Stephanie en Dimitri runnen gîte Le Petit Bonheur in Haute-Vienne een jaar: “Ons kleine geluk in een adembenemende streek”

Ruim een jaar runnen Stephanie Vandenberghe en Dimitri Lambrecht uit Deerlijk hun gîte Le Petit Bonheur in Maisonnais-sur-Tardoire, een gehucht in de Haute-Vienne in Frankrijk. “Hier is het vakantiegevoel nooit veraf”, zegt Stephanie. “Het is een fiets- en wandelparadijs, en er zijn heel wat historische bezienswaardigheden in de buurt.”

Dimitri Lambrecht (48) en Stephanie Vandenberghe (47) vormen een nieuw samengesteld gezin. Dimitri is van Waregem afkomstig en runt al vele jaren een bedrijf in schilder- en decoratiewerken.

Stephanie had ruim twee decennia de teugels in handen van Garage Vandenberghe in de Stationsstraat in Deerlijk. “We hadden allebei een stressvolle job in België en zijn op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging”, vertelt Stephanie.

Natuur en rust

“We houden van de natuur, wandelen, rust en mensen, en Frankrijk was altijd onze favoriete vakantiebestemming. Dus wilden we iets nieuws opstarten in ‘la douce France’… We bezochten locaties in de Dordogne, maar vonden er niet echt onze gading.”

“Toen verruimden we onze blik en ‘botsten’ hier op deze gîte, zowat 700 kilometer van Deerlijk. We waren direct verkocht. Het complex deed vroeger al dienst als gîte en werd tijdens de coronaperiode op maandbasis verhuurd. Na zorgvuldig wikken en wegen besloten we er voluit voor te gaan, en daarvan hebben we nog geen ogenblik spijt gehad.”

Tot twaalf gasten

Dat de inrichting een nieuwe touch nodig had, was uiteraard een kolfje naar de hand van Dimitri. Met het nodige vakmanschap werd hun klein geluk – vandaar de naam Le Petit Bonheur – in een eigentijds kleedje gestoken, met aandacht voor authenticiteit.

“Onze gîte biedt alle faciliteiten die je van een vakantiewoning kunt verlangen: comfort, ruimte en privacy”, gaat Dimitri verder. “Als fervent karpervisser ben ik heel opgezet met de visvijver in het 7,3 hectare grote domein. Een pluspunt is ook dat onze vakantiewoning de enige in de buurt is voor vier tot twaalf mensen.”

(lees verder onder de foto)

De visvijver is een van de troeven in het ruim zeven hectare grote domein. © gf

“Ons vakantiehuis heeft vier slaapkamers en twee badkamers. Verder zijn er een volledig ingerichte keuken, een woonkamer met flatscreentelevisie, een grote (speel-)tuin, een tennisveld, een seizoensgebonden buitenzwembad, een petanqueterrein, een ruim terras, barbecuefaciliteiten…”

“Handdoeken en beddengoed worden verstrekt, en voor onze gasten is er gratis privéparking en gratis wifi, al kan het internet hier nukkig doen…”

Lovende recensies

“We zijn volledig landelijk gelegen. Het is de ideale plek om tot rust te komen, en vooral te genieten”, stelt Stephanie. “We proberen onze gasten optimaal te verwennen. De aanpak ligt in de lijn van de filosofie die we vroeger met de garage nastreefden. De garage waar de klant zich thuis voelt was ons motto.”

“Dat heeft ons geen windeieren heeft gelegd en dus doen we dat hier ook met onze gîte. Daarin slagen we blijkbaar vrij aardig, want de recensies van onze gasten op Booking.com zijn unaniem heel lovend.”

Rijke flora en fauna

“De regio is best de moeite waard om te ontdekken. We zijn hier gelegen in de Haute-Vienne, in het Parc Naturel Régional Périgord-Limousin. Het gebied kent veel verschillende landschappen, maar ze zijn één voor één puur en oorspronkelijk.”

“De rijke en overvloedige flora en fauna zijn adembenemend. Natuurliefhebbers zijn wild van de ongerepte bossen, kristalheldere meren en schilderachtige wandelpaden.”

(lees verder onder de foto)

Zicht op de gîte Le Petit Bonheur. © gf

“Het is een waar paradijs voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur heeft de Haute-Vienne talloze kerkjes en vooral kastelen in het aanbod. Het prachtig gerenoveerde vijftiende-eeuwse kasteel van Rochechouart, dat nu dienst doet als museum voor moderne kunst, is een aanrader.”

“In de buurt van het kasteel vind je ook de gigantische krater die is ontstaan door de inslag van een enorme meteoriet, vele millennia geleden… Andere steden in de buurt zijn Limoges, Périgueux, Angoulême, Brantôme, Oradour-sur-Glane en Saint-Junien.”

Porselein uit Limoges

“Zo is Limoges, de hoofdstad van de Haute-Vienne, wereldwijd bekend om zijn verfijnde porseleinproductie. Voor culinaire ontdekkingsreizigers biedt de Haute-Vienne een scala aan smaakvolle ervaringen: lekkere foie gras, het alom geprezen Limousin-rundvlees, de vele ambachtelijke kazen, de Charentewijn… om er maar enkele te noemen.”

“Of je nu door middeleeuwse straten wil dwalen, wil genieten van de rust van de natuur, of je onderdompelen in lokale tradities, de Haute-Vienne heeft voor elk wat wils. We verschaffen onze gasten met veel plezier meer info over de streek, activiteiten en bezienswaardigheden.”

The post Stephanie en Dimitri runnen gîte Le Petit Bonheur in Haute-Vienne een jaar: “Ons kleine geluk in een adembenemende streek” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Enkele dagen na dodelijk voorval met riooldeksel op E42 deed andere chauffeur al aangifte van soortgelijk incident

Vijf jongeren uit Andenne, een stad in de provincie Namen, zijn opgepakt in het kader van het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur vrijdagnacht. De man overleed nadat een riooldeksel vanop een brug op de snelweg gegooid werd op de E42 tussen Andenne en Héron. Enkele dagen voordien vond op diezelfde plaats ook al een soortgelijk incident plaats,

Lees meer »

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

Eerste gevaarlijke xtc-pillen opgedoken op Extrema Outdoor

Op het dancefestival Extrema Outdoor zijn vrijdagavond laat op de led-schermen de eerste waarschuwingen voor een gevaarlijke pil verschenen. De pil ‘Matrix’ heeft een zeer hoge dosis MDMA, net als ‘de adelaar’, waarop een hakenkruis is afgebeeld. De politie Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft de verdovende middelen met de gevaarlijke substanties aangetroffen.

Lees meer »

“Hij begon zich meteen te verontschuldigen”: nieuwe details opgedoken over Songfestivalincident van Joost Klein

Er blijven maar nieuwe details opduiken over het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage van het Eurovisiesongfestival. Volgens nieuwe informatie die het dagblad ‘Aftonbladet’ te weten kwam, heeft Klein zich na het voorval verschillende keren verontschuldigd. Volgens enkele anonieme bronnen zou Klein meerdere keren “het spijt mij” gezegd hebben.

Lees meer »