Wie is de oligarch die Dewinter voor zijn kar spande?

Als Poetin een president voor Oekraïne had mogen kiezen, was de kans groot dat het Viktor Medvedtsjoek was geworden. De oligarch was de sterke man achter een ‘nieuwswebsite’ waaraan Filip Dewinter een interview gaf.

 

Meer krantenkoppen in België

Koning Charles hervat publieke taken na kankerdiagnose

De Britse koning Charles hervat volgende week zijn publieke taken buiten de deur, meldt Buckingham Palace vrijdag. De koning legde zijn publieke werkzaamheden begin februari neer, nadat hij had bekendgemaakt kanker te hebben en daarvoor behandeld te worden. Binnen de paleismuren bleef hij wel aan het werk.

Lees meer »

Daphne Desseyn (15) is Kinderkrak van Ardooie: “Extra leuk om met mijn beste vriendin te trainen”

Daphne Desseyn werd in maart Belgisch kampioen kogelstoten indoor bij de cadetten “Ik verbrak die dag ook het Belgisch record”, zegt Daphne, die vorig jaar in Gentbrugge al de Belgische titel outdoor behaalde. “Nu wil ik de limiet halen voor het volgende European Youth Olympic Festival.”
The post Daphne Desseyn (15) is Kinderkrak van Ardooie: “Extra leuk om met mijn

Lees meer »

Medewerker van Duits EU-parlementslid in voorlopige hechtenis op verdenking van spionage voor China

De medewerker van het Duitse EU-parlementslid Maximilian Krah, bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement lijsttrekker van het extreemrechtse Alternative für Deutschland (AfD), is woensdag in voorlopige hechtenis genomen. Dat heeft het federale parket van Karlsruhe bekendgemaakt. Er is een onderzoeksrechter aangesteld. De 43-jarige man, Jian G, werd maandag opgepakt op verdenking van spionage voor China. Hij werd ook

Lees meer »

Mathijs Werbrouck (15) is de Kinderkrak van Waregem: “Ik hoop in augustus weer te basketten”

Mathijs Werbrouck, basketter bij ION Basket Waregem, kreeg vorig jaar het harde verdict van een kwaadaardige hersentumor. Toch blijft de 15-jarige student wetenschappen niet bij de pakken zitten. Zijn onnavolgbare doorzettingsvermogen brengt hem door deze moeilijke periode.
The post Mathijs Werbrouck (15) is de Kinderkrak van Waregem: “Ik hoop in augustus weer te basketten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vic Werbrouck (14) is Kinderkrak van Oostkamp: “Effecten tillen toneelstuk naar een hoger niveau”

Vic Werbrouck (14) is een vaste waarde binnen het technische team van het toneelgezelschap Ware Vreugd uit Waardamme. Al twee jaar zit hij tijdens de repetities en de voorstellingen aan de regietafel, waar hij meehelpt als klank- en lichttechnicus. “In het begin voelde ik me wel wat onwennig, maar dat is toen snel overgegaan”, aldus Vic.
The post Vic Werbrouck

Lees meer »

Vergevorderde gesprekken tussen KVO en nieuwe investeerders

KV Oostende greep eerder deze week naast een licentie, maar dat kwam niet als een verrassing. De overnamegesprekken blijven intussen lopen, met Apex Capital Global als voornaamste kandidaat.
The post Vergevorderde gesprekken tussen KVO en nieuwe investeerders appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We zijn veel gewend, maar dit is van een andere orde”: Hulpverlening kreunt onder agressie van flakkagebruikers

Neen, de flakkastorm is nog niet gaan liggen. Terwijl in Roeselare nog elke week minstens één gebruiker op de spoed belandt, neemt de druk op de hulpverlening ook in de rest van de provincie toe. Vooral het agressieve gedrag van gebruikers onder invloed baart zorgen. “Iemand sloeg hier zelfs een bureau aan diggelen.”
The post “We zijn veel gewend, maar

Lees meer »