SC Zonnebeke legt lot in handen van Romain Haghedooren

Romain Haghedooren moet SC Zonnebeke naar het behoud in tweede provinciale loodsen. De voormalige proefvoetballer werd begin deze week nog ontslagen bij derdeprovincialer Dosko Beveren. Voor Haghedooren is Zonnebeke al zijn derde club dit seizoen.

“Als club kwamen we dinsdagavond tot een akkoord over de opvolging van Sebastien Leenknegt”, duidt bestuurslid Jozef Vangheluwe. “Romain Haghedooren leidt donderdagavond voor het eerst de training. Als bestuur moesten we wel reageren en de focus ligt nu op de eerste plaats op het verzekeren van het behoud.”

“Ik ben een trainer die erg aanwezig is en een jonge ploeg heeft dat nodig”

De eerste wedstrijd voor Romain Haghedooren wordt een trip naar SV Moorslede, dat vier punten meer telt dan de Zonnebekenaars. Haghedooren werd geboren in Menen op 28 september 1986. Bij de jeugd begon hij als voetballer bij Neerwaasten en via Wervik kwam hij bij Exelsior Moeskroen terecht, waar hij doorbrak in eerste klasse. Daarna speelde hij nog bij OH Leuven, Doornik, FC Brussels, KSV Roeselare, Winkel Sport, Torhout KM, VK Dadizele en Deerlijk Sport. In het seizoen 2019-2020 stopte hij met voetbal na een knieblessure.

Evaluatie na het seizoen

Daarna werd hij trainer. Eerst 2,5 jaar bij KSK Oostnieuwkerke, waar hij begin november 2023 zijn ontslag indiende. Enkele weken later ging hij aan de slag bij derdeprovincialer Dosko Beveren, maar die samenwerking werd begin deze week stopgezet. Voor Haghedooren wordt SC Zonnebeke dus zijn derde club dit seizoen. “Ik was ook verrast dat ik zo vlug een nieuwe ploeg onder mijn hoede zou hebben”, zegt de nieuwe T1 die in Roeselare woont. “Maar het voelde onmiddellijk goed aan. Zonnebeke is een familiale club met een gezonde ambitie. De overeenkomst loopt tot het einde van het seizoen en dan volgt een evaluatie. Ik voel me sterk dat ik SC Zonnebeke in tweede kan houden. Anders had ik de uitdaging niet aangenomen. Ik ken de ploeg een beetje en er is zeker potentieel genoeg. Ook belangrijk voor het verdere verloop is dat ik de reeks goed ken. Een paar jaar geleden speelde ik met Oostnieuwkerke nog tegen Zonnebeke in eerste provinciale. We zien wel wat de toekomst brengt, maar ik geloof er alvast in en zal er alles aan doen om het doel te bereiken. Ik ben een trainer die uitdrukkelijk aanwezig is en een jonge ploeg als Zonnebeke heeft dat nodig.” (NVZ)

The post SC Zonnebeke legt lot in handen van Romain Haghedooren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aksana Willemijn (12) is Kinderkrak van Heuvelland: “Ik open de post en lees de brieven dan voor”

Aksana Willemijn (12) woont sinds haar geboorte in Nieuwkerke en is de laatste jaren de helpende hand voor haar blinde mama Kathy Willemijn (41). “Ik ben blind geworden een paar jaar nadat ik diabetespatiënt werd. Dat is nu 16 jaar geleden. Dokters voerden nog een oogoperatie uit, maar al vlug werd duidelijk dat ik blind was.”
The post Aksana Willemijn

Lees meer »

12 gemeenten in Belgisch- en Nederlands-Limburg reageren afwachtend op nieuwe motivering voor vergunning voor Luikse luchthaven

Een tiental gemeenten in Belgisch- en Nederlands-Limburg reageren afwachtend op de uitspraak van Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) over de luchthaven van Luik. Die zei maandag in het Waalse parlement dat er aan een betere motivering voor de nieuwe vergunning voor de luchthaven wordt gewerkt. De Waalse regering wil voorkomen dat de vergunning door de Raad van State vernietigd

Lees meer »

“Je vriendin is dik”: verwerpelijke gezangen etaleren nog maar eens waarom partner Declan Rice al haar foto’s op sociale media verwijderde

Arsenal en Leandro Trossard speelden Chelsea afgelopen dinsdag helemaal in de vernieling. In de marge van die wedstrijd speelde zich een verwerpelijk tafereel af. Toen Arsenal-middenvelder Declan Rice een hoekschop wilde trappen, namen de Chelsea-fans zijn vriendin Lauren Fryer op de korrel met gemene gezangen over haar lichaam. Fryer krijgt al maandenlang haatberichten over zich heen en verwijderde al haar

Lees meer »

België stuurt dit jaar toch al F-16’s naar Oekraïne

De federale regering heeft beslist om dit jaar nog F-16’s naar Oekraïne te sturen. Langer wachten was geen optie, nu de Russen op winst staan aan het front. “Hiermee zetten we een nieuwe grote stap om Oekraïne zo goed mogelijk te ondersteunen”, zegt premier De Croo.

Lees meer »