Man valt overboord tijdens cruise in Australië: even “hoop” tijdens grote zoekactie, lichaam uit zee gehaald

Na een urenlange zoektocht is in Australië een overboord gevallen passagier van een cruiseschip dood uit de zee gehaald. De man viel in de nacht van zondag op maandag om een nog onverklaarbare reden in het water. Dat gebeurde bijna 20 kilometer voor de haven van Sydney, melden Australische media op basis van informatie van de politie. 

Meer krantenkoppen in België

SCHATTIG! Fidel (14 maanden) is jongste deelnemer aan de iconische Kattenstoet: “Hij sliep ‘s nachts als een roosje”

Duizenden mensen uit alle hoeken van België en ver daarbuiten kwamen op zondag 12 mei samen in Ieper om deel te nemen aan de iconische Kattenstoet. Er waren maar liefst 55.000 toeschouwers die de straten vulden om het unieke eerbetoon aan de katachtige te vieren. De jongste deelnemer aan de Kattenstoet was de 14 maanden oude Ieperling Fidel Vandenberghe.

Lees meer »

Vernieuwd Romeins Archeologisch Museum staat in een Laat-Romeins kleedje: “Abtsgebouw is nu toekomstbestendig”

Na bijna twee jaar vernieuwingswerkzaamheden is het Romeins Archeologisch Museum klaar voor een nieuwe generatie bezoekers. Het heropent op zaterdag 18 mei de deuren voor het publiek en is uiteraard ook te bezoeken tijdens het Romeins Weekend op 19 en 20 mei.
The post Vernieuwd Romeins Archeologisch Museum staat in een Laat-Romeins kleedje: “Abtsgebouw is nu toekomstbestendig” appeared first

Lees meer »

De boeken van de week: winnaar van Librisprijs, verzwegen oorlogsverhaal uit Limburg en scherpe anti-cancelroman

Rob van Essen wint voor de tweede keer de Libris Literatuur Prijs, dit keer met ‘Ik kom hier nog op terug’. Journalist Timmie van Diepen verloor vijf voorouders bij een vergeldingsactie op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Greet Van Thienen probeert het fenomeen ’tijd’ te vatten in een essay. En de Amerikaanse Lionel Shriver hekelt een doorgeslagen cancelcultuur in

Lees meer »

Slovaakse premier Fico in levensgevaar na schietpartij: beelden tonen arrestatie

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

LIVEBLOG REAL-ALAVES. Courtois moet al meteen vol aan het werk

Courtois & co nemen het in eigen huis op tegen Alaves. Ondanks dat Real al de kampioenenviering heeft gehad, willen ze deze match zeker niet verliezen. Alaves staat elfde en heeft 42 punten. Tegen de verwachting in staat Courtois terug in de basis, houdt hij z’n netten schoon? Volg het in onderstaande liveblog!

Lees meer »

Infrabel installeert AI-camera’s bij zeventig overwegen: “We nemen onze verantwoordelijkheid om veiligheid en stiptheid te verbeteren”

Spoornetbeheerder Infrabel gaat artificiële intelligentie (AI) gebruiken om de veiligheid aan overwegen te verbeteren. Zeventig overwegen worden tegen eind dit jaar uitgerust met AI-camera’s die stilstaande personen of voertuigen kunnen detecteren. Het is een van de maatregelen uit een nationaal actieplan dat Infrabel, samen met minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo), vandaag voorstelde.

Lees meer »

Veurne heet zijn nieuwe inwoners welkom

Op zaterdag 18 mei werden de nieuwe inwoners van Veurne verwelkomd tijdens een onthaalmoment in de raadszaal van het stadskantoor De Seylsteen op de Sint-Denisplaats.
The post Veurne heet zijn nieuwe inwoners welkom appeared first on KW.be.

Lees meer »

To Lam aangesteld als nieuwe president Vietnam

De Vietnamese Communistische partij heeft minister van Openbare Veiligheid To Lam aangesteld als nieuwe president. Dat hebben de staatsmedia zaterdag gemeld. Zijn voorganger Vo Van Thuong moest in maart ontslag nemen na een groot anticorruptieonderzoek. Hij was een jaar eerder president geworden.

Lees meer »