Astrid Deklerck (26) schenkt meter haar aan Think Pink

Astrid Deklerck (26) uit Lo schenkt al sinds 2016 haar aan Think Pink en Haarwensen. Beide organisaties maken daarmee pruiken voor kankerpatiënten. Enkele dagen geleden trok Astrid opnieuw naar de kapper en werden haar blonde lokken ingekort met 40 centimeter. “En dat was zeker niet de laatste keer”, klinkt Astrid vastberaden.

De eerste keer dat Astrid Deklerck haar doneerde, was in november 2016. Ze schonk het toen aan Think Pink. “Er ging 23 centimeter af”, zegt ze. “Daarna liet ik het opnieuw enkele jaren groeien tot november 2019. De tweede keer bedroeg de lengte 25 centimeter en ging het opnieuw naar Think Pink. In september 2021 bracht ik ook een bezoekje aan de kapper, goed voor 30 centimeter. Enkele dagen geleden trok ik nog eens naar de coiffeur voor een knipbeurt met twee vlechten van 40 centimeter als resultaat. Ik doneerde dus in totaal al 118 centimeter haar.”

Bewondering voor neef

In tegenstelling tot de eerste twee donaties ging Astrids haar de laatste twee keer naar Haarwensen, een vzw die pruiken schenkt aan kinderen en zo al 152 jongeren kosteloos een haarwerk bezorgde. “Mijn neef Florian Poignie (22) uit Koolskamp was 17 jaar toen bij hem in 2019 lymfeklierkanker werd vastgesteld”, legt Astrid uit waarom ze voor Haarwensen koos.

“Hij kreeg toen een pruik van Haarwensen. Het is ook op die manier dat ik die organisatie leerde kennen. Florian is sinds 2021 kankervrij. Genezen verklaard zal hij pas zijn in 2025, maar hij is er dus bijna. In mijn omgeving kwam ik al vaker in contact met mensen met kanker, maar toen mijn neef de diagnose kreeg, kwam het wel heel dichtbij. Ik wil hierbij ook nog eens mijn bewondering voor hem uitdrukken. Ik heb nog nooit iemand gekend die zo goed omging met die verschrikkelijke ziekte. Hij zag mensen komen en gaan, maar bleef altijd sterk en positief.”

Veel voldoening

“Het was zeker niet de laatste keer dat ik haar doneer”, besluit Astrid. “Persoonlijk zie ik liever een kortere coupe. Maar zolang ik het geluk heb dat mijn haar zo snel groeit, wil ik het schenken aan mensen die het echt nodig hebben. Het geeft me veel voldoening. Ik ken wel mensen in mijn kennissenkring die ook al haar schonken aan Think Pink of Haarwensen, maar eigenlijk niemand die zijn haar speciaal laat groeien zoals ik.”

(KVCL)

Meer info over Haarwensen vzw is terug te vinden op www.haarwensen.be

The post Astrid Deklerck (26) schenkt meter haar aan Think Pink is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

België zakt naar derde plaats op Europese ranking van LGBTI+-rechten

België zakt opnieuw naar de derde plaats in de jaarlijkse Rainbow Map van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGBTI+-organisaties. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit Marie-Colline Leroy (Ecolo) prijst de Belgische plek in de top drie, maar onderstreept dat er nog hiaten zijn om op te vullen.

Lees meer »

Werken aan kunstgrasterrein en mobiele kleedkamers gaan van start in Pittem

In Pittem gaan de werken aan het kunstgrasveld van start. In opdracht van het gemeentebestuur vormt Farys – die de sporthal beheert – het hoofdterrein om tot een kunstgrasterrein. De werken duren een achttal weken en moeten afgerond zijn tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen in augustus 2024. Twee nieuwe, mobiele kleedkamercontainers vangen er binnenkort het tekort aan kleedkamers

Lees meer »

Hoe ‘De Vlieg’, Brussel en de ‘Blacks’-clan verbonden zijn met de drugsoorlog in Marseille: “Kinderen van 14 jaar worden in kelders gemarteld”

Al jarenlang kleuren de kasseien van Marseille bloedrood door een drugsoorlog die woedt tussen een achttal clans. De ‘Blacks’ zijn daar één van. Hun tentakels reiken tot in onze hoofdstad en ze worden gelinkt aan Mohamed Amra (30), de voortvluchtige crimineel die in Frankrijk bevrijd werd door een gewapend commando en bekendstaat als ‘De Vlieg’. Dit is het verhaal van

Lees meer »

Stad Oostende reageert teleurgesteld op nakend faillissement KV Oostende: “Pijnlijk voor de stad”

Donderdag is het doek definitief gevallen voor tweedeklasser KV Oostende. Omdat er geen overnemer werd gevonden, kan er geen licentiedossier samengesteld worden en degradeert de kustploeg onvermijdelijk naar het amateurvoetbal. Daardoor kunnen de schulden niet meer afgelost worden en zal op 3 juni het faillissement aangevraagd worden.
The post Stad Oostende reageert teleurgesteld op nakend faillissement KV Oostende: “Pijnlijk

Lees meer »

Sint-Truiden komt met plan tegen toekomstige belangenvermenging na rapport Audit Vlaanderen

Op de raadscommissie in Sint-Truiden is een actieplan voorgesteld om belangenvermenging of de schijn van belangenvermenging te vermijden in de toekomst. Mandatarissen zullen voortaan elk jaar al hun mandaten en financiële belangen moeten oplijsten en aan het begin van hun mandaat een verklaring op eer ondertekenen waarin ze zeggen de deontologische code te zullen volgen. Ook komt er een afwegingskader,

Lees meer »

Prins Laurent geeft directie Polet-De Pypere in Ardooie instructies hoe ze een boom moet planten

De nieuwe productiesite van handgereedschappenproducent Polet-De Pypere in de Stationsstraat 176 werd vandaag maandag ‘officieel’ geopend door prins Laurent, die directieleden van de groep de nodige instructies gaf om met twee spades – uiteraard van De Pypere én Polet – een boompje vakkundig in de grond te stoppen. Het begin van een groenzone rond het bedrijf.
The post Prins

Lees meer »