Reeks arrestaties in België en Nederland tijdens onderzoek autodiefstal waarbij wagens in container in Geluwe werden ontdekt

Op 25 augustus 2023 kwam er bij politiezone Arro Ieper een melding binnen over verdachte handelingen rond een zeecontainer die in Geluwe op een ongewone en afgelegen plaats in de buurt van de A19 stond. Bij de controle door de politie werden er in de container drie Toyota’s ontdekt die diezelfde nacht waren gestolen in Antwerpen en Nederland. Het parket van West-Vlaanderen wees het verdere onderzoek toe aan de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) West-Vlaanderen.

Na doorgedreven speurwerk door de FGP West-Vlaanderen kwamen een aantal Nederlandse en Belgische verdachten in beeld. Onderzoek toonde aan dat deze organisatie in aanmerking kwam voor nog meer diefstallen van voornamelijk Toyota’s RAV4 in Vlaanderen en Nederland. Nog zes voertuigen werden in containers teruggevonden door de lokale politie in de provincie Antwerpen. De gestolen wagens waren telkens in zeecontainers gestapeld met de bedoeling die naar Afrika te verschepen.

Huiszoekingen

Op 29 april 2024 voerde de FGP West-Vlaanderen (in samenwerking met FGP Oost-Vlaanderen en Antwerpen), onder leiding van de onderzoeksrechter in Kortrijk acht huiszoekingen uit in Wervik, Antwerpen, Herentals, Merksplas, Gent, Lievegem en Vorst. Zeven verdachten werden gearresteerd en verhoord. Vijf van hen zijn door de onderzoeksrechter aangehouden. Een bij de diefstallen gebruikt voertuig en cash geld werden bij de tussenkomst in beslag genomen. Aangetroffen devices en documenten zullen verder worden onderzocht.

Op 7 mei 2024 is er op vraag van de Kortrijkse onderzoeksrechter in Den Haag (Nederland) een tussenkomst geweest in aanwezigheid van West-Vlaamse speurders (FGP West-Vlaanderen). Tijdens huiszoekingen werden vier arrestaties uitgevoerd. Er werd elektronische apparatuur aangetroffen die diefstal van auto’s vergemakkelijkt. De overlevering van de verdachten zal worden gevraagd.

Opmerkzame passant

Dit onderzoek kende een start via een melding aan de lokale politie door een opmerkzame passant. De politie roept op om verdachte handelingen steevast te melden, zo’n informatie kan leiden tot een opstart van een nieuw of een doorbraak in een lopend onderzoek.

The post Reeks arrestaties in België en Nederland tijdens onderzoek autodiefstal waarbij wagens in container in Geluwe werden ontdekt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum

Jean-Pierre Vanmarcke en Magda Vlieghe zijn vorige maand in het gemeentehuis in Ledegem ontvangen. Het koppel uit de Terschuerenlaan in Sint-Eloois-Winkel is vijftig jaar getrouwd.
The post Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Heeft uw (jong) kind een elektrische fiets?

Elektrische kinder- en loopfietsen zijn aan een opmars bezig. Decathlon verkoopt ze, en ook andere merken springen op de kar. “Vooral in België zijn ze succesvol.” Heb jij een kind dat jonger is dan 12 jaar en een elektrische fiets heeft? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Lees meer »

Slovaakse premier Fico in levensgevaar na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar na moordaanslag, dader zegt dat hij “niet eens is met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd en niet langer in levensgevaar. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader

Lees meer »

“Ik mis de adrenaline”: drie jaar na haar verplicht pensioen maakt politieke pitbull Linda De Win haar tv-comeback

In de zomer van 2021 werd Linda De Win (67) naar eigen zeggen ‘zonder argument aan de deur gezet bij de VRT’. Haar enige fout: ze werd 65 en moest daarom zeer tegen haar zin verplicht met pensioen. Binnenkort maakt de ex-‘Villa Politica’-journaliste haar tv-comeback op Play4 aan de zijde van Gert Verhulst. “Ik had me voorgenomen: als er in

Lees meer »

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »