Twintiger uit Veurne laat broek zakken bij alcoholcontrole: “Wil je in mijn achterste zitten misschien?”

Een 23-jarige man uit Veurne riskeert drie maanden cel met uitstel of een werkstraf wegens weerspannigheid tegenover de politie. Na een alcoholcontrole gedroeg B.P. zich bijzonder arrogant en liet hij plots zijn broek zakken. “Wil je in mijn achterste zitten misschien”, sneerde hij. De procureur tilde zwaar aan zijn gedrag.

Op 23 januari vorig jaar was er het weekend tegen alcohol en daar nam ook politiezone Spoorkin aan deel. Er werden controles uitgevoerd in Veurne en de wagen waarin de 23-jarige B.P. als passagier zit, trok de aandacht. Ze zaten met vier in de auto en allen bleken onder invloed te zijn. De bestuurder wilde zelf nog snel ruilen van plaats met een andere inzittende

“Ze werden uit de wagen gehaald voor een veiligheidsfouille en daarbij gedroeg B.P. zich meteen erg arrogant”, sprak de procureur. “Hij was zelfs obsceen en vroeg of de politieman zijn geslachtsdelen wou zien en in zijn achterste wou zitten. Daarop liet hij zelfs zijn broek zakken. Hij moest tegen de combi gedwongen worden, maar wilde uithalen en werd geboeid. Twee politiemensen raakten lichtgewond. Ik vraag drie maanden cel met uitstel.”

Actie en reactie

De advocaat van B.P. ontkende de feiten niet, maar zei dat zijn cliënt reageerde op de actie van de politiemensen. “Die scene duurde daar anderhalf uur en iedereen was opgefokt”, zei hij. “Het ging om een geval van actie en reactie. De politie heeft het monopolie van noodzakelijk geweld, maar was dit wel nodig? Hij ging pas door het lint als ze met vier op hem sprongen enkel als hij zijn portefeuille wou nemen. We vragen een werkstraf.”

Vonnis op 13 oktober. (JH)

The post Twintiger uit Veurne laat broek zakken bij alcoholcontrole: “Wil je in mijn achterste zitten misschien?” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Belgische vloot wordt met uniek datasysteem uitgerust om klimaat- en milieuvriendelijker te worden

In droogdok Gardec in Zeebrugge werd vrijdag een vaartuig binnengereden, de Z.26 Avanti, voor een heel bijzonder onderhoud. De romp wordt uitgerust met een snelheidsmeter en later krijgt ook de schroef een torsiemeter. Beide moeten data opleveren waarmee onderzoekers, reders en scheepswerven de shift naar energiezuinigere vaartuigen met minder of geen fossiele brandstoffen kunnen versnellen. Deze data vormt de nieuwste

Lees meer »

“Enkele tientallen” bussen van De Lijn staan aan de kant wegens faillissement Van Hool

De Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij De Lijn heeft op dit moment “enkele tientallen” bussen aan de kant staan als gevolg van het faillissement van Van Hool, zo bevestigt een woordvoerder dinsdag. Naarmate de tijd vordert, verwacht het bedrijf dat dat aantal nog zal toenemen en dus is men “zeer bezorgd”. “Er is een bijzondere werkgroep opgericht die bekijkt welke acties we kunnen

Lees meer »

Peuter (2) mogelijk aangerand in asielcentrum van Lanaken

Het parket van Limburg en de lokale politiezone Lanaken-Maasmechelen onderzoeken mogelijke zedenfeiten met een 2-jarig kind in het asielcentrum van Lanaken. Het slachtoffer en haar moeder zijn maandag overgebracht naar het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Genk. Een meerderjarige bewoner van het asielcentrum is verhoord, maar weer vrijgelaten bij gebrek aan voldoende bewijs. Het onderzoek loopt voort.

Lees meer »

Chris Janssens (Vlaams Belang) bij Luk Alloo: “Beste wat holebi-organisaties kunnen doen voor emancipatie is ophouden met bestaan”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Vandaag: Chris Janssens van Vlaams Belang. Volgens hem is Vlaams Belang nog de enige geloofwaardige partij en hij onthult dat hij een klein links kantje heeft. ”Het enige linkse aan mij zijn mijn twee linkerhanden.”

Lees meer »

Kopzorgen voor Tedesco: Theate valt uit bij Rennes met enkelblessure

Rode Duivel Arthur Theate (23) speelde afgelopen weekend met Rennes tegen RC Lens. De linksvoetige verdediger moest na 55 minuten het veld verlaten met een enkelblessure, waarna hij op krukken werd gespot. Verdere onderzoeken zullen de ernst moeten uitwijzen. Met nog iets meer dan een maand voor de start van het EK zal bondscoach Tedesco dit niet graag zien gebeuren.

Lees meer »