Aftredend president Abinader herverkozen op Dominicaanse Republiek

Op de Dominicaanse Republiek is aftredend president Luis Abinader herverkozen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Hij zal het land opnieuw voor vier jaar leiden. In zijn campagne focuste hij op de economische successen tijdens zijn presidentschap en zijn harde houding tegenover migratie uit Haïti.

 

Meer krantenkoppen in België

India slaat alarm na overlijden van tiener door Nipah-virus

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »

KIJK. Broeierige beats tijdens set Kat Kerkhofs op Tomorrowland

Het is ook vandaag warm op Tomorrowland, en dat hebben de fans van Kat Kerkhofs (35) geweten. De presentatrice mocht – na twee eerdere passages in De Schorre – opnieuw het beste van zichzelf geven in de Rave Cave, zowat het kleinste podium op het terrein. Heel wat feestvierders moesten de set van Kat noodgedwongen buiten volgen. “Maar dat hebben

Lees meer »

Natuurhulpcentrum Oudsbergen waarschuwt voor bronstige reebokken op de weg

Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen waarschuwt mensen, en vooral autobestuurders, voor de start van de paartijd bij de reeën. Tussen half juli en half augustus zijn de mannetjes, of bokken, het hevigst. Ze markeren hun territorium of proberen een eigen territorium te vinden. Heel wat reeën verplaatsen zich dus. Spijtig genoeg geraken de dieren daardoor vaker dan anders betrokken bij verkeersongevallen.

Lees meer »

Koksijde baart een digitale drieling

Met trots kondigt het lokaal bestuur de geboorte aan van een mooie digitale drieling. Het gaat om de lancering van drie websites. De gemeentelijke webstek (www.koksijde.be) kreeg een make-over en ook de toeristische website (visitkoksijde.be) kreeg een nieuw jasje aangemeten. De gloednieuwe website www.jonginkoksijde.be is de go-to plek waar kinderen, jongeren (en hun ouders) informatie en inspiratie vinden.
The

Lees meer »

Russische en Chinese bommenwerpers patrouilleerden nabij Alaska

Russische en Chinese bommenwerpers hebben samen een patrouille uitgevoerd aan de grens tussen het Aziatische en Amerikaanse continent, niet ver van de Amerikaanse staat Alaska. Amerikaanse en Canadese gevechtsvliegtuigen hebben de bommenwerpers onderschept, zo zegt het Noord-Amerikaanse commando NORAD.

Lees meer »

Grootouders van Stan (6) leggen fietstocht van 1.700 kilometer af om geld in te zamelen voor onderzoek naar zeldzame ziekte

Op 17 augustus vertrekken Luc Vandevyvere en zijn echtgenote Christine voor een fietstocht van maar liefst 1.700 kilometer rond Nederland. Niet zomaar, maar om geld in te zamelen voor het VUB Duchenne Fonds, dat opgericht werd dankzij Luc. Daarmee wordt onderzoek gedaan naar de ziekte van Duchenne, waar zijn kleinkind Stan aan lijdt (6).
The post Grootouders van Stan

Lees meer »