Heeft een kwartiertje wachten bij een alcoholcontrole écht geen nut? “Het kan zelfs in je nadeel spelen”

Automobilisten die vanaf 1 mei moeten blazen bij een alcoholcontrole, verliezen het recht om een kwartiertje uitstel te vragen. Dat kwartier diende oorspronkelijk om het risico op vals positieve resultaten te minimaliseren, maar zou dankzij de moderne testtoestellen geen nut meer hebben. Hoe zit dat precies?

 

Meer krantenkoppen in België

Zoon en dochter van omgekomen bemanningslid bommenwerper wonen 80-jarige herdenking bij: “Wevelgem heeft een speciale betekenis voor ons”

Op 9 mei 1944 stortte in de buurt van Hoeve Bekaert in Wevelgem een Canadese bommenwerper Halifax neer, een vliegtuig dat deel uitmaakte van de zware bommenwerpsvloot van de geallieerden. De Halifax werd uit de lucht geschoten door een Duitse nachtjager. Drie bemanningsleden kwamen daarbij om het leven, waaronder de enige Brit in het gezelschap: sergeant Philip Mellor. 80 jaar

Lees meer »

Berichten-app Telegram komt onder Belgisch toezicht

De berichten-app Telegram is dé online trekpleister voor extreemrechts, dealers en terroristen. Europa wil de massa illegale inhoud op de omstreden app inperken. Het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie (BIPT) mag toezicht houden, meldt De Standaard.

Lees meer »

“Zetelrock in Kortemark wordt tweedaags festival”

Voor de derde keer op rij organiseert jeugdhuis De Fauteuil in Kortemark Zetelrock. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei maken ze er zelfs een heuse tweedaagse vol muziek van. Zetelrock verhuist ook naar een nieuwe locatie en wordt in een nieuw jasje gestoken.
The post “Zetelrock in Kortemark wordt tweedaags festival” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu studenten protesteren tegen samenwerking: wat doen Vlaamse universiteiten precies samen met Israël?

“Vlaamse universiteiten moeten de samenwerking met Israëlische onderwijsinstellingen onmiddellijk stopzetten.” Dat is een van de belangrijkste eisen van de protesterende studenten. Maar hoe nauw zijn de banden met Israël precies? Klopt het dat onze universiteiten zo de oorlog in Gaza steunen? En kan de samenwerking van de ene dag op de andere beëindigd worden?

Lees meer »

Negen jaar cel gevorderd na gruwelijke mishandeling en ontvoering naar Disneyland: “Ze moest haar bloed van zijn schoenen likken”

Ze moest haar eigen bloed van zijn schoenen likken, hondenbrokken eten en hem oraal bevredigen terwijl hij facetimede met haar vermeende minnaars. De gruwelijke vernederingen die een Brugse vrouw (24) onderging, tarten alle verbeelding. Haar ex, Saman M. (22), riskeert nu negen jaar cel voor onmenselijke behandeling, poging tot doodslag, verkrachting en ontvoering.
The post Negen jaar cel gevorderd

Lees meer »

Ruiseleedse singer-songwriter Yuma Claeys scoort als frontvrouw van alternatieve indie folkband

Ze begon piepjong als een amper 12-jarige singer-songwriter en groeide in geen tijd door als de alternatieve indie folkband Yuma, die het recent nog bracht tot finalist van het populaire podium- en kansenparcours Sound Track. We hebben het over leadzangeres Yuma Claeys (20) uit Ruiselede die binnenkort solo optreedt in de Ancienne Belgique en plannen heeft voor een eerste single

Lees meer »

Het kleinste café van België staat te koop: “Ooit stond er een paard aan de toog Hoegaarden te drinken”

Het kleinste café van het land staat momenteel in de etalage, in het Limburgse Dilsen-Stokkem. De eigenaars willen het overlaten aan een nieuwe horeca-enthousiasteling, maar doen dat toch met gemengde gevoelens. “Vandaag zijn we een andere weg ingeslagen, maar onze tijd hier in ‘t Caféke was zonder meer de mooiste van ons leven. We hebben hier knotsgekke dingen beleefd.” Een

Lees meer »

Camille lost exclusieve details over concerten in het Sportpaleis: “Elke 9 minuten een andere outfit”

62.500 zielen. Eén toverspreuk: CAMILLE. “Het wordt magisch, ik sleur maar liefst 28 dansers mee het podium op”, blikt de popster vooruit naar het Sportpaleis. Haar allereerste op – zeer straf – haar 22ste, en meteen in viervoud én uitverkocht. “Er gaat zoveel gebeuren dat er zelfs dingen kunnen mislopen.” Daarom als grote steunpilaar in haar kielzog: lief Dino Verhelst

Lees meer »

Man aangetroffen met steekwonden in Antwerpen-Noord

In Antwerpen-Noord is zaterdagavond een man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een steekpartij. Dat bevestigt de lokale politie. De man werd met steekwonden aangetroffen in de Lange Scholiersstraat, maar wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.

Lees meer »