Romain Haghedooren stopt als coach bij KSK Oostnieuwkerke: “Twee seizoenen vechten tegen degradatie is moeilijk”

Eersteprovincialer KSK Oostnieuwkerke moet op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Romain Haghedooren gaf immers zondagavond na de verloren thuiswedstrijd tegen Dottenijs zijn ontslag.

“Ik zat in totaal 2,5 jaar bij Oostnieuwkerke en altijd moest ik ermee vechten tegen de degradatie. Dat vraagt immens veel van een trainer. Gisteren was de druppel om te beslissen af te haken. Tegen Dottenijs waren we nochtans 1-0 voor gekomen, maar erna hebben we echter teveel domme fouten gemaakt die een nieuw verlies inleiden. Ik wil echter het beste voor deze vereniging en heb dan maar de eer aan mezelf gehouden. Het was geen gemakkelijke beslissing want iedereen van Oostnieuwkerke is een deel van mijn familie geworden. En wat nu? Laat duidelijk zijn dat ik niet hals over kop ga tekenen bij een andere club. Als er een aanbieding komt, ga ik die wel overwegen want ik kan niet zonder voetbal.”

Vechten tegen bierkaai

Maandagavond was er beheerraad bij Oostnieuwkerke. Eén van de agendapunten was natuurlijk het ontslag. “Romain was het duidelijk beu te moeten vechten tegen de bierkaai”, aldus bestuurslid Dimitri Geerolf. “Tegen Meulebeke had hij al een eerste ultimatum gesteld, maar toen werd gewonnen. Na het verlies nu tegen Moen en Dottenijs volgde toch zijn ontslag. We respecteren natuurlijk zijn beslissing, maar kunnen er als club ook niks aandoen dat er terug drie langdurig geblesseerden zijn dit seizoen.”

Wellicht gaan de assistenten Stijn Seys en Nico Georges tijdelijk de trainingen en/of wedstrijden leiden tot er een vervanger is aangeduid. “Sowieso hopen we op een snelle ommekeer in de resultaten want onze vereniging verdient niet opnieuw tegen de degradatie te moeten vechten. Zelf had ik er ook meer van verwacht en ben er nog steeds van overtuigd dat – als we compleet zijn – we nooit in de problemen zouden komen.”

Zondag 19 november om 15 uur: Sparta Heestert A – KSK Oostnieuwkerke

The post Romain Haghedooren stopt als coach bij KSK Oostnieuwkerke: “Twee seizoenen vechten tegen degradatie is moeilijk” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Dit moment is niet toevallig”: Roger Housen legt uit waarom Poetin zijn defensieminister heeft ontslagen en wat de gevolgen zijn voor de oorlog

Russisch president Vladimir Poetin heeft na 12 jaar en in volle oorlogstijd zijn minister van Defensie aan de kant geschoven. Waarom moet Poetins vertrouweling Sergej Sjojgoe nu plaats maken? En wat betekent deze machtswissel voor Rusland en de oorlog in Oekraïne? Oud-kolonel Roger Housen beantwoordt jouw zeven meest prangende vragen.

Lees meer »

Minister van Justitie Van Tigchelt is kandidaat-burgemeester voor Open VLD in Zoersel: “Met Paul op nummer 1 het verschil maken”

Minister van Justitie Paul Van Tigchelt zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober de lokale Open VLD-lijst in Zoersel trekken. Dat meldt ATV en het nieuws is ons bevestigd door de lokale afdeling. Van Tigchelt woont al enkele jaren in de gemeente. "Hij legde de voorbije maanden nationaal een mooi parcours af", zegt Olivier Rul, op dit moment de enige Open

Lees meer »

Ondanks inspanningen weer geen enkele nieuwe Wervikse deelnemer aan folkloristische Tabaksstoet: “Om diverse redenen geen interesse”

De grensoverschrijdende Tabaksstoet met start in Wervik en aankomst in Wervicq-Sud is een vaste traditie op Hemelvaart. Ondanks diverse inspanningen van het lokaal bestuur zijn er vanuit Wervik opnieuw geen nieuwe deelnemers. Integendeel. Door omstandigheden haakt KLJ Wervik-Geluwe af.
The post Ondanks inspanningen weer geen enkele nieuwe Wervikse deelnemer aan folkloristische Tabaksstoet: “Om diverse redenen geen interesse” appeared first

Lees meer »

Veel kampeerders op zonovergoten Camping Balokken: “Gelukkig kozen we Eurovisie niet als thema”

Dankzij de traditie en vooral het prachtig weer is ondertussen de al elfde editie van Camping Balokken in Wervik een groot succes. “Er zijn honderd kampeerders, verdeeld over zeventig kleine en grote tenten, caravans en campers”, zegt Dimitri Durnez. “Dat is vergelijkbaar met andere jaren. Sommigen keren altijd terug. We hebben vooral het weer mee. Pakweg een week geleden stak

Lees meer »