Brugge zoekt Madam of Meneer Pipi voor uitbating nieuwe publieke toiletten in Magdalenakerk

Eindelijk ! Er komen publieke toiletten nabij het Koningin Astridpark in Brugge. Met name in de Magdalenakerk. Er rest nog één probleem: de Stad moet nog een Madam of Meneer Pipi vinden, die de wc’s wil uitbaten.

Er is al jaren een grote vraag naar publieke toiletten in en rond het Koningin Astridpark. “We komen hieraan tegemoet. In samenwerking met de Kerkfabriek Heilige Magdalena en vzw YOT maken we de toiletten uit de Heilige Magdalenakerk publiek toegankelijk”, zegt schepen van Eigendommen Mercedes Van Volcem. De Stad zoekt nu een uitbater voor het publieke sanitair.

“We willen dat de inwoners en bezoekers ten volle kunnen genieten van het publieke domein. Het Koningin Astridpark is een mooi park in de Brugse binnenstad met een vernieuwd speelplein. Het is belangrijk dat er hier sanitaire voorzieningen zijn voor de bezoekers”, beseft ook Mercedes Van Volcem.

Maar de stad bleef al die tidj doof voor het installeren van een publiek toilet in het park. Er is nu een alternatief gevonden. “Door de vele bezoekers in het Koningin Astridpark is de Heilige Magdalenakerk een goede locatie. Daarnaast is de kerk een van de elk erfgoedlocaties in Vlaanderen en kregen ze het label ‘Flanders Heritage Venue’, wat betekent dat hier congressen en bijeenkomsten kunnen plaatsvinden. Hiervoor is kwalitatief sanitair nodig”, aldus de schepen.

Nieuw sanitair

De kerkfabriek Heilige Magdalena is de eigenaar van het kerkgebouw. In 2022 ontvingen ze een omgevingsvergunning voor het renoveren van de kerk. Hiervoor kwam het stadsbestuur financieel tussen. De sanitaire voorzieningen van de kerk zijn opnieuw ingericht en bestaan uit twee toiletten en een aangepast toilet met hellend vlak. De Stad krijgt de toiletten voor de komende negen jaar in gebruik. De VZW YOT en Kerkfabriek zullen uiteraard ook altijd kunnen gebruikmaken van de toiletten.

Burgemeester Dirk De fauw wijst erop dat het stadsbestuur in zijn Beleidsprogramma 2019-2024 de ambitie geuit heeft om het toegankelijk publiek sanitair in Brugge te optimaliseren: “Iedereen moet gebruik kunnen maken van publieke toiletten zodat inwoners en bezoekers zich altijd welkom en comfortabel voelen in onze stad.”

Uitbater gezocht

Het stadsbestuur zoekt een uitbater voor het publieke sanitair. De toiletten zullen opengehouden worden tijdens het weekend, op woensdagnamiddag, tijdens schoolvakanties en op officiële feestdagen tussen 10 en 18 uur. Op woensdagen buiten de schoolvakanties zullen de toiletten vanaf 11.30 uur open zijn.

De uitbater moet zelf instaan voor onderhoudsproducten en sanitaire benodigdheden zoals toiletpapier, handzeep, handdoekrollen en papieren doekjes.

Het tarief voor het publieke sanitair is 1 euro per toiletbezoek. Dat tarief hanteert de Stad in alle publieke toiletten. Kinderen onder de 6 jaar maken gratis gebruik van de voorzieningen.

Badengebouw

Wordt het een moeilijke zoektocht? Door het overlijden van Jacques, de sympathieke wc-meneer van het Badengebouw in Zeebrugge, die in de winter bij kluste in de toiletten aan het Minnewater, moet deze zomer ook het Zeebrugse strand op zoek naar een nieuwe Meneer of Madam Pipi.

Wie interesse heeft in de vacature voor de Magdalenakerk, kan het inschrijvingsformulier raadplegen via https://www.brugge.be/openbare-toiletten-heilige-magdalenakerk

The post Brugge zoekt Madam of Meneer Pipi voor uitbating nieuwe publieke toiletten in Magdalenakerk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na wekenlang protest: Georgisch parlement keurt controversiële “Russische wet” goed

De Georgische regering heeft de wet die buitenlandse invloed moet tegengaan goedgekeurd. De wet houdt in dat organisaties die meer dan 20 procent van hun financiering uit het buitenland krijgen zich moeten laten registreren als ‘agenten’ die door het buitenland worden beïnvloed. Volgens de partij Georgische Droom is die wet nodig om het land te beschermen tegen inmenging van het

Lees meer »

“Je waant je een god”: (ex-)kampioenen over knock-outs uitdelen én incasseren in aanloop naar historische kamp Fury-Usyk

Komt het tot een knock-out? Die spanning leeft vandaag in het gehypete WK-titelgevecht tussen Tyson Fury en Oleksandr Usyk. Alleen boksers weten hoe het voelt om de ultieme klap uit te delen of te incasseren. De Belgische wereldkampioen Yves Ngabu en ex-topper Freddy De Kerpel getuigen over hun ervaringen. En hoe kijkt een neuroloog naar een knock-out?

Lees meer »

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu tegen soldaten: “Strijd om Rafah is beslissend” – Spanje weigert schip met explosief materiaal voor Israël toegang

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

INTERVIEW. Roland Duchâtelet over de crisis bij Standard: “Een vermogende buitenlandse investeerder zal de club overnemen. Nu of later”

Had tijdreizen bestaan, de Standard-supporter had zich graag terug naar het tijdperk Roland Duchâtelet (77) laten teleporteren. Toen stonden de Rouches nog bovenaan de voedselketen van het Belgisch voetbal, nu lonkt de afgrond. Een gesprek met de voormalige eigenaar van de Luikse club. “Ik heb het op vele vlakken zwaar onderschat en zou er niet meer aan beginnen.”

Lees meer »

Filou Oostende komt op dubbele voorsprong tegen Luik

Filou Oostende heeft vrijdagavond het tweede duel met Luik in de halve finales in de nationale play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketkampioenschap, gewonnen met 72-77. Nadat de Oostendenaren ook al het eerste duel met 82-64 hadden gewonnen, komen ze in deze best-of-five op één zege van de finale te staan. Het derde duel wordt zondag in Oostende gespeeld.<br

Lees meer »

Zaak rond lasterlijke facebookberichten over oud-burgemeester Hooglede doorverwezen naar assisen

Beschuldigd worden van belangenvermenging, onder meer op Facebook. Voor oud-burgemeester van Hooglede Rita Demaré was dat erover, waarna ze besliste twee mensen voor de rechtbank te dagen voor laster. De rechter verwees de zaak nu door naar… het hof van assisen. “Ik ben vooral blij dat verwijten gestopt zijn.”
The post Zaak rond lasterlijke facebookberichten over oud-burgemeester Hooglede doorverwezen

Lees meer »