Ouderenzorg en kinderopvang krijgen een eigen ‘Tripadvisor’ – Ziekenhuizen omzeilen verbod op duurdere scans

Met dit overzicht bent u snel mee met de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in Russische stad Belgorod stort in na raketinslag: “Vier mensen gedood”

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Drie opvallende uitkijkpunten op KMO-site Bramier bieden zicht op exclusief stukje natuur in Lauwe: “Trots op wat we bereikt hebben”

De site Bramier in Lauwe krijgt beetje bij beetje een aangezicht. De brandweerkazerne is intussen al ingeburgerd, drie bedrijfsgebouwen staan er. Tijd om de KMO-site in te huldigen, vonden ze bij stad Menen en intercommunale Leiedal. Dat gebeurde met de onthulling van drie unieke uitkijkpunten.
The post Drie opvallende uitkijkpunten op KMO-site Bramier bieden zicht op exclusief stukje natuur

Lees meer »

Auto brandt uit bij garage, bewoner wordt onwel

Een voertuig vloog donderdagnamiddag in brand bij een garage in Zonnebeke. De bewoner zag z’n wagen uitbranden, werd onwel en moest even bekomen in een ziekenwagen.
The post Auto brandt uit bij garage, bewoner wordt onwel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf maar effectieve boete voor partnergeweld in Roeselare: “Bereid een cursus agressiebeheersing te volgen”

Een man uit Roeselare krijgt een voorwaardelijke celstraf van 5 maanden en een boete van 400 euro. Hij pakte zijn vriendin tot drie keer toe stevig aan. Als hij uit de cel wil blijven, moet hij zich wel aan enkele voorwaarden houden, zoals een begeleiding voor zijn agressie.
The post Voorwaardelijke celstraf maar effectieve boete voor partnergeweld in Roeselare:

Lees meer »

FC Gullegem wint Beker van West-Vlaanderen voor Duiveltjes

De jeugdwerking van Cercle Brugge organiseerde binnen het vzw-bestuur voor de vijftiende keer de Beker van West-Vlaanderen voor Duiveltjes. Op Hemelvaartdag kende het jeugdtornooi, waar heel wat ploegen uit onze provincie aan deelnamen, de apotheose.
The post FC Gullegem wint Beker van West-Vlaanderen voor Duiveltjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luc De Coghe (72) krijgt weer lof voor Kwaremont Classic

Ondanks het mindere weer hebben afgelopen weekend een duizendtal wielertoeristen kunnen genieten van het mooie parcours van de Kwaremont Classic, met start en aankomst op Hoeve Vandewalle. Voor het twintigste jaar op rij stond Luc De Coghe (72) garant om dat parcours uit te tekenen.
The post Luc De Coghe (72) krijgt weer lof voor Kwaremont Classic appeared first

Lees meer »

Speelde echtgenoot Marc een rol in de moord op zijn vrouw Laura in Tenerife? “Ik zie twee scenario’s”, zegt misdaadjournalist

De maffia is het volgens hem zeker niet. Maar wie zit er dan wel achter de mysterieuze gruwelmoord op Laura in Tenerife, en haar man die nog steeds vermist is? Kan echtgenoot Marc er iets mee te maken hebben? Onze misdaadjournalist belicht de twee waarschijnlijkste scenario’s: “Door depressie je partner gaan haten: het komt voor in de beste families.”

Lees meer »

Vrouw (82) komt om bij woningbrand in Bazel

Dinsdagnamiddag is een vrouw om het leven gekomen tijdens een uitslaande brand in een halfopen bebouwing in de Nieuwe Baan in Bazel. De mug kwam ter plaatse, maar voor de 82-jarige bewoonster kwam alle hulp kwam te laat. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.

Lees meer »

Pierre en Kristien varen in een gouden huwelijksbootje

Op 21 december 1973 gaven Pierre Lioen en Kristien Cardon elkaar hun jawoord. Het echtpaar is inmiddels 50 jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur. Pierre groeide op in Ledegem en was een tiental jaar werkzaam in een klein familiebedrijf in Ledegem dat gespecialiseerd was in technische installaties. Daarna maakte
The post Pierre en

Lees meer »

Apple verontschuldigt zich na kritiek op reclamespot nieuwe iPad Pro

Technologiegigant Apple biedt zijn excuses aan voor de reclamespot van de nieuwe iPad Pro. In het filmpje worden verschillende muziekinstrumenten en andere culturele objecten geplet door een hydraulische pers. Apple wil daarmee duidelijk maken dat de iPad alles kan vervangen, maar veel mensen in de culturele sector zijn niet te spreken over de advertentie.

Lees meer »

COLUMN. “Wees niet bang voor de PS”

Christophe Deborsue is al 36 jaar Wetstraatjournalist, nu bij RTL. Hij heeft net een roman geschreven. Hij leeft in Namen en Schelle. Elke week schrijft hij over hoe de Walen leven en (echt) denken. Ook over de Vlamingen. Vandaag: waarom we geen schrik moeten hebben van de PS.

Lees meer »