Greta Thunberg veroordeeld voor burgerlijke ongehoorzaamheid en moet schadevergoeding betalen

Milieuactiviste Greta Thunberg is woensdag door een rechtbank in de Zweedse hoofdstad Stockholm beboet omdat ze tijdens twee klimaatacties politiebevelen niet had gerespecteerd. Dat meldt een journalist van het Franse persagentschap AFP ter plaatse.

 

Meer krantenkoppen in België

Ketnetband komt naar Marktrock Poperinge

De organisatie van Marktrock Poperinge maakte bekend dat de KetnetBand opnieuw zal afzakken naar de Grote Markt. Ook The Juliets staan op de affiche voor de komende editie.
The post Ketnetband komt naar Marktrock Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bezoekers tot in Singapore: na succesvol voorjaar schakelt Koers deze zomer nog een tandje bij

Niet alleen voor Mathieu van der Poel was het wielervoorjaar een geslaagde onderneming, ook KOERS. Museum van de Wielersport blikt trots terug op de afgelopen maanden. De bezoekerscijfers zitten in de lift, dat terwijl het museum de komende zomer een unieke actie lanceert: elke donderdag kun je met een toegangsticket aansluiten op een gegidste rondleiding.
The post Bezoekers tot

Lees meer »

Olietanker getroffen door raket voor kust van Jemen

Een olietanker is voor de kust van Jemen getroffen door een raket, meldt het maritiem beveiligingsbedrijf Ambrey. Ambrey meldde dat er een brand was aan de achterkant van het schip, dat onder de vlag van Panama vaart. Het bedrijf ontving ook “informatie die aangaf dat de tanker hulp had gekregen”.

Lees meer »

Zonnige Lentedrink en Korte Ketenmarkt

De weergoden waren de Korte Ketenmarkt en de Lentedrink voor de Pittemse en Egemse inwoners ditmaal goed gezind, want de zon was duidelijk van de partij.
The post Zonnige Lentedrink en Korte Ketenmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mandel United haalt ervaren verdedigers: Gauthier Libbrecht (30, Winkel Sp.) keert terug; ook Jarric Buysse (32, RFC Knokke) zet handtekening

Dat het Mandel United menens is om meteen mee te spelen om de hoofdprijzen in derde afdeling, dat mag duidelijk zijn. Na de degradatie werden alle nieuwkomers en spelers die hadden bijgetekend overtuigd om ook effectief de kleuren van Mandel te verdedigen. Met Gauthier Libbrecht haalt men nu nog een ervaren verdediger in huis. Hij komt over van Winkel Sport

Lees meer »