Brandweer Westhoek krijgt 23 interventies voor water- en stormschade: “Luchtschachten commandobunker Kemmel vol water, boom op garage”

Brandweer Westhoek kreeg woensdag om 13 uur in totaal al 23 interventies te verwerken voor wateroverlast en stormschade, in de nasleep van de doortocht van storm Henk. Nergens waren er grote incidenten. In de Weststraat in Veurne waaide een grote boom om en viel op een muur en garage. In de namiddag kwam een melding dat de luchtschachten van de commandobunker aan de Kemmelberg vol water stonden.

Brandweer Westhoek heeft door het onstuimige weer en de vele regen sinds dinsdag de handen meer dan vol. Er kwamen tot woensdag na de middag in totaal al 116 interventies binnen. De meeste daarvan waren voor wateroverlast op dinsdag. “De teller voor woensdag stond om 13 uur op 23 interventies”, zegt Kevin White van Brandweer Westhoek. “Daarvan zijn er al 15 afgewerkt. Acht interventies zijn nog lopende. Het gaat vijfmaal om interventies voor wateroverlast en driemaal voor schade door de wind. Meestal gaat het om kleinere interventies zoals weggewaaid meubilair zoals een Dixi-toilet. Of bomen die op het fietspad terechtkwamen en verzaagd moest worden. Grote interventies bleven uit.”

Commandobunker onder water

Enkele interventies sprongen wel in het oog. Zo moest de brandweer van Veurne woensdag rond de middag uitrukken naar de Weststraat in Veurne. Daar bleek een grote boom op een stuk akker te zijn omgewaaid. De boom kwam terecht op de tuinmuur van een garage en sloeg een gat in een koepel. Er werd gevreesd dat het zou kunnen binnen regenen en daarom kwam de brandweer ter plaatse. Om 13.10 werd de brandweer opgeroepen om naar de Lettingstraat in Heuvelland te gaan. Daar bleken de luchtschachten van de commandobunker aan de Kemmelberg volledig onder water te staan. De brandweer moest er pompen om verder onheil te voorkomen. Verder werden op diverse plaatsen nog zandzakjes uitgedeeld om te voorkomen dat water binnendrong in woningen. (JH)

The post Brandweer Westhoek krijgt 23 interventies voor water- en stormschade: “Luchtschachten commandobunker Kemmel vol water, boom op garage” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant”

Vrijdagavond opent Lychee Garden de deuren langs de Meensesteenweg 578 in Roeselare. Sheng Long en Lidan Ju (allebei 46) vestigen zich met hun Chinees restaurant op een bekende locatie in Roeselare, namelijk het voormalige pand van restaurant ’t Vosken.
The post Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant” appeared

Lees meer »

Anouchka uit ‘Boer zkt vrouw’ heeft al jaren geen contact met ouders: “Mama boorde me de grond in op Facebook”

De traantjes vloeiden rijkelijk in ‘Boer zkt vrouw’ zondagavond. Michiel (27) koos voor Rune (23) en moest bijgevolg met pijn in het hart Anouchka (23) huiswaarts sturen. “Omdat ik spiritueel ben, voelde ik het aankomen”, reageert die laatste. In dit interview zet ze de puntjes op de i over haar exit, verklapt ze of ze nog contact heeft met Michiel

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij was offensief een non-factor”: liefst vijf buizen bij Anderlecht, verschillende uitblinkers in het Brugse kamp

Club Brugge ging winnen op het veld van Anderlecht, dat na een povere prestatie in de levensbelangrijke wedstrijd liefst vijf buizen krijgt in ons rapport. “Hij maakte meer verkeerde beslissingen in één match dan in de hele play-offs.” In het winnende kamp betere noteringen: “Zou Club hem toch niet nog een contract voor één seizoen aanbieden?” Ontdek hieronder ons rapport.

Lees meer »

Levenloos lichaam van tweede alpinist (31) aangetroffen op Mount Everest

Het levenloze lichaam van een tweede Mongoolse alpinist (31) die nog vermist was op de Mount Everest is aangetroffen. Dat heeft het expeditiebedrijf 8k Expeditions zondag gemeld. Vrijdag was al het levenloze lichaam van een vermiste 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië aangetroffen. Hij was de eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest.

Lees meer »

Mislukte staatsgreep in Congo live uitgezonden op Facebook

In Congo heeft het leger afgelopen nacht een staatsgreep weten te voorkomen. Dat meldt een woordvoerder in een korte toespraak op de staatszender. Verder vonden er ook verschillende arrestaties plaats. Opmerkelijk was dat er gelijktijdig met de aanval een livestream te volgen was op de Facebookpagina van de regeringstegenstander.

Lees meer »

DE OPLOSSING. Van forse investeringen tot NMBS opsplitsen: zo willen politici de treinen op tijd laten rijden

Vlaams Belang wil een eigen spoorwegbedrijf oprichten, terwijl PVDA de huidige spoorbedrijven NMBS en Infrabel wil laten fusioneren. Dat blijkt uit de nieuwe verkiezingsreeks van VTM NIEUWS waarin politici hun oplossingen mogen aanreiken. De twee uiterste partijen verschillenen grondig van mening over de toekomst van ons spoor, maar over één ding zijn ze het wel eens.

Lees meer »

Zaterdag BK manillen in De Haan: “Kaartspel voor alle leeftijden”

Op zaterdag 18 mei wordt in Haneveld het BK manillen beslecht. De organisatie klokte af op 278 inschrijvingen, de plaatselijke kleuren worden verdedigd door de Lispanne. “Manillen leeft hier ook bij de jeugd”, klinkt het.
The post Zaterdag BK manillen in De Haan: “Kaartspel voor alle leeftijden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wellness- en saunacenter Reposa heropent deuren na brand: “Toen ik mijn ogen sloot, zag ik dezelfde film steeds weer”

Reposa is opnieuw open. Iets minder dan vier maanden nadat een brand bij de jacuzzi het toen pas vernieuwde saunacenter gedeeltelijk verwoestte, ontving Reposa in de Magerbossen 21 in Ruddervoorde op maandag 13 mei weer de eerste gasten. “De eerste dag dat er kon gereserveerd worden, liepen al een tachtigtal aanvragen binnen.”
The post Wellness- en saunacenter Reposa heropent

Lees meer »