OPROEP. Bingewatch jij ‘Het eiland’?

Het eiland, de komische serie van scenarist Jan Eelen, werd voor het eerst uitgezonden in 2004. De persiflage op het kantoorleven kon toen op immens veel bijval rekenen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Een comeback zoals Trump”: oppositie reageert vol ongeloof op terugkeer van Anthony Dumarey als kandidaat-burgemeester

“Onze eerste reactie is er een van ongeloof. Maar sinds Donald Trump en Connor Rousseau weten we dat comebacks vandaag snel lopen. Blijkbaar denkt men dat mensen makkelijk vergeten met wat zomerse belevingssaus. Iedereen die iets van politiek kent, zit hier werkelijk met open mond naar te kijken”, zeggen fractieleider Peter Velle, voorzitter Bart De Rudder en secretaris Sofie Sanders

Lees meer »

Minstens 174 doden en ruim 2.500 arrestaties bij studentenprotesten in Bangladesh

In Bangladesh zijn al minstens 174 mensen omgekomen, onder wie verschillende politiemensen, en ruim 2.500 mensen gearresteerd bij het recente straatprotest, zo berekende het Franse persagentschap AFP. Jongeren komen in het Aziatische land al weken op straat om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem waarbij overheidsbanen worden gereserveerd voor bepaalde groepen.

Lees meer »

Vandalen vernielen Karmelietessenklooster in Leopoldsburg

In Leopoldsburg hebben vandalen heel wat vernielingen aangebracht in het leegstaande Karmelietessenklooster. Tientallen glas-in-lood-ramen werden ingegooid, deuren werden ingebeukt en er werd een balustrade omgegooid. Het klooster zou binnenkort worden verbouwd voor een woonproject. Een tijdje geleden werden er al hekken geplaatst om indringers buiten te houden, maar dat bleek onvoldoende.

Lees meer »

Marino Punk speelt accordeon voor 100-jarige zuster Gabrielle in Heule

Je zou het niet meteen verwachten: Marino Punk, de bekende muzikant met hanenkam en tatoeages, die accordeon komt spelen voor de zusters in een klooster. In Heule gebeurde het wel ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van zuster Gabrielle Mingneau die dol is op accordeonmuziek. Ze komt uit Bovekerke en doorkruiste destijds West-Vlaanderen voor het Wit-Gele Kruis.
The post

Lees meer »

“‘s Morgens was mijn pyjama uit”: Bradley Wiggins deelt onthutsende details over seksueel misbruik als tiener

“Ik kon me niet herinneren dat ik ‘s nachts mijn pyjama had uitgedaan.” Sir Bradley Wiggins (44) vertelt voor het eerst openhartig hoe hij tussen z’n dertiende en zestiende seksueel werd misbruikt door z’n wielercoach. Dat hij gedrogeerd werd, maar ook nergens heen kon. “En nog steeds heeft het een enorme impact op mijn leven”, zegt de achtvoudige olympische medaillewinnaar.

Lees meer »

Grote hinder nadat truck wand Liefkenshoektunnel ramt, brandweer met bestuurder bevrijden uit cabine

In de Liefkenshoektunnel in Beveren heeft zich dinsdag rond 16 uur in de richting van Gent een verkeersongeval voorgedaan. De bestuurder van een vrachtwagen met Roemeense nummerplaat verloor er halfweg de tunnel de controle over het stuur. Hij ramde de tunnelwand en kwam uiteindelijk op het rechterrijvak terecht. De bestuurder zat geklemd in zijn cabine maar kon door de hulpdiensten

Lees meer »

Richard Williams, vader van Venus en Serena, gedreven door woede en geld: “Hij vond tennis idoot, maar wilde 2 kinderen om er multimiljonair mee te worden”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »

Cruiseschip veroorzaakt sterke golf: twee strandgangers gewond

Een voorbijvarend cruiseschip heeft in het Griekse Mykonos voor heel wat ravage gezorgd op het strand. De kracht van de golf was zo sterk dat zonnebedden, glijbanen en parasols werden weggespoeld. Op de videobeelden die een strandganger maakte, is te zien hoe sommige mensen tegen de grond worden geslagen door het water. Twee mensen raakten gewond, één van hen heeft

Lees meer »

Rita en José vieren hun gouden bruiloft

José Gheldof werd geboren op 17 december 1952 in Westvleteren en heeft nog één broer. Rita Kino zag het levenslicht op 14 juni 1953 en groeide samen met haar drie zussen op in Westvleteren. Het koppel leerde elkaar kennen op een bal met Will Tura tijdens de Lovie feesten. Twee dagen na hun eerste kennismaking
The post Rita en

Lees meer »

Familie Bonneure pakt uit met zomerbar ’t Hof van Verademing in Snellegem: “Kom verpozen tussen fruitbomen”

Nog tot 30 september kun je in de Bosweg 45 in Snellegem verpozen in zomerbar ’t Hof van Verademing. De zomerbar, met bijhorende foodtruck, staat opgesteld in de voortuin van Steve Bonneure (47) en Sara Hoppe (46). Het is een echte familiezaak want ook (schoon)ouders Gino Bonneure (69) en Valérie Pauwels (52) bedienen je er met de glimlach.
The

Lees meer »