Iedereen Telt pakt uit met nieuwe kandidaten uit Meulebeke en Tieltse deelgemeentes: “We willen er geen wij-zij verhaal van maken”

Politieke partij Iedereen Telt heeft enkele nieuwe namen gelost die op hun lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zullen prijken. Zo kon ze met Marina Duyck en Mouna Belkadi twee huidige gemeenteraadsleden uit Meulebeke strikken en prijkt er met Stijn Dermul zelfs een heus ‘wit konijn’ op de lijst. Ook de Tieltse deelgemeentes blijven niet onbedeeld.

Iedereen Telt zetelt momenteel in een meerderheid met CD&V in Tielt, maar gaat in oktober op eigen kracht naar de kiezer. Ze veroordeelde eerder al scherp de komst van de nieuwe partij Team Burgemeester, maar wil in aanloop naar de stembusslag vooral van eigen kracht uit gaan. “En daarom pakken we vandaag al met enkele nieuwe namen uit”, vertelt lijsttrekker Pascale Baert.

Nieuwkomer Stijn

“We hebben getwijfeld of we dat nu al moesten doen, maar hier en daar ging het al over de tongen. Met de nakende fusie in gedachten willen we er geen wij-zijverhaal tussen Tielt en Meulebeke van maken en dat zie je ook terug op onze lijst. Per drie kandidaten willen we één Meulebekenaar plaatsen. Onze eerste naam is een nieuwkomer in de politiek: Stijn Dermul is sportleerkracht in de Sportschool van Meulebeke en al jaren een betrokken inwoner. Het zet zich al meer dan twintig jaar in voor de sportkampen op Ter Borcht en heeft daarnaast een duidelijke mening over zoveel meer dan enkel sport.”

“Marina Duyck stond op de N-VA-lijst, maar weigerde mee te stappen in de achterkamerpolitiek die leidde tot de kartelvorming”

Er prijken ook dames op de lijst die al wat politiek gerodeerd en uittredend gemeenteraadslid zijn. “We verwelkomen graag Mouna Belkadi en Marina Duyck. Mouna stond vorige legislatuur op de Lijst van de Burgemeester, maar ging na twee jaar als onafhankelijke zetelen omdat ze zich niet kon vinden in de dictatoriale manier van werken van de uittredend burgemeester en de stilstand die hieruit voortvloeide. Ze mag daardoor dan wel heel wat jeugdige naïviteit verloren zijn, maar ze boet niet in aan enthousiasme. Professioneel is ze maatschappelijk werkster in Kortrijk. Marina stond op de N-VA-lijst, maar weigerde mee te stappen in de achterkamerpolitiek die leidde tot de kartelvorming. Met Iedereen Telt kiest ze voor een positief en kleurrijk verhaal. Ze gaf in het verleden 42 jaar les in onder andere De Bron in Tielt.” Ook inwijkeling Greg De Luyck, oorspronkelijk van Aalst, maar de liefde naar Meulebeke gevolgd, prijkt op de lijst. Hij is zelfstandig verkoper van lijkwagens.

Deelgemeentes

Ook de Tieltse deelgemeentes worden niet vergeten. Nadine Truyaert uit Schuiferskapelle zet zich voor leerlingenvervoer in De Dorpsparel, de dorpsraad en Mindermobielencentrale. Uit Aarsele komt Eveline Maes. Zij werkt bij slager Lieven in Tielt en heeft jarenlang administratie gedaan van haar toenmalige echtgenoot die in Aarsele actief was. Ze baatte ook een tijdje De Waaiberg uit. Ze is actief binnen Ondernemend Aarsele en houdt op die manier een vinger aan de pols in de deelgemeente.

Tot slot maakt de partij drie Tieltenaren bekend die op de lijst prijken: Daveke Van Stekelenburg-Louage is host van de stadsrecepties en werkt ook als logistiek medewerker voor Tielt en is actief binnen de carnavalsvereniging. Lode Desplentere werkt bij Novaya Latexco en is nu actief in de ouderenraad van De Bron. In zijn vrije tijd figureert hij in tv-programma’s, zoals in Nonkels. Kelly Van Hulle is dan weer actief als verpleegster bij Zorg Tielt en zet zich in voor de buurtwerking van Sint-Jozef.

The post Iedereen Telt pakt uit met nieuwe kandidaten uit Meulebeke en Tieltse deelgemeentes: “We willen er geen wij-zij verhaal van maken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Creatieve duizendpoot Isabelle (42) opent atelier: “In de voetsporen van oma”

De van oorsprong Roeselaarse Isabelle Matthys (42) is een artistieke duizendpoot. Ze specialiseerde zich in kledij op maat en opende onlangs haar nieuwe atelier in Sint-Denijs-Westrem, waar ze nu woont. “Nu ik het creatieve en het sociale kan combineren, is de cirkel rond.”
The post Creatieve duizendpoot Isabelle (42) opent atelier: “In de voetsporen van oma” appeared first on

Lees meer »

Hanne Borstlap en twee andere studenten vertellen over hun ervaringen aan Amerikaanse topuniversiteiten: “Laat je niet intimideren door alle knappe koppen rondom je”

Harvard, Princeton, Yale. Hanne Borstlap uit Wilrijk en twee andere studenten studeren of studeerden aan een Amerikaanse topuniversiteit, net zoals prinses Elisabeth zal doen, en vertellen over hun wedervaren. En geven de kroonprinses advies. “Laat je niet intimideren door alle knappe koppen rondom je, maar geniet van de unieke ervaring.”

Lees meer »

“Enkele tientallen” bussen van De Lijn staan aan de kant wegens faillissement Van Hool

De Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij De Lijn heeft op dit moment “enkele tientallen” bussen aan de kant staan als gevolg van het faillissement van Van Hool, zo bevestigt een woordvoerder dinsdag. Naarmate de tijd vordert, verwacht het bedrijf dat dat aantal nog zal toenemen en dus is men “zeer bezorgd”. “Er is een bijzondere werkgroep opgericht die bekijkt welke acties we kunnen

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Zetten Buffalo’s in tweede helft scheve situatie recht?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Spaans gerecht laat zaak van fiscale fraude tegen Shakira vallen

Een Spaanse rechtbank heeft donderdag besloten om de Colombiaanse popster Shakira niet te vervolgen in een zaak van fiscale fraude. Daarmee valt het doek over de gerechtelijke kopzorgen van Shakira in Spanje, waar ze jarenlang heeft gewoond als toenmalige echtgenote van ex-voetballer Gerard Piqué.

Lees meer »