België stuurt dit jaar toch al F-16’s naar Oekraïne

De federale regering heeft beslist om dit jaar nog F-16’s naar Oekraïne te sturen. Langer wachten was geen optie, nu de Russen op winst staan aan het front. “Hiermee zetten we een nieuwe grote stap om Oekraïne zo goed mogelijk te ondersteunen”, zegt premier De Croo.

 

Meer krantenkoppen in België

Acht jaar cel voor uitgeweken Ieperling B.D. voor verkrachting minderjarigen, bezorgde ook beelden kindermisbruik aan Sven Pichal

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft voormalig productieassistent B.D. (36) uit Ieper veroordeeld tot acht jaar cel voor beelden van seksueel kindermisbruik en voor het verkrachten van twee minderjarigen. Hij is een van de mannen die vorige zomer samen met ex-radiopresentator Sven Pichal werden opgepakt. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.
The post Acht jaar cel voor uitgeweken

Lees meer »

Bart Peeters komt met nieuwe Vlaamse talentenjacht

Bart Peeters komt in België met een nieuwe talentenjacht. Voor de Vlaamse commerciële zender VTM gaat hij Lift You Up maken. Volgens Het Laatste Nieuws wordt het een totaal ander programma dan de talentenjachten die tot nu toe op tv zijn uitgezonden.

Lees meer »

Bouw nieuwe scoutslokalen in Tiegem start in juni

Doordat de gemeentelijke dienstverlening stapsgewijs gecentraliseerd wordt in het Gemeentepunt op de Heirbaan 73, worden de kansen benut om de organisatie te vernieuwen. De diensten Cultuur en Toerisme verhuisden in de week van 22 april van Tiegem naar het Gemeentehuis in De Vierschaar 1 in Anzegem. Dat betekent dat het voormalige gemeentehuis in Tiegem leeg komt te staan en kan

Lees meer »

Jongeren gesloten instelling De Zande worden stalen strijders

Bijzonder nieuws uit de gesloten instelling De Zande in Ruiselede: enkele jongeren nemen er deel aan de scholencompetitie ‘Steel Warriors’. “Hiermee kunnen we de buitenwereld tonen dat zij wel degelijk een nieuwe kans verdienen.”
The post Jongeren gesloten instelling De Zande worden stalen strijders appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De lijnrechter gaf zijn fout toe”: Bayern woedend na “absolute ramp” van arbitrage in slotfase

In de absolute slotseconden en bij een 2-1-achterstand voelde Bayern zich benadeeld in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. Een laatste kans voor de Duitsers werd vroegtijdig afgevlagd en afgefloten voor offside, waarna de bal via De Ligt alsnog in het Madrileense doel ging. Tuchel en co. wisten met hun woede geen blijf. “Excuses niet aanvaard.”

Lees meer »

MediaMarkt flitst voorbij met e-step die 70 km/u haalt, maar kan je met die racestep wel naar het werk?

“Je haalt snelheden tot maar liefst 70 km/u op de openbare weg.” Een advertentie van MediaMarkt voor een elektrische step doet wenkbrauwen fronsen. Met zo’n exemplaar lijkt je woon-werkrit misschien een fluitje van een cent, maar verantwoord lijkt die snelheid niet meteen op twee kleine wieltjes. Is zo’n racemonster wel toegelaten op de weg, zoals elektroketen MediaMarkt beweert? Mag dat

Lees meer »

April was elfde opeenvolgende maand waarin het maandtemperatuurrecord werd verbroken

De afgelopen maand april was de elfde opeenvolgende maand waarin het maandtemperatuurrecord aan diggelen werd geslagen. Dat blijkt woensdag uit gegevens van de Copernicus Climate Change Service (C3S), het aardobservatieprogramma van de Europese Unie. Met een gemiddelde temperatuur van 15,03 graden Celsius was april 2024 1,58 graden warmer dan een gemiddelde april uit de pre-industriële referentieperiode (1850-1900).

Lees meer »