LIVEBLOG WESTERLO-OHL. Gaat OHL op zijn elan door in het Kuipje?

OHL is de laatste twee wedstrijden goed op dreef. Aan Den Dreef wist OHL met het kleinste verschil te winnen van STVV. Pakken ze hun derde overwinning op een rij? Of wint Westerlo voor de eerste keer deze play-offs? 

Meer krantenkoppen in België

Carl Devos over doorrekening verkiezingsbeloftes: “Veel beloftes worden op de poef gedaan. We weten allemaal dat dat niet slim is”

De doorrekening van de verkiezingsvoorstellen door het Planbureau is goed nieuws voor de kiezer, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). “Het toont aan hoe verschillend de partijen dezelfde vraagstukken aanpakken.” Al zijn er volgens hem ook partijen die “de hemel beloven, maar langs geen kanten aantonen hoe ze die mogelijk maken. Dat is kiezersbedrog.” Welke partij komt als ‘winnaar’ uit de

Lees meer »

Studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars in Waregem

Waregemnaar Jasper Falepin (23) en Gil Feys (23) uit Zulte stellen een gloednieuw afhaalsysteem voor. De twee studenten Handelsingenieur willen er met hun ‘Versbox’ voor zorgen dat klanten van bijvoorbeeld bakkers en slagers op elk moment van de dag hun bestelling kunnen ophalen.
The post Studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Umicore gaat germanium helpen verwerken in Congo in ruil voor aankoopcontract van de kostbare grondstof

De Belgische metaaltechnologiegroep Umicore heeft een overeenkomst afgesloten met STL, een dochteronderneming van het Congolese staatsbedrijf Gécamines. Umicore zal technische steun verlenen in een nieuwe verwerkingsfabriek in Lubumbashi, in ruil voor exclusieve toegang tot het verwerkte germanium. Dat moet meer plaatselijke jobs opleveren in Congo en meer inkomsten voor Umicore.

Lees meer »

EK voetbal op groot scherm op speelplaats Sint-Bernarduscollege

Voetballiefhebbers kunnen in juni het Europees kampioenschap voetbal volgen op groot scherm op de speelplaats van het Sint-Bernarduscollege. Concreet worden de drie speeldagen van het Belgische elftal uitgezonden.
The post EK voetbal op groot scherm op speelplaats Sint-Bernarduscollege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Handelaars gaan samen voor kraaknette Ardooisesteenweg

Met het project Kraaknette Ardooisesteenweg zetten de handelaars van de Roeselaarse invalsweg een nieuwe stap naar een nette buurt. Donderdagochtend werd de campagne, waarbij onder andere affiches, stickers en opmerkelijke vuilnisbakken opduiken in het straatbeeld, gelanceerd. De handelaars van de Ardooisesteenweg pakten al eens uit met een peukenactie, maar zetten met een nieuwe campagne nog
The post Handelaars gaan

Lees meer »

KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’

Julie Vanloo heeft dinsdagnacht haar debuut gemaakt in de Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Met de Washington Mystics verloor ze op de openingsspeeldag met 80-85 van New York Liberty.
The post KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het Hoogland krijgt vernieuwd speellandschap

Het graspleintje in de wijk het Hoogland heeft plaats gemaakt voor een speellandschap. Die wijziging kadert in het project ‘Groene Prikkels’ van het Regionaal Landschap.
The post Het Hoogland krijgt vernieuwd speellandschap appeared first on KW.be.

Lees meer »