Beweging.net Harelbeke organiseert eerste rollatortreffen: “Onze Rolliebieb in de kijker zetten”

Vandaag ging in het cultureel centrum CC De Spoor voor de eerste keer in Harelbeke een rollatortreffen door. Het initiatief gaat uit van Beweging.net samen met onder andere het Wit Gele Kruis en de CM.

Er waren heel wat rollators te zien vandaag in CC De Spoor. Beweging.net Harelbeke had het volledige cultureel centrum afgehuurd om er voor de eerste keer het rollatortreffen te organiseren.

Rolliebieb

Bij binnenkomst werd je verwelkomt door enkele standjes. Bij familiehulp kon je terecht voor een draai aan het rad, maar vooral voor informatie rond hulp aan huis. Aan een ander standje stonden lichte schoenen geëtaleerd. “Oudere mensen zijn vaak moeilijker te been en zware schoenen maken wandelen nog lastiger. Lichte schoenen zijn dan vaak de oplossing”, vertelt Luc Dhulst van Beweging.net.

Maar waar het hem vooral om ging vandaag waren rollators. Met het rollatortreffen wil Beweging.net Harelbeke hun Rolliebieb in de kijker zetten. Zoals de naam doet vermoeden leen je er geen boeken, maar rollators uit voor een maximum van zes maand. “Met beweging.net Harelbeke zijn we uniek in de streek met ons project Rolliebieb. Wij waren de eerste die het uitrolden drie jaar geleden, maar nog niet iedereen is op de hoogte van het concept. Vandaar dat we dit project vandaag extra in de verf zetten”, aldus Luc. Het concept is simpel. Je kan er een rollator huren voor twee euro per maand, eenmalig betaal je een waarborg van twintig euro. “Wij willen iedereen de kans geven goedkoop een rollator te kunnen gebruiken. Soms heb je gewoon heel onverwachts een nodig en een rollator huren in de apotheek kost veel geld. Heb je langer dan zes maand een rollator nodig, dien je best een aanvraag in bij je mutualiteit. Onze Rolliebieb is er dus eigenlijk om mensen die een rollator nodig hebben, een aan te bieden, om de tijd tot ze een krijgen van de ziekenbond te overbruggen”, vertelt voorzitter van Beweging.net Harelbeke Rosanne Mestdagh.

Bewegen met Saartje

In de ontmoetingszaal kon een pannenkoek gegeten worden, maar was er ook een behendigheidsparcours aangelegd, die kon je met een rollator afleggen. In een apart gelegen zaaltje werd er dan weer een beweegsessie gegegeven met Saartje Vandendriessche, voormalig omroepster bij televisiezender Eén. Ze was er dan wel niet echt bij, maar via een video konden ze Saartje haar bewegingen nadoen. “We hebben zo’n sessie al zittend en al staand. Vandaag tonen we een zittende sessie omdat die meer op maat is van ons publiek”, vertelt Sarah van zorginstelling Vlinder Harelbeke.

Een zittende beweegsessie met Saartje Vandendriessche. (Foto TV)

The post Beweging.net Harelbeke organiseert eerste rollatortreffen: “Onze Rolliebieb in de kijker zetten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

POLITIEKE ANALYSE. “Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

“Bambi en Stampertje in het echt!”: schattige ontmoeting tussen hertenjong en konijn gaat de wereld rond

Een hertenjong en een konijn doen heel wat harten smelten nadat ze elkaar hebben ontmoet in een tuin in de Amerikaanse staat Oregon. De dieren werden gefilmd terwijl ze aan elkaar snuffelden en likten, en werden al snel vergeleken met de twee hoofdrolspelers uit Disneyfilm Bambi. “Het zijn Bambi en Stampertje in het echt!”, klinkt het enthousiast in de reacties

Lees meer »

Vruchtbaarheidscontroles vanaf 20 jaar: president Emmanuel Macron doet opvallend voorstel in Geboorteplan voor Frankrijk

Vruchtbaarheidscontroles voor mannen en vrouwen vanaf de leeftijd van 20 jaar: dat is het opvallende voorstel dat president Emmanuel Macron doet in zijn Geboorteplan voor Frankrijk. Daarmee wil hij het vruchtbaarheidscijfer doen stijgen. VUB-professor Herman Tournaye vindt zulke controles geen slecht idee: "Er moet meer bewustwording komen rond onze biologische klok".

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

RC Genk bevestigt het vertrek van Vrancken: “Wouter besloot lange termijn verbintenis niet te honoreren”

Racing Genk heeft het vertrek van Wouter Vrancken (45) nu ook officieel aangekondigd. De coach verlaat per direct de Limburgers na twee seizoenen. “Reeds voor de dubbele confrontatie met Club Brugge liet de entourage van Wouter Vrancken weten dat hij de voorkeur geeft aan een nieuwe uitdaging”, laat Genk weten in een persbericht. Woensdag al vonden AA Gent en Racing

Lees meer »

Katja Retsin schittert in comedy ‘De Padelburen’ van Het Prethuis: “86 voorstellingen, maar ik raak het niet beu”

Met meer dan tachtig voorstellingen, waarvan het merendeel al uitverkocht is, staat er ook dit voorjaar geen rem op Het Prethuis. In ‘De Padelburen’ zien we voor de eerste keer Katja Retsin schitteren. Niet in het West-Vlaams, al is ze aardig vertrouwd met ons dialect. Katja vindt het een heerlijk stuk: “Het publiek smult ervan.”
The post Katja Retsin

Lees meer »

Zestiger terecht voor seksueel getinte gesprekken met minderjarige meisjes: “Maar helemaal niet zeker of ze echt wel minderjarig waren”

Een 60-jarige man uit Wervik wordt er van verdacht seksueel getinte gesprekken te hebben gevoerd met minderjarige meisjes. Dat kwam aan het licht tijdens een ander gerechtelijk onderzoek. De openbare aanklager wil hem veroordeeld zien tot 10 maanden celstraf en een boete. “We wisselden seksuele fantasieën uit maar ik ben helemaal niet zeker of mijn gesprekspartners wel minderjarig waren”, ontkende

Lees meer »

Tot 3.000 euro te winnen voor buurtproject in Kortrijk

Abdijbier Affligem en het sociale buurtnetwerk Hoplr zetten voor de tweede maal hun maatschappelijk actie op poten, dit voor de eerste keer in Kortrijk. Via de website van Hoplr kunnen locals een maand lang ideeën indienen die hun buurt hechter maken. Een project wordt uitgekozen en krijgt tot maximaal 3.000 euro om het te realiseren.
The post Tot 3.000

Lees meer »