Parket Halle-Vilvoorde krijgt vooral uit Grimbergen en Dilbeek pv’s voor inbeslagname van lachgas

Vorig jaar deed de politie van Grimbergen 72 inbeslagnames van flessen lachgas. In Dilbeek deed de politie 62 dergelijke interventies. Sinds begin deze maand wordt het zogenoemde ‘oneigenlijke gebruik’ van lachgas niet meer bestraft met GAS-boetes. Overtreders worden nu gerechtelijk vervolgd. Maar sommige korpschefs in de zone Halle-Vilvoorde vragen zich af of dat het gewenste effect heeft. 

Meer krantenkoppen in België

Geniet van een diner met 12 (!) sterrenchefs in Casino van Knokke, al moet je er wel wat voor over hebben

De avond start met een rijkelijk geserveerd aperitief en erna volgt kaviaar, coquille, truffel, oester en langoustine in combinatie met een selectie van de fijnste champagnes en wijnen. En de chefs van dienst? Die vertegenwoordigen 21 Michelinsterren in totaal. Zo zijn onder meer Nick Bril van The Jane en Gert De Mangeleer van Hertog Jan van de partij. En ja,

Lees meer »

Lenteconcert KHSB gaat de Franse toer op

Koninklijke Harmonie Steeds Beter organiseert op zaterdag 25 mei om 18 uur hun jaarlijks lenteconcert in sporthal De Vlaschaard in Sint-Baafs-Vijve. Dit jaar gaan ze de Franse tour op met Vive la Musique.
The post Lenteconcert KHSB gaat de Franse toer op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volksfiguur Joël Devos (79) uit Izegem overleden

Joël Devos overleed zaterdag 4 mei in de Sint-Jozefskliniek in Izegem. Hij werd in Izegem geboren op 13 augustus 1944 en was 79 jaar. Joël was een groot voetbalsupporter en vooral een graag geziene eenvoudige volksmens.
The post Volksfiguur Joël Devos (79) uit Izegem overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mooie vooruitgang geboekt”: De Haan werkte hard om klimaatdoelstellingen te halen

De voorbije jaren is in De Haan flink gewerkt om de klimaatdoelstellingen te halen. Vooral op het vlak van vergroening, verledding, ontharding en mobiliteit zijn al heel wat initiatieven genomen. “We zitten op schema”, zegt burgemeester Wilfried Vandaele.
The post “Mooie vooruitgang geboekt”: De Haan werkte hard om klimaatdoelstellingen te halen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Porcelain id wordt nieuwe museumkunstenaar van Musea Brugge

Na een jaar geeft museumillustrator Pieter Van Eenoge op 3 mei de fakkel door aan de nieuwe museumkunstenaar van Musea Brugge: Porcelain id. De nieuwe museumartiest zal zich een jaar lang onderdompelen in de rijke museumcollectie en maandelijks muzikale creaties brengen die in dialoog gaan met de kunstwerken en werking van Musea Brugge.
The post Porcelain id wordt nieuwe

Lees meer »

Astrid Deklerck (26) schenkt meter haar aan Think Pink

Astrid Deklerck (26) uit Lo schenkt al sinds 2016 haar aan Think Pink en Haarwensen. Beide organisaties maken daarmee pruiken voor kankerpatiënten. Enkele dagen geleden trok Astrid opnieuw naar de kapper en werden haar blonde lokken ingekort met 40 centimeter. “En dat was zeker niet de laatste keer”, klinkt Astrid vastberaden.
The post Astrid Deklerck (26) schenkt meter haar

Lees meer »

Maker ChatGPT hint naar nieuwe versie via teasende post

Sam Altman, topman van OpenAI, heeft geheimzinnige posts op X geplaatst over het taalmodel gpt2. AI-fans verwachten hierdoor een grote aankondiging. OpenAI werkt namelijk aan een nieuwe versie van de populaire chatbot ChatGPT. Hierdoor zou ChatGPT het web kunnen doorzoeken en ook bronnen citeren. Dat vernam het Amerikaanse persbureau Bloomberg.

Lees meer »

Eerste communie in Kruiseke

In de Heilig Hartkerk in Kruiseke was er onlangs eerste communie. De jongens en meisjes van vrije basisschool De Graankorrel waren Perle Arijs, Luca Coussée, Jef Delcroix, Nanne Dewaele, Emma Dury, Ashley Feryn, Louis Geeraert, Merijn Huyghe, Emile Kino, Cyril Knockaert, Ferre Lagache, Lize Leplae, Renée Mylle, Jaylano Noyez, Suze Spinnewyn, Noah Synaeve, Kyra Van
The post Eerste communie

Lees meer »