Golden Bowl wordt ORA

De Golden Bowl, voordien De Golden River, werd onder impuls van de nieuwe eigenaars Maarten en Jeroen Lewyllie helemaal opgefrist. Zij verhuren het pand nu aan de ORA group die zich specialiseert in alle facetten van veiligheid op het werk.

De gevel is nog eventjes die van de Golden Bowl, het Chinese restaurant dat er in 2012 de deuren opende. Binnenin heeft zich ondertussen al een metamorfose voorgedaan, een totale heropfrissing die weldra ook aan de buitenkant zichtbaar zal zijn. Dat is de verdienste van de broers Maarten en Jeroen Lewyllie. Sinds 2009 kan je bij hun bedrijf Electrix terecht voor elektrische installaties. In 2021 startten zij een tweede zaak, ‘Krax’. Die focust vooral op inrichting en renovaties.

“Wij hebben iets met vroeger Wevelgemse glories”, vertelt Maarten. “Electrix en Krax zijn gevestigd in de gebouwen van de vroegere limonadefabriek Valpo in de Wijnbergstraat. En hier in de Menenstraat kwamen we vroeger in de Golden River onze voetbalschoenen of een chic hemd kopen.”

Ruimte voor opleidingen en groen

De broers kochten in september 2023 het pand van vroegere eigenaar Bernard Gesquière, zonder evenwel een plan te hebben wat ermee aan te vangen. Voor die invulling zorgde Oliver Ramont, zaakvoerder van de ORA group. ORA specialiseert zich op de verschillende facetten van veiligheid op het werk. Het telt dertig personeelsleden, de meeste zijn consultants die bedrijven adviseren op gebied van veiligheid en preventie. ORA biedt aan bedrijven het totaalpakket ‘veiligheid’ aan, waaronder ook een heel resem opleidingen. Onder meer voor die opleidingen vinden ze in hun nieuwe stek de ideale omgeving. “We hebben nu inderdaad een heel mooie ruimte voor deze opleidingen”, beaamt zaakvoerder Olivier Ramont. “Onze vroegere vestiging in het bedrijvencentrum in de Vlamingstraat werd te krap. Hier is er ook voldoende plaats voor een magazijn en bureaus. We zijn een Wevelgems bedrijf en willen die band ook blijven aanhalen, de ligging langs de drukke Menenstraat garandeert ons meteen heel wat visibiliteit. Het zal er ook een stuk groener worden, de parkings maken plaats voor een groene omgeving.”

Zo zal de gevel eruit zien. © GF

The post Golden Bowl wordt ORA is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elektriciteitspaal sneuvelt na ongeval met tractor in Gits

Langs de Bollestraat in Gits bij Hooglede gebeurde er vrijdagochtend omstreeks 10.30 uur een ongeval. Een jongeman was er met zijn tractor met aan aanhangwagen op weg toen het ter hoogte van een bocht verkeerd liep.
The post Elektriciteitspaal sneuvelt na ongeval met tractor in Gits appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Netanyahu bijt van zich af na dreigement van Biden: “Ook zonder hulp van VS zal Israël doorvechten”

De onderhandelingen over een wapenbestand voor Gaza zijn mislukt. Dat meldt een hoge Israëlische functionaris in de nacht van donderdag op vrijdag. Die vertelt ook dat het offensief in Rafah zal doorgaan. De delegatie van Hamas heeft Caïro, waar de gesprekken plaatsvonden, dan ook verlaten. Dat meldt een aan aan de terreurbeweging gelieerde zender. De Amerikaanse president Joe Biden dreigt

Lees meer »

Terwijl basketsterren schitteren in ondergoed van Kim Kardashian, gaan vooral scherpe quotes over ‘wit’ toptalent over de tongen

De WNBA gaat deze week in stijl van start, want de vrouwelijke basketbalsterren zullen dit seizoen met bijzonder ondergoed spelen. SKIMS, een bedrijf opgericht door niemand minder dan Kim Kardashian, is namelijk de officiële ondergoedleverancier. Nieuwe sensatie Caitlin Clark schittert niet in de publiciteitscampagne, maar gaat om een heel andere reden over de tongen.

Lees meer »

Middeleeuws vissersdorp Walraversijde in Oostende geeft na archeologische opgravingen weer wat meer geheimen prijs

Bij verbouwingswerken op de site van het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde in Oostende werden opnieuw belangrijke vondsten gedaan en geeft de bodem weer wat meer geheimen prijs over de ooit erg welvarende vissersgemeenschap die ook handel dreef met overzeese gebieden.
The post Middeleeuws vissersdorp Walraversijde in Oostende geeft na archeologische opgravingen weer wat meer geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeentelijke kinderkrant PleZand bestaat 15 jaar

PleZand, de gemeentelijke kinderkrant van Koksijde, blaast dit jaar maar liefst 15 kaarsjes uit en dat wordt uitgebreid gevierd. Het PleZand-team ging samen met schepen van Communicatie Stéphanie Anseeuw langs alle Koksijdse scholen om de kinderkrant te promoten. Ook deze keer brachten ze een heleboel plezierige verrassingen mee. Elke leerling kreeg het gloednieuwe verhalenboek, een
The post Gemeentelijke kinderkrant

Lees meer »

Koning Charles geeft militaire functie door aan kroonprins William

De Britse koning Charles (75) heeft een van zijn militaire titels overgedragen aan zijn troonopvolger prins William (41). De vorst droeg maandag aan zijn oudste zoon het erecommando van het Army Air Corps over, dat hij zelf zo’n 30 jaar bekleedde. Prins William is nu hoofd-kolonel van het gelijknamige korps.

Lees meer »

“De lijnrechter gaf zijn fout toe”: Bayern woedend na “absolute ramp” van arbitrage in slotfase

In de absolute slotseconden en bij een 2-1-achterstand voelde Bayern zich benadeeld in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. Een laatste kans voor de Duitsers werd vroegtijdig afgevlagd en afgefloten voor offside, waarna de bal via De Ligt alsnog in het Madrileense doel ging. Tuchel en co. wisten met hun woede geen blijf. “Excuses niet aanvaard.”

Lees meer »

Nu Biden wapenleveringen stopt: heeft Israël nog wapens genoeg om oorlog te winnen? “Maar één ding staat Netanyahu in de weg”

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu is vastberaden om zijn offensief op miljoenenstad Rafah verder te zetten. Ook zonder de VS. “We kunnen het ook alleen, desnoods vechten we verder met onze vingernagels.” 3 Amerikaans president Joe Biden houdt in een ongezien sterke reactie namelijk de levering aan Israël van 3.500 bommen tegen. Maar kan Netanyahu wel verder zonder de steun van

Lees meer »

EXCLUSIEF. Incident op donderdag zou niet eerste confrontatie met cameravrouw zijn geweest: wat er gebeurde áchter de schermen van het Songfestival

Hoe kon het zo misgaan met Joost Klein (26)? De held van alle kinderen in Nederland en België leek op weg om te gaan scoren op het Songfestival, maar mocht uiteindelijk zelfs niet meedoen in de finale. Gediskwalificeerd na een ‘incident’ met een cameravrouw. Maar eerder deze week was er al een voorval, zo blijkt nu uit deze reconstructie. De

Lees meer »