“Je waant je een god”: (ex-)kampioenen over knock-outs uitdelen én incasseren in aanloop naar historische kamp Fury-Usyk

Komt het tot een knock-out? Die spanning leeft vandaag in het gehypete WK-titelgevecht tussen Tyson Fury en Oleksandr Usyk. Alleen boksers weten hoe het voelt om de ultieme klap uit te delen of te incasseren. De Belgische wereldkampioen Yves Ngabu en ex-topper Freddy De Kerpel getuigen over hun ervaringen. En hoe kijkt een neuroloog naar een knock-out? 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe piranhasoort vernoemd naar ‘Lord of the rings’-personage

In het Braziliaanse Amazonegebied is een vegetarische vissoort ontdekt die verwant is aan de piranha. De nieuwe soort heet ‘Myloplus Sauron’. Dat heeft het British Natural History Museum dinsdag bekendgemaakt. De nieuwe soort is ontdekt door wetenschappers die hun kennis van visgemeenschappen in de Amazonerivier wilden uitbreiden.

Lees meer »

Met nieuwe single ‘Oeh la la la’ is CAMILLE klaar voor de zomer: “In de clip steek ik de draak met deze roddels over mij”

Een nieuwe single, videoclip én tournee. CAMILLE (23) is klaar om de zomer te veroveren. Op haar 23ste verjaardag verraste ze haar fans met haar eerste nieuwe muziek sinds vorig jaar. Hoewel haar roze wereldje anders doet vermoeden, bewijst ze met de zwoele zomersingle ‘Oeh la la la’ en de bijhorende videoclip dat ze volwassen is geworden. In de clip

Lees meer »

Mogen we lachen met God? “Ja, maar…” zegt de paus

“Je mag lachen met God (…) maar zonder religieuze gevoelens van gelovigen te kwetsen”, heeft paus Franciscus vrijdag gezegd toen hij 107 komieken uit vijftien landen ontving in het Vaticaan. Het was voor de paus een luchtig intermezzo voor hij wordt verwacht op de G7-top in Italië.

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Ardooie: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Ardooie trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Ardooie.
The post Verkiezingsresultaten in Ardooie: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen vrees voor een leegloop bij Cercle Brugge

BRUGGE Cercle Brugge is zich verder aan het versterken, zowel op als naast het terrein en dat willen ze blijven doen. Ook komend seizoen. Rekening houdend met zeker vier en mogelijks nog meer Europese wedstrijden in de maanden juli en augustus zal groen-zwart een kern moeten samenstellen met twee of drie extra spelers voor de fysieke spelstijl die het hanteert.<br

Lees meer »

EK-dorp (ION Arena) op site Strobbe is geopend: “En nu hopen dat de Rode Duivels het lang uitzingen”

Vanavond 14 juni wordt het EK op gang getrapt, de avond ervoor opende de ION Arena feestelijk. Het leegstaande magazijn van de voormalige drukkerij Strobbe werd omgetoverd in een EK-dorp. Dat is ondertussen helemaal aangekleed met de tricolore kleuren, een groot scherm en meerdere kleinere schermen en heel wat verlichting. “En nu hopen dat de Belgen het wat ver schoppen”,

Lees meer »

IJsland geeft toelating voor walvisvangst

IJsland heeft een vergunning voor walvisjacht verleend aan het enige bedrijf op het eiland dat zich daar nog mee bezighoudt. Hvalur hf zal tot het einde van het seizoen dit jaar mogen blijven jagen op walvissen, zo meldt de IJslandse minister van Visserij Bjarkey Olsen Gunnarsdottir dinsdag.

Lees meer »

Het verhaal van de Raket: ijsje in geel, oranje en rood als blauwdruk voor komende coalitie

Een coalitie met N-VA (geel), CD&V (oranje) en Vooruit (rood) staat in de steigers, waardoor Vlaanderen afstevent op een raketcoalitie, genoemd naar het raketijsje. We gingen aan boord van deze drietrapsraket die ons terugbracht naar 1962, toen de ruimtewedloop tussen de Sovjetunie en de Verenigde Staten een, euh, hoge vlucht nam. “Wij hopen dat de volgende regering, ongeacht haar kleur,

Lees meer »