Russische politie pakt meisje van 9 jaar op voor ‘oproep tot terrorisme’

De politie van de Russische republiek Toeva heeft een meisje van negen jaar opgepakt op verdenking van het aanzetten tot terrorisme. Ze zou in tekstberichten hebben opgeroepen tot het vermoorden van mensen tegen betaling. De politie vreesde voor een verband met een terroristische aanslag van vorige week in Moskou. 

Meer krantenkoppen in België

Wijnproductie in 2023 wereldwijd met tiende gedaald

De wereldwijde wijnproductie is in 2023 met 10 procent gedaald door droogte, hittegolven, natuurbranden, vroege vorst en regenval, die leidde tot overstromingen en ziekten. Ook de consumptie is met 3 procent gedaald. Dat heeft de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding bekendgemaakt.

Lees meer »

KIJK. Koninklijke paarden zaaien vernieling in centrum Londen: één dier onder het bloed, vier gewonden

In het centrum van Londen zijn vanochtend vijf paarden van de Household Cavalry losgebroken. Ze sloegen op hol toen ze de Hyde Park Barracks verlieten voor een oefening. Vier mensen, waaronder een soldaat, raakten gewond. Op sociale media worden beelden gedeeld van twee loslopende paarden, het witte paard zit helemaal onder het bloed. Hoe zwaargewond de slachtoffers of de dieren

Lees meer »

Zoon van vermiste Annie De Poortere spreekt voor het eerst: “Plots moeten we rekening houden met moord. We hebben alleen maar méér vragen”

“Ga even zitten. We hebben uw mama gevonden.” Met dat telefoontje kreeg een stomverbaasde Jo Defever (56), de zoon van de vermiste Annie De Poortere, zaterdagnacht te horen dat er resten van haar lichaam in de tuin van hun buurman in Sint-Martens-Latem zijn teruggevonden. Dertig jaar na haar verdwijning. Hier spreekt zoon Jo voor het eerst: “Dat het verhaal nu

Lees meer »

Geen straf, wél voorwaarden voor Tieltenaar die geslachtsdeel ontblootte in provinciedomein

Een 54-jarige Tieltenaar heeft voor de Brugse rechtbank opschorting van straf gekregen voor twee feiten van exhibitionisme, onder meer in het provinciedomein Bulskampveld in Beernem. De rechtbank plaats F.V. wel vijf jaar onder voorwaarden.
The post Geen straf, wél voorwaarden voor Tieltenaar die geslachtsdeel ontblootte in provinciedomein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sterren van weleer staan opnieuw op het podium in nieuw programma ‘Sing Again’: “Voel me heel klein om hier terug te staan”

Ze wonnen Idool in 2004, Star Academy in 2005 en Belgium’s Got Talent in 2013. Ze werden plots beroemd in Vlaanderen en door het publiek op handen gedragen. Maar hoe brengen Joeri Fransen, Katerine Avgoustakis en Michael Lanzo het er 20, 19 en 11 jaar na hun allereerste auditie vanaf? In het nieuwe ‘Sing Again’ brengen deze talenten hun auditie

Lees meer »