Gretig OHL verrast bleek Westerlo in het eigen Kuipje: 0-3

Westerlo en OHL zaten allebei in een goeie flow, maar het waren de Leuvenaars die zaterdagavond de positieve lijn doortrokken in het Kuipje. Twee vroege goals van Banzuzi en Miguel effenden het pad naar een belangrijke driepunter. OHL is nu al vijf duels op rij ongeslagen. Westerlo staat weer met beide voeten op de grond. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Bevrijding van vier Israëlische gijzelaars ontaardt in bloedbad: “Minstens 94 doden en 200 gewonden”

Bij de bevrijdingsactie van vier Israëlische gijzelaars zijn volgens de directeur van het Al Aqsa-ziekenhuis minstens 94 doden en 200 gewonden gevallen. “Het hospitaal is in een bloedbad veranderd”, stelt arts Tanya Haj-Hassan van de internationale hulporganisatie MSF (Artsen zonder Grenzen). “Het ziet eruit als een slachthuis, met overal bebloede patiënten en afgerukte ledematen.” Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Carl Devos over mini-regering van De Wever: “Hij wil kiezers overtuigen die vrezen dat N-VA het land jarenlang zal blokkeren”

Voorzitter van de Vlaams-nationalistische N-VA Bart De Wever herhaalde het gisteren nog tijdens de familiedag van zijn partij in Planckendael: hij wil premier worden van een mini-regering. Wat betekent dit, en waarom blijft het confederalisme cruciaal voor N-VA? Politicoloog Carl Devos (UGent) analyseert: “Het blijft een bizarre redenering, die dwars staat op wat N-VA al jaren zegt.”

Lees meer »

President Poetin dreigt met “asymmetrisch antwoord” als westerse wapens gebruikt worden in Rusland

De Russische president Vladimir Poetin heeft voor het eerst de internationale media toegesproken sinds de start van de oorlog met Oekraïne. Poetin zei dat hij geen grote veranderingen verwacht in het standpunt van de Verenigde Staten na de presidentsverkiezingen in november en hij dreigde met een asymmetrisch antwoord als er westerse wapens gebruikt worden op het Russische grondgebied.

Lees meer »

En plots is hond Mokka het uithangbord van élke partij

Voor elke partij een affiche, maar telkens een hondje in plaats van een politiek kopstuk. In een tuin in Turnhout zijn wel erg opvallende verkiezingsposters opgedoken. Een commerciële stunt van slotenmaker Kristof Tauwenberg, maar ook een sneer na het lokale geroddel over hem.

Lees meer »

Zeven kinderen gewond na aanrijding door auto in Frankrijk

In de Franse stad La Rochelle zijn woensdag zeven fietsende kinderen aangereden door een automobilist. Dat meldden de lokale autoriteiten. Drie kinderen raakten ernstig gewond, een van hen werd met levensbedreigende verwondingen per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, en ligt nog op intensieve zorg. Vier anderen liepen lichtere verwondingen op.

Lees meer »

Joëlle en Stefanie zien kinderwens na meer dan twee jaar in vervulling gaan: “Pittig en hels traject met happy end”

Joëlle Duran en Stefanie Deneker verwelkomen in het najaar hun eerste kindje. Wat in januari 2022 begon met een kennismakingsgesprek in de fertiliteitsafdeling, volgde er bijna 2,5 jaar later (eindelijk) een positieve zwangerschapstest. In de tussenperiode zat er een heftig parcours om hun kinderwens in vervulling te zien gaan. Nu getuigen ze openhartig over de rollercoaster van de voorbije jaren.<br

Lees meer »