KIJK. Willem-Alexander ziet er opvallend fris uit tijdens zijn feestdag: “We zijn in twee jaar veel koning kwijtgeraakt”

In Nederland wordt koning Willem-Alexander vandaag 57. Samen met zijn gezin viert hij Koningsdag in het Drentse Emmen. Koningin Máxima draagt een creatie van het Belgische merk NATAN, met een opvallend hoofddeksel. En de koning lijkt bijzonder scherp te staan, vinden de Nederlanders. 

Meer krantenkoppen in België

Leven aan Belgische kust is écht gezonder. Onderzoeker somt voordelen (en belangrijk nadeel) op

De volkswijsheid klopt: leven aan zee is gezonder. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door een team van Belgische onderzoekers. “Kustbewoners hebben statistisch gezien minder kans op longkanker en astma”, zegt professor Maarten De Rijcke van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan HLN. Al is er ook één ziekte waarop het risico aan zee groter is.

Lees meer »

“Had ik daar écht over nagedacht, had ik het misschien niet gedaan”: steeds meer mannelijke BV’s uit de kleren op tv

Joris Hessels (43), Dieter Coppens (46), Axel Daeseleire (55) of Filip Peeters (61). Allemaal verschenen ze recent poedelnaakt in een tv-programma – de ene al wat explicieter in beeld gebracht dan de andere. “We zijn allemaal naakt geboren, he”, relativeren ze die keuze. Waarom ze besloten uit de kleren te gaan, leggen Filip, Joris en Dieter uit in een uitgebreid

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Jabbeke?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Jabbeke? Wat weet je van Constant Permeke? Ken je sportminnend Jabbeke? Dronk je ook nog een pint in De Tijger? Waag dan je kans in deze op en top Jabbeekse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Jabbeke? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Creatieve duizendpoot Isabelle (42) opent atelier: “In de voetsporen van oma”

De van oorsprong Roeselaarse Isabelle Matthys (42) is een artistieke duizendpoot. Ze specialiseerde zich in kledij op maat en opende onlangs haar nieuwe atelier in Sint-Denijs-Westrem, waar ze nu woont. “Nu ik het creatieve en het sociale kan combineren, is de cirkel rond.”
The post Creatieve duizendpoot Isabelle (42) opent atelier: “In de voetsporen van oma” appeared first on

Lees meer »

Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker

De Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke zat vrijdagmiddag 10 mei afgeladen vol voor de begrafenisplechtigheid van Dorine Geersens. Ze overleed in de ochtend van vrijdag 3 mei 2024 aan de gevolgen van kanker. Ze werd 62 jaar.
The post Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Middelkerke?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Middelkerke, Westende en de andere deelgemeenten? Weet je nog in welk jaar de kerk van Schore brandde als een toorts of hoe de flamboyante casinodirecteur heette die Middelkerke op de kaart zette? Waag dan je kans in deze Middelkerkse quiz. Veel succes!
The post Quiz –

Lees meer »

WTC Raversijde kiest voor stevige rit naar Westhoek

Op 1 mei trok wielertoeristenclub Raversijde erop uit. De groep reed naar het kunstendorp Watou. In deze Poperingse deelgemeente hielden de wielrenners halt in horecazaak ‘De Helleketel’, om er te genieten van een ‘boerestute’ met kaas, paté of hesp. Na de rit van 130 km volgde een losse babbel in clublokaal ‘Runway’, vlak bij de Oostendse
The post WTC

Lees meer »