Vermiste ara Zazu terug bij gezin: “Tranen van geluk”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame bij Kortemark is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan 1.000 keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is terug compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26) weten.

Zazu is de blauw-gele ara van het gezin van Kevin Roose (40) en Phoebé Vanderwee (26) en hun kinderen uit Handzame bij Kortemark. Ze is vooral het allerbeste vriendje van zoontje Ace (3) en die was dan ook ontroostbaar toen de vogel zaterdagochtend plots ontsnapte en wegvloog. Het zes maanden oude dier was het niet gewend om in de buitenlucht te vliegen. Ze reageerde dan ook onwennig en de vrees bestond dat ze plots echt weg zou vliegen.

Daarom lanceerde het gezin de oproep aan buurtbewoners om de papegaai niet te lokken, maar hen te bellen als ze gezien werd. Die oproep werd meer dan 1.000 keer gedeeld en heel wat inwoners van Handzame hielpen zoeken. Dat had dinsdagavond resultaat.

Tranen van geluk

“Ons verhaal eindigt gelukkig goed”, laat baasje Phoebé Vanderwee weten. “We hebben Zazu kunnen vangen bij iemand thuis in de tuin. Ze is uit haar eigen tempo naar beneden gezakt en ons toegevlogen. Woorden kunnen niet beschrijven hoe dankbaar we zijn dat ze terug thuis is. Tranen van geluk vloeiden over onze kaken het moment dat ze landde op onze handen! Ace sprong alvast een gat in de lucht als papa daarnet binnen kwam met ‘mijn papagaai’. Wij willen iedereen die het gedeeld heeft bedanken, iedereen die ons heeft helpen zoeken, die gebeld en gestuurd heeft dat ze haar hebben gespot. Ons gezin is terug compleet.” (JH)

The post Vermiste ara Zazu terug bij gezin: “Tranen van geluk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Heb altijd benadrukt dat ik hier graag werk”: de opvolger van Besnik Hasi bij KV Mechelen wordt wellicht… Hasi zelf

Verrassing bij KV Mechelen. Een paar weken nadat hij zijn afscheid aankondigde, blijft Besnik Hasi (52) dan toch de trainer van Malinwa. Althans, zo ziet het ernaar uit. Beide partijen zijn naar mekaar toegegroeid, eerstdaags komt er duidelijkheid. “Het is nog steeds de bedoeling dat ik maandag op vakantie vertrek”, aldus Hasi na Mechelen-Standard.

Lees meer »

Tunnel onder druk kruispunt in Ieper stap dichterbij, ook nieuwe fietsbrug op komst

Studiebureau Arcadis deed een eerste onderzoek naar de herinrichting van het kruispunt van de Noorderring (N38) met de Pilkemseweg en stelt voor om het doorgaand verkeer van de Noorderring onder het kruispunt te laten rijden. Voor fietsers zou er een nieuwe brug over het Kanaal Ieper-IJzer komen.
The post Tunnel onder druk kruispunt in Ieper stap dichterbij, ook nieuwe

Lees meer »

Poperinge geeft extra toelages aan voorschoolse kinderopvang

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond legde schepen Loes Vandromme (CD&V) een voorstel op tafel in verband met nieuwe toelages aan voorschoolse kinderopvanginitiatieven in Poperinge. Nieuwe en bestaande kinderopvanginitiatieven krijgen een duwtje in de rug van de stad. Starters krijgen een nieuwe starttoelage, voor bestaande initiatieven wordt de speelgoedpremie uitgebreid en omgedoopt tot ‘uitrustingstoelage’.
The post Poperinge geeft extra toelages

Lees meer »

Website van staatssecretaris voor Digitalisering blijkt tijdlang eigendom van lingeriewinkel: “Verkeerd adres doorgegeven bij registratie”

De website van staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) is eigendom van een lingeriewinkel in de Waals-Brabantse gemeente Geldenaken (Jodoigne). Dat schrijven de kranten van SudPresse. Volgens DNS Belgium, dat verantwoordelijk voor het beheer van de domeinnamen die eindigen op .be, .vlaanderen en .brussels, gaat het om een administratieve fout die intussen is rechtgezet.

Lees meer »

Man (32) die bijl door raam pitazaak gooide, krijgt tien maanden met uitstel: “Ik voelde me bedreigd en wilde ze straffen”

De 32-jarige Pool die afgelopen zomer een hakbijl door de voorruit van een pitazaak in Sint-Eloois-Winkel gooide, is veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel. De uitbaters, twee broers, sloegen de man in elkaar na een wilde achtervolging tot in Heule. Zij krijgen beiden een werkstraf van 90 uur.
The post Man (32) die bijl door raam pitazaak gooide,

Lees meer »

“Terras had nooit mogen opengaan”: fouten in constructie zorgden wellicht voor dodelijke instorting van terras in Mallorca

Het (pas vernieuwde) dakterras dat donderdag is ingestort op het Spaanse eiland Palma de Mallorca, en zo aan vier mensen het leven kostte, was veel te zwaar voor de draagstructuur waarop het rustte. Dat er fouten zijn gebeurd door de aannemer valt dus niet te ontkennen. Volgens een eerste conclusie was het terras ook niet vergund: “Dat terras had nooit

Lees meer »

6 luisteraars winnen 5 jaar lang concerttickets tijdens actie van Qmusic: “Dit is een mooie stap richting vrijheid”

Woensdagochtend was zover. Wie tussen 7 uur en 9 uur live in de ochtendshow van Maarten en Dorothee op Qmusic kwam, won 5 jaar lang concerttickets voor de zalen van Be•at. Daaronder vallen onder meer het Sportpaleis, de Lotto Arena en Vorst Nationaal. Al is het aantal tickets niet onbeperkt. Inmiddels zijn de zes winnaars gekend: Siebe, Lieselot, Jade, Brecht,

Lees meer »

Voorlopig geen terugkeer naar het podium, maar Céline Dion wil haar grootste hits wel zingen in concertfilm

Al twee jaar vecht Céline Dion (56) tegen het zeldzame Stiff-Personsyndroom (SPS), een ongeneeslijke neurologische aandoening die spasmes veroorzaakt. Een muzikale comeback zit er voorlopig niet meer in, maar wel wil de Canadese zangeres nog een keer haar grootste hits zingen in een concertfilm. “Céline geeft niet zomaar op”, klinkt het bij een bron aan ‘The Sun’.

Lees meer »

Hoeveslagerij De Bouvrie opent deuren voor bezoekers: “Al vier generaties in familie”

Hoeveslagerij De Bouvrie in Avelgem is al jarenlang in handen van de familie Bossuyt. De huidige eigenaars zijn ondertussen al de vierde generatie binnen dezelfde familie die de boerderij uitbaten. “Met onze zoon is de vijfde generatie meer dan waarschijnlijk”, vertelt Marc.
The post Hoeveslagerij De Bouvrie opent deuren voor bezoekers: “Al vier generaties in familie” appeared first on

Lees meer »

Baby Lio viert eerste verjaardag met festival in Zeebrugge, maar toekomst blijft onzeker

Lio De Cuyper uit Aartrijke, de baby die lijdt aan de levensbedreigende en uiterst zeldzame aandoening aneurysma, viert vandaag zijn eerste verjaardag. Maar ook na zes operaties, en een nieuwe in zicht, blijft zijn toekomst onzeker. Op zaterdag 25 mei organiseert ICO Terminals samen met andere Zeebrugse havenbedrijven een familiedag met optredens en kinderanimatie, waarvan de opbrengst naar het getroffen

Lees meer »