Politiezone Vlas neemt auto met liters lachgas in beslag: vier inzittenden onder invloed krijgen gasboete

Afgelopen weekend, in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 november, trof politiezone Vlas een auto aan met daarin vier personen die onder invloed waren van lachgas. Gezien de aanwezigheid van een grote hoeveelheid lachgas in de auto werd het voertuig bestuurlijk in beslag genomen.

De feiten speelden zich af omstreeks 2.30 uur ’s nachts, op een parking in de Spinnersstraat in Marke. Een alerte nachtpatrouille merkte daar een geparkeerd voertuig op met vier inzittenden. Er werd overgegaan tot controle van het voertuig, een Volvo C30, en de vier personen, twee jongemannen en twee jongedames. In de auto werden twee grote flessen lachgas aangetroffen en tal van al gebruikte en nog te gebruiken ballonnen met lachgas. Het was ook heel duidelijk dat het viertal onder invloed was van het lachgas.

Gezien de aanwezigheid van zo’n grote hoeveelheid lachgas, in totaal meer dan 6,5 liter, besliste politiezone Vlas om de auto bestuurlijk in beslag te nemen en te laten onderbrengen in de speciaal voorziene kooi in de ondergrondse parking van de Veemarkt in Kortrijk. Ook het lachgas werd uiteraard in beslag genomen.

De vier personen, allen meerderjarig, zijn afkomstig uit Antwerpen, Duitsland en Kortrijk. Ze kregen allemaal een GAS-PV tegen hen opgesteld.

The post Politiezone Vlas neemt auto met liters lachgas in beslag: vier inzittenden onder invloed krijgen gasboete is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Benjamin Leniere is Belgisch kampioen op de 800 meter

Benjamin Leniere (26) uit Oostende startte als een atleet met een mentale beperking met atletiek toen hij zeven jaar was. Christine Caron vroeg hem toen of hij interesse had om zich aan te sluiten. Zij richtte ruim twintig jaar terug een afdeling voor G-sport op bij Hermes Atletiekclub in Oostende, die later is overgegaan naar Houtland Atletiekclub in Torhout. De

Lees meer »

Duidelijkheid over doodsoorzaak restaurantuitbater Karel Mahieu (44) uit Koksijde: “Hij stierf na zware val”

Het onderzoek naar de mysterieuze dood van de 44-jarige restaurantuitbater van avondrestaurant ’t Lusthof in Koksijde is afgerond. De man werd op 7 september in zijn woning aangetroffen met flink wat bloedsporen. Intussen is duidelijk geworden dat hij toch stierf na een zware, ongelukkige val. Het dossier zal worden afgesloten.
The post Duidelijkheid over doodsoorzaak restaurantuitbater Karel Mahieu (44)

Lees meer »

Bart Deleu is koning bij Sint-Sebastiaan Geluveld

Op hun terrein op het kasteeldomein van Geluveld kwamen vijftien schutters samen om de traditionele koningsschieting van de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan Geluveld af te werken op woensdag 1 mei. Het duurde heel lang voor de koning bekend werd, want pas in de vijftiende ronde kon Bart Deleu de allerhoogste prijs naar beneden halen en mocht
The post Bart Deleu

Lees meer »

Marlin (24) belandt in water van haven waar het krioelt van de haaien: “Hadden nog gezegd dat het me je gedaan is als je daar invalt”

Marlin Wakeman (24) werkt al een tijdje op een boot en ging de ochtend van 26 april gezwind naar het werk. Maar toen hij aan boord wilde klimmen, zette hij een verkeerde stap en viel hij in het water van de haven. Water waar minstens twintig haaien rondzwommen. “Enkele dagen eerder hadden we onder collega’s nog zitten zeggen dat je

Lees meer »

Facelift gemeentehuis verloopt vlot: Succesvolle verhuizing van loketten naar oude bib blijft duren tot einde december

Aanvankelijk was voorzien dat de loketten van het Wingense gemeentehuis slechts tijdelijk in maart en in oktober zouden verhuizen. Maar de dienstverlening in de oude bib aan het Gemeenteplein verloopt zo vlot, dat beslist werd de tijdelijke verhuizing te verlengen tot einde december. “Dat is makkelijker voor de diensten en voor de renovatiewerken”, vertelt schepen voor dienstverlening Brecht Warnez.

Lees meer »

“Onaanvaardbaar”: Brugse regenboogbankjes na één dag al beklad met graffiti

Amper een dag nadat ze werden ingehuldigd, zijn in Brugge drie ‘regenboogbankjes’ al beklad met graffiti. “No gay pride, only white pride”, luidt het onderschrift bij een video waarin gemaskerde pesonen de bankjes bekladden. De bankjes werden vrijdag voorgesteld als symbool voor de steun aan de LGBTQI+-gemeenschap.
The post “Onaanvaardbaar”: Brugse regenboogbankjes na één dag al beklad met graffiti

Lees meer »

Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen van slechtvalken

De toren van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk is vanaf 15 mei opnieuw dagelijks en gratis toegankelijk als uitkijkpunt. De kerktoren was sinds 1 maart gesloten voor bezoekers om de nestende slechtvalken alle rust te gunnen in het broedseizoen. Helaas zonder succes dit jaar, de vier eieren werden niet uitgebroed.
The post Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen

Lees meer »

Minder Mobielen Centrale zoekt vrijwilligers

De Minder Mobielen Centrale regelt vervoer voor minder mobiele personen die om diverse redenen zelf niet voor hun vervoer kunnen instaan. “Onze MMC telt nu 16 vrijwilligers. Om nog meer mensen te kunnen helpen, doen we een oproep naar extra chauffeurs”, kadert bevoegd schepen Willy Hosten (WIT). “Als vrijwilliger vervoer je deze mensen met je
The post Minder Mobielen

Lees meer »

Aftredend president Abinader herverkozen op Dominicaanse Republiek

Op de Dominicaanse Republiek is aftredend president Luis Abinader herverkozen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Hij zal het land opnieuw voor vier jaar leiden. In zijn campagne focuste hij op de economische successen tijdens zijn presidentschap en zijn harde houding tegenover migratie uit Haïti.

Lees meer »