Tieltse school De Bron fietst 24 uur voor goed doel op opendeurdag

Vrije ASO-school De Bron pakt uit met een stuntje tijdens hun opendeurdag op zondag 5 mei. Leerlingen en leerkrachten zullen er samen 24 uur lang op rollen fietsen om geld in te zamelen voor het goede doel.

In het Hemelvaartsweekend zullen 35 leerlingen uit het vijfde en het zesde jaar en zes leerkrachten de legendarische Mont Ventoux per fiets beklimmen en daar wordt een fietsmarathon aan gekoppeld. “We starten op zaterdag 4 mei om 16.30 uur in het restaurant van De Bron en stoppen pas 24 uur later”, legt initiatiefnemer en LO-leerkracht Jasper Vanoosthuyse uit. “Alle sympathisanten, supporters van de fietsende deelnemers en oud-leerlingen zijn meer dan welkom. Zo hopen we voor wat extra sfeer te zorgen op de Open Dag van de school.”

Parkinson Pact

Het geld dat via het fietsinitiatief wordt ingezameld gaat naar het Parkinsonpact van Tom Coghe. De Pittemnaar, die samen met zijn zus de AD Delhaize in Tielt runt, lijdt al sinds zijn 35ste aan de ziekte van Parkinson. Zijn dochter is eerstejaarsleerlinge in De Bron. Om fondsen te verzamelen voor het onderzoek naar de ongeneeslijke spierziekte en om projecten te steunen die de levenskwaliteit van Parkinsonpatiënten verbeteren richtte hij vorig jaar samen met familie en vrienden het Parkinson Pact op. Net als vorig jaar organiseert die vereniging met ‘Let’s Walk for Parkinson’ een wandeling voor het goede doel. Dit keer vindt die plaats in Pittem op donderdag 9 mei. Inschrijven daarvoor kan via de gelijknamige Facebookpagina.

Bezoekers en (toekomstige) leerlingen die graag een rondleiding en een woordje uitleg krijgen over het studieaanbod van de school zijn op 5 mei welkom tussen 14 uur en 18 uur. Wie die dag graag mee op de fiets kruipt voor het goede doel kan contact opnemen met Jasper Vanoosthuyse via [email protected].

The post Tieltse school De Bron fietst 24 uur voor goed doel op opendeurdag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bommelding in Antwerpse handelsschool Sint-Lodewijk: leerlingen geëvacueerd, sweeping door politie blijkt negatief

In Antwerpen heeft de sweeping van de Sint-Lodewijkschool na een bommelding niets opgeleverd. Dat zegt de lokale politie. Alle leerlingen en leerkrachten mogen weer naar binnen, al zal dat gezien het uur vooral zijn om spullen op te halen. In totaal werden zowat 350 leerlingen geëvacueerd. De politie kwam massaal ter plaatse, met onder meer de mobiele eenheid en twee

Lees meer »

Kattenkronkels warmt Ieper op voor 46ste Kattenstoet

Ieper is dit weekend helemaal in de ban van de kat. Als opwarmer voor de 46ste Kattestoet zondag kon je zaterdagavond al genieten van Kattenkronkels, een avondwandeling met verschillende acts, zoals de iconische Snoezepoezen en een reuzenopera.
The post Kattenkronkels warmt Ieper op voor 46ste Kattenstoet appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïne zegt terreuraanslag door Russische militaire inlichtingendienst verijdeld te hebben in Kiev

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou beraamd zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. Bij een Oekraïense raketaanval is daarnaast een olieraffinaderij in Rovenky (Loehansk) in vlammen opgegaan. Volgens het hoofd van de bezette regio werden ook huizen in de buurt getroffen. Daarbij vielen volgens

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parlementsvoorzitter VS naar New York om Trump te steunen

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft bij de rechtbank in New York steun gekregen van een van zijn meest prominente partijgenoten. Voorzitter Mike Johnson van het Huis van Afgevaardigden zei tegen Amerikaanse media een van de “honderden miljoenen” burgers te zijn die zich grote zorgen maken over de vervolging van Trump.

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-GENK (za, 20u45). Interim-trainer Olivieri na vertrek Vrancken: “Doelstelling blijft onveranderd” – Debast aanvoerder bij RSCA

Zaterdagavond ontvangt Anderlecht Racing Genk in het Lotto Park. Paars-wit is nog altijd op jacht naar zijn volgende landstitel. Bij een overwinning klimt het (voorlopig) over Club Brugge naar de leiding in de Champions Play-Off. Kan Genk, zonder trainer Wouter Vrancken, iets rapen in Anderlecht? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

UNIZO Deerlijk versterkt al 75 jaar de lokale economie

Tijdens een ontvangst in het gemeentehuis voor het jubilerende UNIZO werd een lans gebroken voor de lokale economie. Burgemeester Croes verwelkomde de bestuursleden en de bezielers van de afdeling. “Dit feest van het 75-jarig bestaan en deze ontvangst zijn geen eindpunt, maar een gelegenheid om terug te blikken en vooruit te kijken.”
The post UNIZO Deerlijk versterkt al 75

Lees meer »

FA Nieuwpoort blijft in vierde provinciale

Football Academy Nieuwpoort zal volgend seizoen niet in derde provinciale aantreden. Op het veld van KSK Wenduine verloor het in de eindronde na strafschoppen. Zo spelen er volgend seizoen twee seniorploegen van FAN in vierde.
The post FA Nieuwpoort blijft in vierde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »