16-jarige die wilde “sterven als martelaar” in staat van beschuldiging gesteld in Parijs

Een zestienjarige jongen uit het Franse departement Haute-Savoie, in het oosten van het land, is in staat van beschuldiging gesteld voor deelname aan terroristische misdadige samenspanning en vervolgens onder gerechtelijke vrijheidsbeperking geplaatst. Dat heeft het Franse antiterrorismeparket (PNAT) gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

IN KAART Elektrisch rijden wordt elke dag gemakkelijker: al bijna 8.000 laadpunten beschikbaar

Je auto urenlang aan het stopcontact hangen in plaats van snel vol te tanken: voor duizenden West-Vlamingen is het al realiteit. Wie thuis geen laadpaal kan installeren, is aangewezen op de (semi-)publieke laadpunten, en die zijn steeds talrijker aanwezig in ons straatbeeld.
The post IN KAART Elektrisch rijden wordt elke dag gemakkelijker: al bijna 8.000 laadpunten beschikbaar appeared first

Lees meer »

Inspraak.nu heeft bijna volledige lijst voor verkiezingen

De oppositiepartij Inspraak.nu van lijsttrekker Marleen Lefebre heeft bijna haar lijst voor de verkiezingen rond. “We moeten nog drie mensen overtuigen”, zegt ze. Een volle lijst vergt negentien namen. Er werden alvast twee nieuwkomers voorgesteld: Lindsay Monteyne en Koen De Mets.
The post Inspraak.nu heeft bijna volledige lijst voor verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij kon amper praten door het bloed in zijn mond”: zwakbegaafd duo riskeert internering na zware afranseling in Oostendse daklozenmilieu

Twee Oostendenaars moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor een zware afranseling in het daklozenmilieu. Na geruchten over pedofilie werd het slachtoffer een klaplong en verschillende breuken geslagen en geschopt. Het parket vraagt de internering van de beide beklaagden.
The post “Hij kon amper praten door het bloed in zijn mond”: zwakbegaafd duo riskeert internering na zware afranseling

Lees meer »

KIJK. Tiktok maakt deze Nederlandse frituur zo populair dat stad wil ingrijpen

Nadat de zaak viraal ging op TikTok, groeit ‘Fabel Friet’ in Amsterdam alsmaar meer aan populariteit. De kleine frietzaak opende hun deuren tijdens de coronaperiode, zo’n vier jaar geleden. Met toppings als Parmezaanse kaas, truffelmayonaise of cheddar lokken ze veel nieuwsgierigen. Al zorgt dat meteen ook voor ellenlange wachtrijen voor hun deur. De stad wil daarom nu dat in de

Lees meer »

Brugs strijkorkest BRYGGEN wint de Ultima 2023 voor Muziek

Het Brugse strijkorkest BRYGGEN heeft van het Vlaams Departement Cultuur, Jeugd & Media de Ultima voor Muziek 2023 gekregen. Een mooie bekroning voor het ensemble van Jolente De Maeyer.
The post Brugs strijkorkest BRYGGEN wint de Ultima 2023 voor Muziek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aanspreekpunt voor slachtoffers, betere vergoeding en herdenkingsdag: Onderzoekscommissie Seksueel Misbruik lijst 137 aanbevelingen op

Het rapport van de Parlementaire Onderzoekscommissie belast met het onderzoek naar de aanpak van seksueel misbruik bevat 137 aanbevelingen om de strijd tegen kindermisbruik en seksueel geweld, in de kerk en daarbuiten, op te voeren. De Commissie pleit onder meer voor de oprichting van een nieuw expertisecentrum onder leiding van een duidelijk aanspreekpunt voor slachtoffers, een betere vergoeding voor erkende

Lees meer »

Experts na de groepsverkrachting in Kortrijk: hoe moet een minderjarig slachtoffer zo’n trauma verwerken? En wat bezielt jonge tieners om dergelijke feiten te plegen?

Dat een grote groep tieners van amper twaalf tot zestien jaar oud betrokken raakt bij een groepsverkrachting van een minderjarig meisje, roept bijzonder veel vragen op. Want wat bezielt jonge daders om over te gaan tot seksueel geweld of verkrachting? Wat kan er gebeuren om te voorkomen dat ze het (opnieuw) zouden doen? En moet een minderjarig slachtoffer zo’n trauma

Lees meer »

Brusselse kaaswinkel sluit de deuren na diefstal, poging tot inbraak en gevallen van agressie in één week tijd: “De realiteit slaat ons in het gezicht”

De kaaswinkel La Câlinerie in Jette, bij Brussel, sluit voorlopig de deuren. “In zeven dagen tijd zijn we het slachtoffer geweest van meerdere diefstallen, twee gevallen van agressie en een poging tot inbraak bij mij thuis”, zegt kaasmaakster Amandine (26), die niet het gevoel heeft nog veilig te kunnen werken. Dat schrijft La Dernière Heure.

Lees meer »