranding van een 14-jarig meisje in de jeugdinstelling De Zande in Beernem. L.D. ontkent de feiten met klem.

Op 16 maart vorig jaar ging het slachtoffer naar het toilet in De Zande. Een begeleidster wachtte haar op en werd plots aangesproken door een mannelijke collega die gezien had hoe beklaagde L.D. naar de damestoiletten was gegaan. De begeleidster besloot een kijkje te gaan nemen en zag hoe het 14-jarig meisje met de rug tegen de muur stond. “De beklaagde was haar aan het kussen”, aldus de procureur.

Alveringemnaar L.D. (47) was in die periode bouwwerken aan het uitvoeren in De Zande. Volgens het slachtoffer floot hij wel vaker naar de meisjes en zou hij zelfs al meermaals 50 euro hebben aangeboden in ruil voor orale seks. Volgens de procureur maakte L.D. misbruik van de kwetsbare positie van het slachtoffer. “En zelfs al zou ze enig initiatief hebben getoond, dan nog moest hij weten dat dit compleet ongepast was.”

L.D. zelf ontkende de feiten met klem. “Dit is woord tegen woord”, stelde zijn advocaat. “Mijn cliënt ging naar de damestoiletten omdat er geen handdoeken meer waren bij de heren. Dat meisje vroeg hem enkel om sigaretten, maar hij rookt niet en heeft haar dat ook gezegd. Hij heeft haar niet gekust.”

De uitspraak volgt op 3 juni. (AFr)

The post “Ze vroeg hem enkel om sigaretten”: Bouwvakker ontkent aanranding 14-jarig meisje in toiletten jeugdinstelling De Zande is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Open Vld wil dat Belgen ‘recht op vergissing’ krijgen: “Onbewuste fout in belastingaangifte niet langer straffen”

Burgers moeten het recht hebben om zich te vergissen, zo staat in het Nederlandse regeerakkoord dat gisteren is goedgekeurd. Mensen die per ongeluk een foutje maken als ze informatie aan de overheid doorgeven, mogen daar met andere woorden niet langer voor gestraft worden. Ook in ons land moet zoiets mogelijk zijn, vindt Open Vld. “Want vergissen is menselijk.”

Lees meer »

Gepland bezoek van Oekraïense president Zelenski aan ons land gaat niet door “vanwege situatie aan het front”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open VLD) ontmoeten, en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Volgens Portugese media is het bezoek uitgesteld door de precaire toestand aan het front. "Het is niet het beste moment om Oekraïne te verlaten", zegt ook VRT NWS-journalist Marijn

Lees meer »

Christophe Vekeman en Kristien Hemmerechts over hun (her)bekering: “Katholieke geloof is niet superieur, maar wel het ware geloof”

Er ging een kleine schokgolf door literair Vlaanderen toen Christophe Vekeman (51) en Kristien Hemmerechts (68) op ongeveer hetzelfde moment een boek uitbrachten waarin ze getuigen over hun (her)bekering tot het katholieke geloof. Twee schrijvers met een grote mond die getransformeerd zijn tot brave gelovigen: hoe is het – in godsnaam – zover kunnen komen?

Lees meer »

Reserven van FC Passendale kloppen oude gloriën

Het is stilaan een jaarlijkse traditie bij FC Passendale dat het seizoen afgesloten wordt met de voetbalfeesten. Naast een tornooi voor jeugdploegen werd ook nu weer een wedstrijd gespeeld tussen de reserven en de oude gloriën.
The post Reserven van FC Passendale kloppen oude gloriën appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtbewoners zijn overlast op Truiens Eglantierplein beu: “Oppassen of het wordt een tweede stationsbuurt”

Buurtbewoners uit de wijk Nieuw Sint-Truiden zijn de overlast op het speelpleintje aan het Eglantierplein beu. Dat vertellen verschillenden van hen anoniem aan VRT NWS. Ook op sociale media komen er heel wat reacties op een post die de situatie aanklaagt. Ouders uit de buurt hebben het over vechtpartijen, afpersing en drugs dealen. De politie erkent dat er meldingen van

Lees meer »

Verenigde Staten zullen dan toch wapenpakket van 1 miljard euro leveren aan Israël

De Amerikaanse regering zal dan toch voor ongeveer een miljard euro aan wapens leveren aan Israël. Nochtans heeft VS-president Joe Biden er vorige week mee gedreigd die leveringen tijdelijk te beperken door het Israëlische offensief in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. "Dit is een teken dat de Verenigde Staten Israël onverminderd blijven steunen", zegt Amerikacorrespondent Björn Soenens.

Lees meer »