Duitse jacht op Chinese spionnen leidt naar Europees Parlement

15:40 In Duitsland is een medewerker van een Europees Parlementslid van het AfD opgepakt op verdenking van spionage voor China. De zaak zet spanning op de relaties tussen Berlijn en Peking. 

Meer krantenkoppen in België

Mysterie van het vrouwelijk sporthart: waarom lezen we alleen over plotse dood bij mannelijke (top)sporters?

Christian Eriksen die ineenstuikt op het veld tijdens het EK voetbal in 2021, Sep Vanmarcke die een punt achter zijn carrière moest zetten door hartritmestoornissen of Sergio Agüero van FC Barcelona die noodgedwongen moest stoppen met voetballen door hartproblemen. Topsport blijkt niet zo onschuldig voor het hart. Maar geldt dat ook voor topsportsters? Uit onderzoek blijkt dat negen op tien

Lees meer »

Leerlingen van ‘De mol’-winnaar Bernard vieren zijn overwinning: “Jij bent de rest van het schooljaar de held”

Bernard is niet alleen een meester in het ‘mollenjagen’, maar nu ook een held in de ogen van zijn leerlingen. Het dak ging eraf toen duidelijk werd dat hun favoriete meester de overwinning had behaald. Deze onvergetelijke avond werd nogmaals herbeleefd in ‘De tafel van Gert’, waar de euforische reacties van zijn leerlingen werden getoond.

Lees meer »

“Wellicht vloeit er een traantje”: Lieselotte Verkest uit Oostduinkerke neemt binnenkort afscheid van acrogym na BK in Breendonk

Na haar Vlaamse titel in de categorie B11-18 hoopt Lieselotte Verkest volgende week ook een mooie prestatie neer te zetten op het BK acrogym in Breendonk. Dat wordt haar laatste grote wedstrijd, want de Oostduinkerkse zet na de turnshow van haar club eind deze maand een punt achter haar carrière.
The post “Wellicht vloeit er een traantje”: Lieselotte Verkest

Lees meer »

VIVES EcoTeam opnieuw present op Shell Eco Marathon in Nogaro: Zo ver mogelijk rijden met zo weinig mogelijk energie

Het VIVES EcoTeam neemt dit jaar opnieuw deel aan de Shell Eco Marathon in Nogaro, een stad in het zuiden van Frankrijk, van 19 tot 24 mei. Ze zetten hiermee hun jaarlijkse traditie verder. Tijdens de wedstrijd worden studenten uitgedaagd om auto’s te bouwen die zo ver mogelijk kunnen rijden met zo weinig mogelijk energie.
The post VIVES EcoTeam

Lees meer »

IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd zetten, geen woord teveel zeggen, maar daar ben ik niet zo goed in”

Op het podium van Schiervelde in Roeselare stond Natalia in een organisatie van PMLE. De zaal was goed gevuld voor deze zangeres uit de Kempen, die 90 minuten op het podium stond én zo gelukkig was dat ze mocht optreden voor zo’n enthousiast publiek.
The post IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd

Lees meer »

Ghislain en Christien vieren gouden huwelijksjubileum

Ghislain Desreumaux (74) en Christien Gesquière (69) huwden op 22 maart 1974 in Wervik. Nu wonen ze in de Bikschotestraat in Langemark. Ghislain werkte eerst als zetelgarnierder, toerde na zijn legerdienst zeven jaar rond met een toeristenbus en beëindigde zijn beroepsloopbaan in Lakebos. In bijberoep restaureert en stoffeert hij nog steeds zetels en zitmeubels. Christien
The post Ghislain en

Lees meer »

Belgische wandelaarster (57) raakt gewond in Spaanse bergen: Koninklijke Garde helpt bij reddingsactie

Een Belgische vrouw (57) is gisteren gewond geraakt tijdens een wandeling in de Picos de Europa, een bergketen in het noorden van Spanje. Reddingsdiensten evacueerden haar met een helikopter. Opmerkelijk: het waren leden van de Spaanse Koninklijke Garde die alarm sloegen. Die staat normaal in voor de bescherming van de koning van Spanje en de leden van de koninklijke familie.

Lees meer »