TERUGLEZEN GAZA. Zware luchtaanvallen op huis, moskee en school in Gaza: 26 doden

Bij twee Israëlische luchtaanvallen op Gaza-Stad zijn donderdag in de vroege ochtend 26 doden gevallen. Bij de eerste aanval op een huis kwamen zestien personen om. Bij de tweede aanval op een moskee en een school stierven tien personen. Sinds het begin van de oorlog zijn al 35.800 mensen gedood in de Gazastrook. Dat meldt het door Hamas gecontroleerde ministerie van Volksgezondheid donderdag. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Mauro Degroote uit Deerlijk is één van de jonge avonturiers én de enige West-Vlaming die meespeelt in de musical ‘Peter Pan’

Vanaf 7 december 2024 presenteert Deep Bridge een volledig eigen musicalversie van het tijdloze verhaal van ‘Peter Pan’ in Antwerpen, Gent en Hasselt. Sophie Janssens (Peter Pan), Nordin De Moor (Kapitein Haak), Lotte De Clerck (Wendy), Jozefien Grossen (Nana) en Jervin Weckx (Mr. Smee) krijgen op deze betoverende reis een stevige lading zeer jong musicaltalent mee, want maar liefst 14

Lees meer »

700 bakken bier, 16.800 flesjes en 1 dildo verrassen Thimen (25) en Frauke (24) na huwelijk: “Dit is wel een erg groot cadeau”

Meer dan dertig vrienden zetten de grote middelen in om de woning van Thimen Rogiers en Frauke Struelens te ommuren met 700 bierbakken in het West-Vlaamse Koekelare. In de tuin vonden ze 16.800 flesjes en aan de verlichtingspaal voor hun huis hing een dildo te bengelen. “We moesten eerst opruimen voor we naar binnen konden”, lacht het koppel dat maandag

Lees meer »

Bestuurders die tot 200 kilometer per uur reden tijdens dodelijke straatrace riskeren tot drie en vijf jaar cel: “Crimineel en moorddadig rijgedrag”

Een Porsche en BMW reden in december 2022 op de E40 richting Brussel aan snelheden tot 200 kilometer per uur, bumper aan bumper. Ter hoogte van Beernem eindigde hun race in een dodelijke crash waarbij een passagier ter plaatse het leven liet. Beide bestuurders moesten zich maandagochtend verantwoorden voor de rechtbank, al besloot een van hen niet af te komen.

Lees meer »

Westhoek Oldtimerclub gul voor Oostendse vzw Dyade

Jaarlijks voorziet de Westhoek Oldtimerclub, een vereniging van oldtimerliefhebbers uit West en Oost-Vlaanderen, maar ook Antwerpen, Henegouwen en Noord-Frankrijk, 2.000 euro voor een goed doel, voornamelijk voor kinderen. Dit jaar heeft het bestuur gekozen om een bijdrage te leveren aan Dyade vzw in Oostende, een organisatie die vrijetijdsactiviteiten aanbiedt aan kinderen en jongeren met een
The post Westhoek Oldtimerclub

Lees meer »

Sofie eert grootmoeder met Studio Hilda

Bedrijven in Groot-Menen en omstreken die qua optimalisatie van hun marketingstrategie met de handen in het haar zitten, mogen opgelucht ademhalen. Sofie Marey biedt met Studio Hilda hulp.
The post Sofie eert grootmoeder met Studio Hilda appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niet normaal hoe jullie in de regen staan te dansen”: Pommelien Thijs als Vlaamse godin onthaald op Pinkpop Nederland

Het goot, maar Pommelien Thijs was de zon. Vijfduizend Nederlanders opgeklaard door onze Vlaamse trots. “Zij heeft álles om ons land te veroveren”, spraken ze klare taal over haar eerste keer op Pinkpop – en HLN was erbij. Haar grootste show bij de noorderburen tot nog toe, en de start van een veelbelovende festivalzomer voor het poprockfenomeen – met een

Lees meer »

Eerste bezoekers Graspop stromen toe, ondanks noodplan na hevige regen: “Gaan er het beste van maken”

De eerste bezoekers van Graspop Metal Meeting installeren zich op de camping, hoewel het festival vandaag het noodplan moest activeren door de felle regen. Dat houdt in dat er geen enkele parking open is en dat het voorprogramma vanavond wordt afgelast. De organisatie roept festivalgangers op om vandaag, maar ook de komende dagen, zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te

Lees meer »

LIVE. Schutters openen het vuur op synagoge, kerken en politiekantoor in Dagestan: zeker zes agenten en priester gedood

Er zijn nagenoeg gelijktijdig twee aanvallen geweest op verschillende plaatsten in Dagestan, een autonome republiek van de Russische Federatie, gelegen aan de Kaspische Zee. Schutters openden het vuur op een synagoge, twee kerken en een politiekantoor. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn daarbij zes politieagenten en een priester gedood. Er zouden ook minstens twaalf agenten gewond geraakt zijn. Er

Lees meer »

Woonzorgcentra: “Steeds meer ouderen met psychische klachten, dat kunnen we niet aan”

Bijna een op de vijf ouderen die in een woonzorgcentrum resideert, heeft in zijn leven te maken gehad met een depressie, verslaving of andere psychische aandoeningen. De zorg binnen de woonzorgcentra is daar niet op aangepast. “We zijn genoodzaakt de problemen op te vangen met medicatie of de bewoner onder te brengen in een beschermde afdeling”, zegt Jan Peter Spaanderman,

Lees meer »

Nieuwkomer HORIZON heeft lijsten voor verkiezingen in Komen-Waasten helemaal klaar

Met nog enkele maanden te gaan, tot aan de gemeenteraadsverkiezingen, lijkt het politieke landschap zich stilaan te gaan vormen. Ook in Komen-Waasten laten de partijen in hun kaarten kijken. Nieuwkomer HORIZON pakte uit met twee volledige lijsten. “Hoog tijd dat we opnieuw echt aan politiek gaan doen!”
The post Nieuwkomer HORIZON heeft lijsten voor verkiezingen in Komen-Waasten helemaal klaar

Lees meer »

Innig vader-zoonmoment: Kasper Schmeichel krijgt live op tv knuffel van papa Peter, die geruchten over transfer naar Engeland aanwakkert

Een mooi moment tussen vader en zoon. Na Denemarken-Engeland was het uitgerekend Peter Schmeichel (60) die voor FOX Sports zijn eigen zoon Kasper (37) moest interviewen. De twee hielden het gesprek professioneel, maar nadien nam het vadergevoel even de bovenhand bij Schmeichel senior. Hij gaf overigens, net als Schmeichel zelf eerder, aan dat hij hoopt op een terugkeer van zijn

Lees meer »

Onderzoek geopend na aanval op RN-kandidaat

In de Franse stad Saint-Etienne is donderdag een onderzoek geopend vanwege groepsgeweld, na een schermutseling waarbij een kandidaat voor de parlementsverkiezingen van het extreemrechtse Rassemblement National (RN) werd aangevallen. Dat heeft het lokale parket gemeld.

Lees meer »