Tot 3.000 euro te winnen voor buurtproject in Kortrijk

Abdijbier Affligem en het sociale buurtnetwerk Hoplr zetten voor de tweede maal hun maatschappelijk actie op poten, dit voor de eerste keer in Kortrijk. Via de website van Hoplr kunnen locals een maand lang ideeën indienen die hun buurt hechter maken. Een project wordt uitgekozen en krijgt tot maximaal 3.000 euro om het te realiseren.

“Onderzoek toont aan dat je gezonder en blijer wordt als je in een hechte buurt woont. En Hoplr en abdijbier Affligem delen dezelfde passie voor het bouwen en onderhouden van sterke lokale gemeenschappen” klinkt het bij Jennick Scheerlinck, founder en CEO Hoplr. Iets wat ook Dom Franco, monnik in de Affligem abdij, onderschrijft. “De Affligemse abdijgemeenschap is dan wel kleiner dan vroeger, de verbindende en ondersteunende rol die ze wil spelen is even groot gebleven. Deze samenwerking met Hoplr is één van de initiatieven van de abdij om een extra steentje bij te dragen aan het lokale sociale weefsel.”

Een zorgvuldig uitgekozen jury – bestaande uit Jennick Scheerlinck (oprichter en CEO van Hoplr), Sebastiaan De Meester (woordvoerder bij moederbedrijf Alken-Maes), Héloïse Richard, Joyce Loir en Herman Toch – beoordeelt de ingezonden projecten. Pakt het een droom of een uitdaging van de buurt aan? Heeft het een positieve impact op de buurt? Brengt het buren samen? Dat oordeel wordt geveld door deze vijf juryleden.

Inspiratie nodig? In 2023 wonnen in respectievelijk Antwerpen, Brussel, Gent, en Namen een grootschalig inclusief buurtfeest, een buurtconcert in alle talen die de lokale bewoners spraken, een inzamelactie van kledij voor kwetsbare buren en panelgesprekken om het vrijwilligerswerk in de buurt nog meer te laten aansluiten bij zij die het het meest nodig hebben. Alle vier ontvingen ze de som van 3.000 euro.

Via deze link kunnen locals hun project indienen, tot en met vrijdag 26 mei. De winnende initiatieven die elk tot maximaal 3.000 euro kunnen winnen (één per stad) worden vrijdag 31 mei, op Burendag, bekendgemaakt. Naast Kortrijk loopt de actie ook in Affligem, Waterloo en Brussel.

The post Tot 3.000 euro te winnen voor buurtproject in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden

Hier en daar zie je in het West-Vlaamse landschap paarse bloemen opduiken, nadat vorig najaar 50.000 alliumbollen aangeplant werden op 31 verschillende sites. Door het natte weer is het resultaat echter nog niet overal zichtbaar. Ondertussen werd ook een nieuwe reizende expo geopend.
The post Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw sterft na ongeval tijdens reddingsactie in Duitse Saarbrücken

Bij een reddingsoperatie wegens de overstromingen in de Duitse deelstaat Saarland is een vrouw in de stad Saarbrücken gewond geraakt en later aan haar verwondingen overleden. De 67-jarige vrouw was vrijdag door een voertuig van de reddingsdiensten aangereden en is zondagavond in een ziekenhuis gestorven, zo maakte de stad bekend.

Lees meer »

Britse High Court buigt zich vandaag over uitlevering Julian Assange

Het High Court in Londen buigt zich maandag over een mogelijk laatste poging van Wikileaks-oprichter Julian Assange om zijn uitlevering naar de Verenigde Staten te blokkeren. Met de procedure hoopt hij een herziening te verkrijgen van de beslissing van toenmalig Brits minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel, die in 2022 instemde met zijn uitlevering.

Lees meer »

Open Vld wil dat Belgen ‘recht op vergissing’ krijgen: “Onbewuste fout in belastingaangifte niet langer straffen”

Burgers moeten het recht hebben om zich te vergissen, zo staat in het Nederlandse regeerakkoord dat gisteren is goedgekeurd. Mensen die per ongeluk een foutje maken als ze informatie aan de overheid doorgeven, mogen daar met andere woorden niet langer voor gestraft worden. Ook in ons land moet zoiets mogelijk zijn, vindt Open Vld. “Want vergissen is menselijk.”

Lees meer »

Rechter legt jonge vrouw die koppel zestigers doodrijdt rijverbod op: “Gevangenisstraf heeft geen meerwaarde”

“Een gevangenisstraf, zelfs met uitstel, heeft geen meerwaarde.” De politierechter in Turnhout legde een 24-jarige bestuurster uit Arendonk die eind 2022 op de ring in Geel door het rood reed en twee zestigers in hun auto doodreed een rijverbod maar geen celstraf op. De vrouw beweerde dat ze vlak voor het dramatische ongeval een lichamelijke inzinking had, maar die uitleg

Lees meer »

MVS In Motion en Mobimed samen onder één dak

Onlangs vond de feestelijke opening van MVS In Motion en Mobimed plaats in Roeselare. MVS In Motion, opgericht in 1996, biedt wereldwijd kwalitatieve producten voor fysieke revalidatie, evenals sport- en fitnessproducten.
The post MVS In Motion en Mobimed samen onder één dak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »