Negen jaar cel gevorderd na gruwelijke mishandeling en ontvoering naar Disneyland: “Ze moest haar bloed van zijn schoenen likken”

Ze moest haar eigen bloed van zijn schoenen likken, hondenbrokken eten en hem oraal bevredigen terwijl hij facetimede met haar vermeende minnaars. De gruwelijke vernederingen die een Brugse vrouw (24) onderging, tarten alle verbeelding. Haar ex, Saman M. (22), riskeert nu negen jaar cel voor onmenselijke behandeling, poging tot doodslag, verkrachting en ontvoering.

Trillend als een espenblad nam het slachtoffer maandagochtend vooraan plaats in de Brugse strafrechtbank, terwijl haar ex-vriend Saman M. (22) geboeid de zaal werd binnengebracht. Dat de jonge vrouw het aandurfde om de confrontatie aan te gaan, noemde haar advocaat ontzettend dapper. “Ze is bijna versteend om over de feiten te praten”, zei advocaat Joris Van Maele. “Net voor de zitting begon ze zelfs te hyperventileren.” Niet veel later werd duidelijk waarom.

Ziekelijk jaloers

Saman M. ontvluchtte in 2013 zijn moederland Syrië en kwam in Spanje terecht. Enkele jaren later verkaste hij naar Brugge voor een voetbalcarrière, maar daar kwam uiteindelijk niets van. De jongeman ging aan de slag in de Brugse horecazaak van zijn oudere broer en leerde daar in 2020 het toen 21-jarige slachtoffer kennen. De twee begonnen een relatie. Dat M. ziekelijk jaloers was, bleek toen hij op een dag de ouderlijke woonst van zijn vriendin in Zedelgem binnendrong “omdat hij haar moest zien”.

Het kwam tot een breuk, maar in maart 2022 werden de brokken gelijmd en ging het koppel samenwonen in Brugge. “Mijn cliënte mocht niet feesten, moest haar sociale media afsluiten en het contact met vriendinnen verbreken”, zei meester Van Maele. “Ze moest toestemming vragen om het huis te verlaten en mocht zelfs niet meer fluiten onder de douche. Hij verdacht haar van bedrog, maar daar was geen sprake van. Intussen moest ze wel dagelijks seks met hem hebben.”

Horrorweekend

Meer dan eens kwam het tot zwaar fysiek geweld. Op haar verjaardag begin 2023 sloeg M. haar een neusbreuk. Halfweg juni 2023, het koppel was toen alweer uit elkaar, bereikte het geweld een climax. “Het werd een horrorweekend dat je zelfs in films niet ziet”, zei Van Maele. “Hij drong het appartement van mijn cliënte binnen en zat aan haar bed toen ze wakker werd. Hij vroeg iets over een kus aan een andere man en sloeg haar vervolgens verrot. Hij wurgde haar tot het bloed in haar keel zat en ze zich voelde stikken.”

Vervolgens begon M. het meisje te vernederen. “Hij filmde haar terwijl ze moest zeggen dat ze een hoer was. Ze kreeg een leiband om en moest hondenbrokken eten. Hij duwde haar met het gezicht in het toilet en kerfde met een mes in haar tatoeages. Ze moest haar eigen bloed van zijn schoenen likken en hem oraal bevredigen terwijl hij facetimede met haar vermeende minnaars. Hij stak haar ook nog in een ijsbad. Het was ronduit beestachtig. Zelfs een dier behandel je niet zo.”

Ontvoering

Daarna nam M. zijn ex – voorzien van zonnebril en make-up om haar wonden te verbergen – onder dwang mee naar Disneyland in Parijs. In de hotelkamer wurgde, verkrachtte en mishandelde hij haar. “Ze probeerde aan de receptie nog een koppel aan te spreken, maar dat lukte niet”, aldus Van Maele.

Een huisgenote van het slachtoffer begon zich zorgen te maken en verwittigde haar moeder, die op haar beurt de politie alarmeerde. In de woning van het meisje lag overal bloed. “Het decor van een horrorfilm”, zei de procureur. Daags nadien belde het meisje haar moeder op. Ze was met M. op terugweg naar België. Die zette haar af aan het politiekantoor. “Ik zal je vinden als ik vrijkom”, dreigde hij. “Ik zal je naam over heel mijn lichaam laten tatoeëren om mij daaraan te herinneren.”

Extreme narcist

Saman M. werd in de boeien geslagen en zit sindsdien in de cel. Hij gaf onomwonden toe dat hij zijn ex “als een hond had behandeld” en dat hij facetimede om zijn “eer als man te redden”. Psychiaters omschreven M. als een extreme narcist bij wie de kans op nieuw geweld erg hoog is. “Hij sloeg haar als ze niet leefde volgens zijn regels. Volgens de psychiater hebben voorwaarden geen zin en is een ‘kale afstraffing’ aan de orde”, besloot de procureur.

M. riskeert negen jaar effectieve celstraf. De procureur vroeg de rechtbank om hem daarna nog vijf jaar ter beschikking te stellen van de strafuitvoeringsrechtbank, die de celstraf zo nodig kan verlengen. M. bekende zo goed als alles, behalve de poging tot doodslag. Zijn advocaat drong aan op een voorwaardelijke straf. “Mijn cliënt heeft spijt en herkent zichzelf niet in zijn daden”, pleitte meester Renaat Landuyt. “Laat hem alsjeblieft terugkeren naar Spanje zodat hij daar nog iets kan maken van zijn leven. En leg hem als voorwaarde een inreisverbod op.”

Excuses

Saman M. bood zijn excuses aan bij het slachtoffer. “Ik schaam mij diep en hoop dat het terug goedkomt met haar. Normaal respecteer ik vrouwen en de feiten hadden niets te maken met culturele verschillen, maar met onze zeer moeilijke relatie. Vrouwen zijn de koninginnen van de wereld.”

Uitspraak op 3 juni. (AFr)

The post Negen jaar cel gevorderd na gruwelijke mishandeling en ontvoering naar Disneyland: “Ze moest haar bloed van zijn schoenen likken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

België zakt naar derde plaats op Europese ranking LGTBI+-rechten, maar scoort nog steeds beter dan gemiddelde

Volgens de jaarlijkse ‘Rainbow Map’ van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGTBQI+-organisaties, zakt België opnieuw naar de derde plaats in de Europese lijst met LGTBQI+-rechten. Marie-Colline Leroy (Ecolo), staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit prijst die plek in de ranking, maar onderstreept dat er nog gaten zijn die moeten aangevuld worden: “Het is belangrijk dat het volgende parlement artikel

Lees meer »

Gouden feest voor Gilbert en Godelieve

Gilbert Verkruysse (69) en Godelieve Lermyte (72) uit het Burg. Mahieuplein in Poperinge vierden onlangs hun gouden huwelijksjubileum. Gilbert werkte eerst in de bouw en ging na zijn legerdienst aan de slag in een textielfabriek. Later werkte hij nog bij de NMBS als spoorlegger. Op zijn zestigste ging hij met pensioen. Godelieve werkte bij de
The post Gouden feest

Lees meer »

Olietanker getroffen door raket voor kust van Jemen

Een olietanker is voor de kust van Jemen getroffen door een raket, meldt het maritiem beveiligingsbedrijf Ambrey. Ambrey meldde dat er een brand was aan de achterkant van het schip, dat onder de vlag van Panama vaart. Het bedrijf ontving ook “informatie die aangaf dat de tanker hulp had gekregen”.

Lees meer »

Bakker Huybrecht opent opnieuw de deuren in Wevelgem

“Ik kom helemaal van Marke en ben zo blij dat de bakkerij weer open is. Het beste brood van de streek!” De klant voor mij is maar wat gelukkig dat bakkerij Huybrecht terug van weggeweest is, nadat ze in december 2022 wegens gezondheidsredenen van de uitbaters de deuren moest sluiten. Op zondag, maandag en woensdag is de winkel weer open.

Lees meer »

Tweede editie van A Taste of Design in Aarsele op zondag 26 mei

Na een eerste succesvolle editie in november vorig jaar krijgt ‘A Taste of Design’ een vervolg. Dit keer bundelen vier lokale ondernemers uit de regio Aarsele-Vinkt de krachten. Op zondag 26 mei kan je op Wijndomein Hoogenhove genieten van designoutdoormeubelen, een glaasje schuimwijn, een scheutje olijfolie en een vleugje avontuur.
The post Tweede editie van A Taste of Design

Lees meer »

Cercle Brugge-goalgetter Kévin Denkey wint de 33e Ebbenhouten Schoen

Cercle Brugge-goalgetter Kévin Denkey is de winnaar van de 33e editie van de Ebbenhouten Schoen. Dat heeft de organisatie van de jaarlijkse verkiezing voor de beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League maandagavond bekendgemaakt tijdens een gala in het Tangla Hotel in Sint-Lambrechts-Woluwe. De 23-jarige Togolees haalde het voor de andere genomineerden Mohamed Amoura (Union), Bilal El

Lees meer »

Verschillende provincies in Canada gaan over tot evacuaties door oprukkende bosbranden

In verschillende delen van Canada worden steden en gemeenten bedreigd door naderende bosbranden en moeten duizenden mensen worden geëvacueerd. Dat is onder meer het geval in de provincie Alberta, in het zuidwesten van het land, waar de autoriteiten dinsdag plaatselijke tijd voor vier buitenwijken van de stad Fort McMurray een evacuatiebevel uitvaardigden als gevolg van een verder oprukkende brand die

Lees meer »

Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen”

Meer dan honderd studenten, docenten en personeelsleden kamperen op Campus UFO van de UGent als protestactie. Ook enkele West-Vlamingen protesteren er tegen het geweld in de Gazastrook.
The post Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op site Oude Veemarkt in Brugge komen appartementen, kantoren en winkels 

In Brugge zijn de bouwwerken begonnen voor de herontwikkeling van de site van de Oude Veemarkt. In het stadsdorp "Bula" komen meer dan 150 appartementen, kantoren, winkels, een warenhuis, horecazaken en een zone voor kleine bedrijven. Volgens de bouwpromotor Global Estate Group uit Oostkamp heeft de site alle kwaliteiten om een bruisend stukje Brugge te worden.

Lees meer »

Presentator lokale radio in Waregem moedigt luisteraars aan “Alexander De Croo neer te knallen”, premier dient een klacht in

Een presentator van lokale radiozender Waregem1 heeft tijdens zijn uitzending luisteraars aangemoedigd om premier Alexander De Croo (Open VLD) neer te schieten. Dat deed hij naar aanleiding van de moordaanslag op de Slovaakse premier Robert Fico. De presentator heeft zijn verontschuldigingen aangeboden, maar de premier heeft toch een klacht tegen hem ingediend. De radiozender heeft de presentator geschorst.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Witte Huis: geen genocide, maar Israël moet burgers Gazastrook beter beschermen – Israëlische activisten plunderen hulpgoederen

Israëlische tanks zijn maandag verder opgerukt in Jabalia, in het noorden van de Gazastrook. Israël gaf afgelopen weekend aan dat het wil voorkomen dat Hamas kan hergroeperen in Jabalia, waar het grootste vluchtelingenkamp in de Gazastrook zich bevindt. Inwoners melden dat projectielen van tanks neerkomen in het centrum van dat kamp en dat woningen zijn verwoest door luchtaanvallen. Ondertussen staat

Lees meer »

Vermiste ara Zazu terug bij gezin: “Tranen van geluk”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame bij Kortemark is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan 1.000 keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is terug compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26)

Lees meer »

“De gedroomde locatie”: Lamett opent showroom en hoofdkantoor in Deerlijk

In het kader van de Flanders Flooring Days opende Lamett deze week haar gloednieuwe showroom, hoofdkantoor en Lamett Product Center. “Onze showroom staat voor 650 vierkante meter inspiratie, innovatie en sfeer”, stelt ceo Bruno Descamps. “Een plaats van verbinding en van plannen maken, ideaal om mensen en ideeën samen te brengen en uitzonderlijke interieurs te creëren met de beste en

Lees meer »