Verdachte container aan snelweg verborg gestolen wagens om naar Afrika te verschepen: netwerk van autodieven opgerold

In ons land en Nederland zijn elf verdachten gearresteerd voor autodiefstallen. De zaak ging aan het rollen toen een verdachte zeecontainer werd opgemerkt bij een snelweg in West-Vlaanderen. “De gestolen wagens waren telkens in zeecontainers gestapeld met de bedoeling die naar Afrika te verschepen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Mister Gay-finalist houdt regenboogactie in Wenduine: “Hier kan je gewoon jezelf zijn”

Naar aanleiding van de ‘Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie’ hield Tom Glazemaekers, finalist Mister Gay Belgium, een symbolische regenboogactie aan het spioenkopje in Wenduine. “Tom komt hier al meer dan dertig jaar op vakantie, voor hem is de openheid naar de LGBTQ-gemeenschap in ons badplaatsje dan ook heel belangrijk”, zegt schepen Marleen De Soete.
The post

Lees meer »

Zusters van de karmel bidden om goed weer tijdens Heilig Bloedprocessie

Zondag 26 mei vindt in Voormezele de 72ste editie van de Heilig Bloedprocessie plaats. De processie draait rond het relikwie dat prior Isaac in Rome kreeg van de paus en in 1152 schonk aan de abdij van Voormezele, waar het eeuwenlang bewaard en vereerd werd.
The post Zusters van de karmel bidden om goed weer tijdens Heilig Bloedprocessie appeared

Lees meer »

Deze week opnieuw kans op wateroverlast: “Venijnig ‘tripelpunt’ brengt mogelijk veel neerslag”

We hebben nog maar weinig droge momenten met aangename temperaturen gekend tijdens de lente. Afgelopen weekend was er zelfs op verschillende plaatsen wateroverlast door de zware regenval. En ook nu tijdens het begin van de week moeten we opnieuw rekening houden met een kletsnat weerbeeld. Maar waarom en wanneer krijgen we dan te maken met stevige neerslag? Zijn alle weermodellen

Lees meer »

Vrouw sterft na ongeval tijdens reddingsactie in Duitse Saarbrücken

Bij een reddingsoperatie wegens de overstromingen in de Duitse deelstaat Saarland is een vrouw in de stad Saarbrücken gewond geraakt en later aan haar verwondingen overleden. De 67-jarige vrouw was vrijdag door een voertuig van de reddingsdiensten aangereden en is zondagavond in een ziekenhuis gestorven, zo maakte de stad bekend.

Lees meer »

Week van de Korte Keten start met ‘Kasteel Kulinair’ in Ryckevelde

Bij kasteel Ryckevelde in Sijsele bij Damme werd de aftrap gegeven van de negende editie van de ‘Week van de Korte Keten’, van zaterdag 18 tot en met zondag 26 mei. In West-Vlaanderen start de week met ‘Kasteel Kulinair’, een evenement voor jong en oud met onder meer een spannende escape game vol culinaire raadsels.
The post Week van

Lees meer »

Schaarbeek verbiedt alcoholverkoop in Noordwijk

De burgemeester van Schaarbeek heeft een politiebevel uitgevaardigd dat de verkoop van alcohol verbiedt in de Noordwijk tussen 22 en 6 uur tot minstens 2 oktober 2024. Dat meldt het kabinet van burgemeester Cécile Jodogne. De consumptie van alcohol in de openbare ruimte is al sinds 2022 verboden in de wijk.

Lees meer »

To Lam aangesteld als nieuwe president Vietnam

De Vietnamese Communistische partij heeft minister van Openbare Veiligheid To Lam aangesteld als nieuwe president. Dat hebben de staatsmedia zaterdag gemeld. Zijn voorganger Vo Van Thuong moest in maart ontslag nemen na een groot anticorruptieonderzoek. Hij was een jaar eerder president geworden.

Lees meer »