Stad Tielt en gemeente Meulebeke organiseren infosessies voor de inwoners over hun fusietraject

Afgelopen zomer beslisten de gemeenteraden van Tielt en Meulebeke om over te gaan tot een fusie van de beide besturen. Een beslissing die impact heeft op alle aspecten van de samenleving van beide gemeenten enerzijds en de werking van de gemeenten anderzijds. De komende weken en maanden wordt de samenvoeging van de beide gemeenten voorbereid en daarbij is een transparante en heldere communicatie uitermate belangrijk. Niet in het minst voor de inwoners.

De inwoners meenemen in het verhaal en hen op de hoogte houden van het samen af te leggen parcours, vinden de betrokken besturen een belangrijke taak. Daarom worden in eerste instantie twee infomomenten, – één in Tielt en één in Meulebeke – georganiseerd om vanuit een brede invalshoek de inwoners al zoveel mogelijk informatie aan te reiken.

“Samen met onze inwoners gaan we de uitdaging aan om een sterkere toekomst voor onze nieuwe gemeente te creëren, met transparante communicatie als onze leidraad”, klinkt het bij burgemeesters Luc Vannieuwenhuyze (Tielt) en Dirk Verwilst (Meulebeke).

Alle raadsleden en medewerkers worden ook uitgenodigd voor aangepaste informatiesessies gedurende de maand oktober. De inwoners van Tielt en Meulebeke zijn welkom op dinsdag 10 oktober op volgende infomomenten: infosessie 1: 18u30 in OC Vondel in Meulebeke en infosessie 2: 20u30 in de Europahal in Tielt.

Tijdens die sessies wordt dieper ingegaan op de diverse redenen achter de fusie, de concrete stappen in het fusieproces en hoe de inwoners betrokken kunnen blijven. De inwoners van Meulebeke ontvangen eind september een uitnodiging in de vorm van een flyer en de inwoners van Tielt vinden de uitnodiging terug in het stadsmagazine dat in diezelfde periode in de bus valt.

Inschrijven voor de infosessies kan via www.tielt.be/fusie en www.meulebeke.be/fusie, telefonisch via 051 42 81 11 of 051 48 80 80 of bij het onthaal van de gemeentehuizen.

Vragen van inwoners kunnen worden ingediend tot en met 5 oktober via [email protected] en [email protected] of via een invulstrookje op de uitnodiging. Tijdens de informatiesessies worden vragen beantwoord.

Andere vragen over de fusie van Tielt en Meulebeke kunnen steeds worden gesteld via [email protected] of [email protected] of door een bezoek te brengen aan het onthaal van de gemeentehuizen.

The post Stad Tielt en gemeente Meulebeke organiseren infosessies voor de inwoners over hun fusietraject is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Daniël en Claudette zijn een diamanten koppel

Daniël Deweer en Claudette De Bruyne vierden op 28 april hun diamanten jubileum samen met hun familie. Daniël (81) is geboren in Lacroix-Saint-Ouen (Frankrijk) en Claudette (80) is geboren in Houthulst.
The post Daniël en Claudette zijn een diamanten koppel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is Usyk over twee weken geen onbetwiste bokskampioen meer? Oekraïner lijkt één titel af te staan na kamp tegen Fury

Bijna 25 jaar. Zo lang had de bokswereld al geen onbetwiste kampioen – iemand die in alle boksbonden de titel bezit – meer gehad. Oleksandr Usyk (37) schreef gisteren geschiedenis door Tyson Fury (35) te verslaan in een episch duel. Maar lang zal hij niet van zijn status kunnen genieten. De Oekraïner lijkt over twee weken al afscheid te moeten

Lees meer »

Stefans Pottery bestaat tien jaar: “Mijn vader werd begeleid voor zijn alcoholverslaving terwijl ik met de draaischijf leerde werken”

Stefans Pottery in Roesbrugge bestaat tien jaar en gaat voluit voor het doorgeven van de liefde voor het ambacht door het organiseren van driedaagse en tweedaagse workshops met mogelijkheid tot overnachten in Stefans Pottery B&B of bevriende B&B in de nabijheid.
The post Stefans Pottery bestaat tien jaar: “Mijn vader werd begeleid voor zijn alcoholverslaving terwijl ik met de

Lees meer »