Kebab is in Duitsland zo duur dat nu ook de politiek zich moeit met stijgende prijs van populaire gerecht

De prijs van een döner kebab is in Duitsland een hot topic. Omdat de prijs de afgelopen jaren de hoogte in ging, pleiten politieke partijen nu zelfs voor een prijsplafond voor het populaire gerecht.

 

Meer krantenkoppen in België

ARC, de sociaal-artistieke werking van Antigone, bestaat 25 jaar: “De verhalen zijn authentiek”

Dit jaar viert Antigone het 25-jarig bestaan van hun sociaal-artistiek project: ARC. Wat begon als een wijkproject groeide uit tot een vaste waarde in Kortrijk en ver daarbuiten. Om deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, organiseert Antigone enkele festiviteiten met een groots verjaardagsfeest op 1 juni.
The post ARC, de sociaal-artistieke werking van Antigone, bestaat 25 jaar:

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

Powerlifter Ricardo Kimpe over zijn recent parcours: “Europees kampioen, maar wat teleurgesteld”

Hij kreeg af te rekenen met een Moldavisch professioneel team dat enkel tevreden was met de titel, maar daar stak hij een stokje voor: Ricardo Kimpe uit Diksmuide won in april in zijn gewichtscategorie een Europese titel powerlifting. Daarbij verbeterde hij een Belgisch record, maar niet het record dat hij voor ogen had. “Ik was een beetje teleurgesteld.”
The

Lees meer »

Politiecommandopost moet veilig Sinksen garanderen: “We zijn altijd bereikbaar voor mensen in nood op het nummer 1701”

Politiezone Vlas introduceert een nieuwe en moderne commandopost met alle vereiste hard- en software om beter te coördineren tijdens de Sinksenfeesten. Deze nieuwe commandopost moet de veiligheid tijdens het vierdaagse evenement garanderen. “Met deze nieuwe faciliteit kunnen we directer en efficiënter inspelen op eventuele noodsituaties of incidenten”, aldus Thomas Detavernier, woordvoerder van politiezone Vlas.
The post Politiecommandopost moet veilig

Lees meer »

Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening”

Het nagelnieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist zoekt nog vrijwilligers. Het zorgcentrum, beheerd door zorggroep Curando Zuid, verwelkomde op 15 april zijn eerste bewoners. “Het is meer dan enkel een woonzorgcentrum, het is ook een buurthuis.”
The post Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening” appeared first on KW.be.

Lees meer »