Olivier Deschacht met zichzelf geconfronteerd door ‘Special Forces’: “Voor het eerst zelf mijn bed opgemaakt en gekookt”

Olivier Deschacht (43) blinkt in ‘Special Forces’ dan wel uit in de fysieke proeven, maar het programma was ook een serieuze realitycheck. En niet alleen toen hij een breekpunt bereikte en door de instructeurs op de vingers werd getikt, bekent hij in ‘Primo’. “Ik weet nu meer dan ooit wat mijn werkpunten zijn”, geeft de ex-voetballer toe. De loodzware opdrachten en harde behandeling brachten hem tot inkeer: “Ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt dat ik in mijn leven vaak verwend ben geweest.” 

Meer krantenkoppen in België

Timothy en Veerle runnen 15 jaar frituur Marie Claire: “Zelfs overbuur bestelt online zijn frietjes”

Acht frituren telt Bredene vandaag en de oudste daarvan vind je terug langs de Fritz Vinckelaan. Achter het uithangbord ‘Marie Claire’ schuilt niet alleen een frietzaak maar ook een stukje lokale geschiedenis, waarvan het eerste hoofdstuk geschreven werd door Marie Claire De Bourderé en Robert Van Vlaenderen. “Hier kwamen ooit BV’s als Jean-Marie Pfaff en Wendy Van Wanten over de

Lees meer »

Rijhuis in Vlaanderen kost evenveel als vrijstaand huis in Wallonië

De huizenprijzen zijn in het eerste kwartaal vrij stabiel gebleven in België, appartementen werden wel 2 procent duurder in een jaar tijd. De mediaanprijs van een vrijstaande woning in Wallonië (300.000 euro) ligt nu op hetzelfde niveau als de prijs van een twee- of driegevelwoning in Vlaanderen (299.000 euro), zo blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

Tijs en Michèle donderdag van start in Delhaize in Westlaan in Roeselare: “Op eerste dag een kleine attentie voor de klanten”

Dat Tijs Beernaert en Michèle Devos, die sinds februari 2022 de Proxy Delhaize op De Munt in Roeselare open houden, ook de ‘grote’ Delhaize langs de Westlaan zouden overnemen, was al een tijdje geweten. De zelfstandige uitbaters gaan vanaf donderdag 20 juni er nu ook effectief aan de slag. Voor de klanten zal er in eerste instantie niet veel wijzigen,

Lees meer »

Mooi beeld: Kevin De Bruyne troost zoontjes na teleurstellende wedstrijd, die bijgewoond werd door Amy Sonck en WAG’s Witsel en Casteels

Het mooiste beeld ondanks de teleurstelling? Dat moet toch de foto zijn waarbij Kevin De Bruyne zijn zoontjes Mason Milian (8) en Rome (5) na de wedstrijd knuffelde. Net als tienduizend andere Belgische fans woonden ze de teleurstellende Belgische opener van het EK voetbal bij. De Duivels verloren met 0-1 van Slovakije. Ook Obel(g)ix, Amy Sonck en enkele andere WAGS

Lees meer »

Automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »

Belgische hulpverlener werkte 3 maanden in ziekenhuis in Gaza: “Heb dingen gezien die ik moeilijk kan vergeten”

"Ik denk dat ik in de hel geweest ben." Dat is hoe Thomas Opgenhaffen, verpleegkundige bij Artsen Zonder Grenzen, zijn tijd in Gaza samenvat. 3 maanden lang werkte hij op de spoedafdeling van het Al Aqsa-ziekenhuis in Deir-al-Balah, midden in de Gazastrook. "Er komen vaak 20 à 30 slachtoffers tegelijk binnen. Hun ledematen zijn volledig afgerukt of verbrijzeld door granaatscherven."

Lees meer »

Vief Veurne leert alles over ‘het witte goud’ onder de groenten

De daguitstap van Vief Veurne bracht op donderdag 30 mei een volle bus enthousiaste senioren naar Zeeuws-Vlaanderen. De eerste stopplaats was het dorpje Koewacht, waar de groep kennismaakte met ‘het witte goud’ onder de groenten. Bij de professionele aspergeboerderij de Letter toonden eigenaars Mark en Monique hoe de teelt van asperges verloopt, van het zaadje
The post Vief Veurne

Lees meer »

Welke kansen krijgen (en grijpen) onze streekrijders in de Ypres Rally?

Nu de Ypres Rally niet langer een internationaal kampioenschap over de vloer krijgt, stijgen de kansen voor de Belgen en bijgevolg ook de West-Vlamingen om zich in de kijker te rijden. Heel wat streekrijders vertrekken met ambities voor klassewinst, terwijl er ook een resem kanshebbers voor de algemene top tien zijn.
The post Welke kansen krijgen (en grijpen) onze

Lees meer »