Celstraf met uitstel voor barman (66) die tienermeisje aanrandde in toiletten Knoks café

Een 66-jarige barman uit Knokke-Heist heeft voor de Brugse strafrechtbank tien maanden celstraf met uitstel gekregen voor aanranding van een 18-jarig meisje in de toiletten van een café. “Ze nam zélf het initiatief voor een mondkus”, beweerde F.D. tevergeefs.

Op 20 september 2022 was het toen 18-jarige slachtoffer uit Schilde met haar oma aanwezig in een café in het centrum van Knokke-Heist. Terwijl haar oma in een intiem gesprek verwikkeld zat met een andere klant, ging het meisje naar de toiletten waar ze het pad kruiste van barman F.D. (66). Over wat toen gebeurde, lopen de verklaringen uiteen.

In borsten geknepen

Het meisje meende dat de barman haar had gewenkt om haar uit de gênante situatie met haar oma te ‘bevrijden’. Maar in de toiletten legde F.D. zijn hand op haar schouder en gaf hij haar een kus op de mond. Hij kneep haar ook in de borsten en billen en duwde zijn geslacht tegen haar aan. “Pas toen andere klanten de toiletruimte binnenkwamen, ging hij weg. Hij vroeg haar wel nog om na het sluitingsuur terug naar hem te komen”, zo pleitte meester Niels Lefevere.

“Ik sta hier voor iedereen die een trauma heeft opgelopen door feiten als deze”

Een paar dagen na de feiten stapte het meisje met haar moeder naar de politie. Op het proces las ze in tranen een brief voor. “Ik sta hier voor iedereen die een trauma heeft opgelopen door feiten als deze”, snikte ze. “Ik wil een stem geven aan iedereen die zijn aanrander, of zelfs verkrachter, niet durft aanklagen en het gerecht motiveren om aan dergelijke zaken gevolg te geven. Dit laat een litteken achter voor de rest van mijn leven.”

Paniekaanvallen

Sinds de feiten kampt het meisje met paniekaanvallen en slapeloosheid. “De beelden blijven door haar hoofd spoken. Ze wil erkenning voor wat haar overkwam”, aldus nog meester Lefevere.

F.D. zelf hield er een totaal andere versie op na en ging voluit voor de vrijspraak. “Hij geeft alleen de kus toe”, pleitte meester Kristof Van Den Heuvel. “Maar het meisje nam hiervoor zélf het initiatief, toen zij elkaar in die smalle gang passeerden. Mijn cliënt geeft toe dat hij dat beter niet had gedaan. Hij kwam het meisje trouwens niet achterna, maar ging enkel naar de berging die zich in de toiletruimte bevindt.”

Schadevergoeding

De beklaagde nam ook zelf kort het woord. “Ik ben boos op mezelf dat ik hier sta”, stelde hij. Dat een 18-jarig meisje het initiatief zou genomen hebben om een toen 64-jarige man te kussen noemde procureur Fien Maddens “onrealistisch”. Aan het meisje kende de rechtbank 1.150 euro schadevergoeding toe. (AFr)

The post Celstraf met uitstel voor barman (66) die tienermeisje aanrandde in toiletten Knoks café is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Feestje in Brugge vannacht. Maar mogelijk gaan sommige fases voor de supporters een beetje troebel zijn…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweerman en boswachter gearresteerd in Chili die bosbrand zouden hebben aangestoken die 137 mensen het leven kostte

De autoriteiten in Chili hebben een brandweerman en een boswachter gearresteerd die ervan verdacht worden een grote bosbrand te hebben aangestoken. Begin februari brak er een natuurbrand uit in Midden-Chili, nabij de toeristische stad Viña del Mar. Die kostte aan 137 mensen het leven. In de woning van de verdachten zou het materiaal aangetroffen zijn waarmee de branden werden aangestoken.

Lees meer »

Ensorparade kleurt de stad en brengt ook peepshow in strandcabine

500 leerlingen van het Ensorinstituut, 6 basisscholen en het VTI namen deel aan een Ensorparade in de stad. Ze oogstten veel bekijks en konden aan de Drie Gapers hun Ensorstrandcabine met peepshow voorstellen.
The post Ensorparade kleurt de stad en brengt ook peepshow in strandcabine appeared first on KW.be.

Lees meer »

Olivier Deschacht met zichzelf geconfronteerd door ‘Special Forces’: “Voor het eerst zelf mijn bed opgemaakt en gekookt”

Olivier Deschacht (43) blinkt in ‘Special Forces’ dan wel uit in de fysieke proeven, maar het programma was ook een serieuze realitycheck. En niet alleen toen hij een breekpunt bereikte en door de instructeurs op de vingers werd getikt, bekent hij in ‘Primo’. “Ik weet nu meer dan ooit wat mijn werkpunten zijn”, geeft de ex-voetballer toe. De loodzware opdrachten

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. “Groot aantal slachtoffers bij Israëlische aanval op humanitaire zone bij Rafah” – Raketaanval op Tel Aviv

Voor het eerst in meerdere maanden was er zondag opnieuw een raketalarm te horen in de grote regio rond de Israëlische stad Tel Aviv. Hamas zegt een grote raketaanval op de stad te hebben uitgevoerd. Er zijn geen meldingen bekend van doden of gewonden. Daarnaast heeft Hamas zaterdag naar eigen zeggen Israëlische soldaten “gevangengenomen” tijdens een hinderlaag in het vluchtelingenkamp

Lees meer »

Nat, natter, natst: we komen in de buurt van de natste lente sinds 1965

We stevenen af op de natste meteorologische lente (van 1 maart tot 31 mei) sinds 1965. De afgelopen maanden viel er een enorme hoeveelheid regen, tot grote frustratie. Ook komende week wordt geen beterschap verwacht. Volgens onze weerman David Dehenauw zijn we goed op weg naar de natste lente sinds 2001, en in het slechtste geval misschien wel sinds 1965.

Lees meer »

Uitbaatster van kinderdagverblijf met te veel kinderen krijgt zes maanden cel, ook Opgroeien Regie moet boete van 2.000 euro betalen

M. J., de voormalige uitbaatster van kinderopvang De Tijgertjes in Tielt-Winge, werd veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en een boete van 2.000 euro. In haar crèche ving zij te veel kinderen op voor het aantal verzorgers die er waren. Ook zou er ooit een jongetje zijn thuisgekomen met een dubbele beenbreuk. Verder opvallend is dat ook Opgroeien Regie,

Lees meer »

Succesvolle opening voor bar José op Grote Kring: “De eerste reacties waren zeer positief”

In het voormalig slotklooster op de Grote Kring kan je sinds vrijdag 24 mei terecht voor kwaliteitsvolle wijnen en bieren en zuiderse tapas. “Speciaal voor onze pop-up werd zelfs een artisanaal biertje ‘José’ gebrouwen!” Bar José is enkel open in het weekend, tot en met 15 september.
The post Succesvolle opening voor bar José op Grote Kring: “De eerste

Lees meer »