DE INSIDER. Een duik in het loon van Europarlementsleden: “Als je al een wedde van 10.000 euro bruto krijgt, waarom is er dan nog een dagvergoeding?”

Europarlementslid Hilde Vautmans (Open-VLD) wordt beschuldigd van misbruik van Europese middelen en het creëren van een toxische werksfeer. Ex-medewerkers deden hun boekje open, maar heeft Vautmans de regels wel echt gebroken? En komt het nog goed voor Open VLD op vier weken van de verkiezingen?

 

Meer krantenkoppen in België

Brugse politie klist ‘gaatjesboorder’ die bestelwagens viseert

Na intensief speurwerk slaagde de Brugse politie erin om op relatief korte termijn een dief te vatten die zowel in Brugge als Kortrijk inbrak in meerdere bestelwagens. Hij ging daarbij telkens op dezelfde manier te werk. In elke bestelwagen die hij viseerde, boorde hij een gaatje nabij het slot en ging daarna meermaals met kostbaar werkmateriaal aan de haal. De

Lees meer »

Banken weigeren over de brug te komen na online fraude, zelfs niet als ombudsdienst zich ermee bemoeit: “Wees altijd achterdochtig”

Wie als slachtoffer van online fraude geen gehoor krijgt bij z’n bank, kan de hulp inroepen van Ombudsfin, de ombudsdienst voor financiële diensten. Maar zelfs als die vindt dat een slachtoffer compensatie verdient, betaalt de bank dat maar in één op de drie gevallen uit. Wat is de reden voor die terughoudendheid? En welke steken laten de banken zélf vallen

Lees meer »

LIVEBLOG FURY-USYK. Fury gunt rivaal géén blik tijdens ‘face-off’, Zlatan Ibrahimovic heeft duidelijke voorkeur

Nog één keer slapen tot het megakamp in het boksen. Zaterdag nemen Tyson Fury (35) en Oleksandr Usyk (37) – beiden ongeslagen – het tegen elkaar op. Met als inzet alle vier de bokstitels bij de zwaargewichten. Wie wint en mag zich dus de ‘undisputed’ kampioen noemen? Na de erg korte persconferentie van gisteren zijn er vandaag de wegingen. Volg

Lees meer »

Na geweigerde interviews, 60 kg gewichtsverlies en mislukte comeback: Bert Voordeckers probeert het opnieuw in ‘Sing Again’

Het was even met de ogen knipperen voor de juryleden in ‘Sing Again’, maar het was wel degelijk Bert Voordeckers (58) die voor hen stond. Zijn stem blijft zeer herkenbaar, maar sinds hij derde werd in het allereerste seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’ verloor hij maar liefst 60 kilo. Om medische redenen, vertelt hij in een uitgebreid interview over

Lees meer »

Ruim 7.000 deelnemers op Belgian Coast Walk

De vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk heeft zaterdag ruim 7.000 deelnemers naar een zonovergoten kust gelokt. De meest fervente wandelaars zijn al sinds de vroege ochtend onderweg om de 80 kilometer van Knokke-Heist naar De Panne af te leggen.
The post Ruim 7.000 deelnemers op Belgian Coast Walk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer Lekker’

Veerle Cooman (56) en Yvan Naesen (62) zijn in de ruime omgeving van Ichtegem bekend voor de thuisbezorging van verse, zelfbereide maaltijden en feestschotels allerhande. Nu openen ze ook een ‘buitenrestaurant’ onder de naam ‘Zeer Lekker’ in hun grote tuin/weide in de Keibergstraat 9, schuin tegenover de beeldentuin van Irénée Duriez.
The post Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer

Lees meer »

Suzan & Freek wagen zich aan grootste hit van Tourist LeMC in ‘Liefde voor muziek’: “Jij bent een echte woordkunstenaar”

In de voorlaatste aflevering van ‘Liefde voor muziek’ is het de beurt aan de jarige Tourist LeMC. Naast ‘happy birthday’ wordt Tourist door de andere artiesten ook getrakteerd op een cover van een zijn nummers. Suzan & Freek wagen zich alvast aan ‘Horizon’, één van de grootste hits van Tourist LeMC. “We hebben geprobeerd om het nummer zo veel mogelijk

Lees meer »