Reizende expo start in Zonnebeke en linkt verhalen uit Eerste Wereldoorlog aan vandaag

In de tuin van het Passchendaele Museum in Zonnebeke staat een pop-up expo van fotograaf Jelle Vermeersch met verhalen over de Eerste Wereldoorlog, gelinkt aan vandaag. 8 mensen kozen een object uit 1 van de West-Vlaamse musea waar ze een band mee hebben. Alle profielen hebben een andere achtergrond. 

Meer krantenkoppen in België

Jeremie Vaneeckhout (Groen) bij Luk Alloo: “Bart De Wever de meest invloedrijke politicus van de voorbije 30 jaar? Nee, dat is helaas Filip Dewinter”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Volgens Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout is zijn partij nog de enige die het Vlaams Belang niet napraat in de hoop stemmen af te snoepen van die partij. “Wij bieden een tegengeluid.” Voor welke politicus hij bewondering heeft? Een verrassende keuze: “Jan

Lees meer »

Doe mee aan Open Heuvellands Kubb Kampioenschap

Op zaterdag 17 en zondag 18 mei wordt het Open Heuvellands Kubb Kampioenschap georganiseerd. Voor het eerst vindt dit tornooi plaats op de recreatiezone aan De Croonaert in Wijtschate.
The post Doe mee aan Open Heuvellands Kubb Kampioenschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onder invloed van lachgas meermaals toegeslagen op snelwegbrug

Ze waren onder invloed van lachgas en niet aan hun proefstuk toe, de vijf hangjongeren die afgelopen weekend op een snelwegbrug boven de E42 een loodzwaar riooldeksel doelbewust naar beneden lieten bengelen. Nadat bleek dat de Roemeense trucker Gheorghe Tibil (50) het niet had overleefd, stapte een van hen zondagavond beschaamd naar de politie.

Lees meer »

Hulpkok Antwerps restaurant The Jane na 4 maanden ondervraagd over ongeval waarbij hij benen verloor: “Hij herinnert zich niets van het ongeval en hij is een gebroken man” 

Joe Claridge, de Britse kok die stage liep in sterrenrestaurant The Jane, is door de politie ondervraagd over het ongeval in januari. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is aan onze redactie bevestigd door een bron bij de familie. Claridge werd na een feestavond op de parking vlak bij het restaurant overreden door sterrenchef Nick Bril. Die had te veel

Lees meer »

Uitzonderlijk zware ochtendspits door regenweer: al 335 kilometer file op Vlaamse hoofdwegen

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Andenne in shock nadat lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “17-jarige daagde z’n vrienden uit”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

KIJK. Voor Stéphanie is Moederdag pas echt een feest: extra veel cadeaus van haar acht (!) dochters

In het Oost-Vlaamse Sinaai is het geen alledaagse moederdag voor Stéphanie Tempels. Ze wordt overladen met cadeaus van haar acht dochters. Van prachtige knutselwerkjes van de allerkleinste, tot praktische cadeautjes van de oudste dochter: “De kindjes doen wat ze kunnen. Het is allemaal even mooi. De kleintjes zijn fier op hun cadeautjes, maar de grote zijn dat evengoed. Ze doen

Lees meer »

Zeven politici brengen weekend door in één kasteel: achter de schermen van ‘Het conclaaf’. “De maskers vallen soms echt af”

Vanavond start op VTM een vierdelige reeks, waarin Eric Goens zeven politieke kopstukken een weekend lang opsloot in een kasteel in de Ardennen. De politici kregen het vuur aan hun schenen gelegd, door Goens én de andere deelnemers. Van Bart De Wever die een staking afkondigde tot premier De Croo die ervandoor ging: wij doken achter de schermen van ‘Het

Lees meer »

Doe-het-zelfpakketten van Jeroen Meus brengen ‘Dagelijkse kost’ naar de supermarkt, maar zijn de pakketten de moeite?

Jeroen Meus maakt het ons makkelijk: zijn ‘Dagelijkse kost’-verspakketten liggen voortaan in het rek bij Albert Heijn. Een snelle, makkelijke en smakelijke oplossing voor wie vers en voordelig zelf een Vlaamse klassieker op zijn bord wil toveren, aldus de televisiekok. “Gentse waterzooi is normaal niks waar je op een maandagavond thuis aan zou beginnen.” Wat betaal je voor zo’n doe-het-zelf-Meusbereiding

Lees meer »

De fietsvergoeding: zo levert jouw rit naar het werk geld op

Vorig jaar heeft 1 op de 8 werknemers een fietsvergoeding gekregen van zijn werkgever. Dat blijkt uit cijfers van HR-bedrijf SD Worx. Sinds 1 mei 2023 zijn bedrijven verplicht om hun personeel een kilometervergoeding te geven wanneer ze met de fiets van of naar het werk rijden. Hoe kan jouw fietstocht naar je werkplek geld opleveren?

Lees meer »