Van Brecht Dewyspelaere en Godelieve Voet tot Martine Tanghe Karlos Callens: van deze bekende West-Vlamingen moesten we in 2023 afscheid nemen

In 2023 moesten we helaas afscheid nemen van heel wat West-Vlamingen. Van oud-minister Gilbert Bossuyt uit Menen tot stichter van de Brugse balletschool Olivia Geerolf en Raoul d’Udekem d’Acoz uit Zillebeke, de peter van koningin Mathilde, allerlei bekende gezichten, die we het afgelopen jaar voor het laatst zagen.

Klik op de foto om meer te lezen over de persoon waarvan we afscheid namen.

Copyright Archief/Johan Sabbe
Copyright Archief/Davy Coghe
Copyright Archief/Peter Maenhoudt
Copyright Archief/VBRO
Copyright Archief/ML
Copyright Belga Image
Copyright Archief/ACRS
Copyright Belga Image
Copyright Archief/Bart Bearelle
Copyright Archief/Maxime Petit
Copyright Archief/MP
Copyright GF
Copyright VRT
Copyright GF
Copyright Archief/Jan Dumolyn
Copyright Archief/Foto Kurt
Copyright Belga Image
Copyright Archief/Joke Couvreur
Copyright Archief/Davy Coghe
Copyright Archief/ACR
Copyright Belga Image

The post Van Brecht Dewyspelaere en Godelieve Voet tot Martine Tanghe Karlos Callens: van deze bekende West-Vlamingen moesten we in 2023 afscheid nemen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Reeks arrestaties in België en Nederland tijdens onderzoek autodiefstal waarbij wagens in container in Geluwe werden ontdekt

Op 25 augustus 2023 kwam er bij politiezone Arro Ieper een melding binnen over verdachte handelingen rond een zeecontainer die in Geluwe op een ongewone en afgelegen plaats in de buurt van de A19 stond. Bij de controle door de politie werden er in de container drie Toyota’s ontdekt die diezelfde nacht waren gestolen in Antwerpen en Nederland. Het parket

Lees meer »

Derde editie Boerenmarkt Avelgem

Op zaterdag 18 mei wordt de Boerenmarkt georganiseerd in het centrum van Avelgem. De gemeente organiseert in het kader van de Week van de Korte Keten al voor de derde keer een duurzame markt, vol producten van lokale boeren en producenten.
The post Derde editie Boerenmarkt Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA stelt vier nieuwe kandidaten voor, 13 plaatsen zijn al ingevuld

Ter gelegenheid van de activiteit ‘Tafelen met…’, deze keer met als gastspreker Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Izegem Bert Maertens, stelde N-VA vier nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor.
The post N-VA stelt vier nieuwe kandidaten voor, 13 plaatsen zijn al ingevuld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Zwevegem?

Hoe goed ben jij vertrouwd met Zwevegem en de deelgemeenten? Weet je waar je moet zijn voor een leuk feestje? Of wie Marcel Kint was? En wie zijn de ereburgers van Zwevegem? Weet je dit alles en veel meer, speel dan mee met onze op-en-top gemeentequiz van Zwevegem. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Zwevegem?

Lees meer »

André en Maria vieren briljanten huwelijk

Feest ten huize André Deflou (93) en Maria Decoster (89). Het koppel is 65 jaar getrouwd, goed voor een briljanten jubileum. André en Maria woonden een groot deel van hun leven, sinds 1965, in de Beekstraat in Moere. André was zelfstandig bierhandelaar en deed behalve z’n thuisdorp ook Gistel en Oostende aan. Tegelijk zorgde Maria
The post André en

Lees meer »

Autismevriendelijk festival Rock Sterre hoopt op 1.000 bezoekers: “Enkele mooie namen kunnen strikken”

GO! SBSO Campus Sterre, de Moorsleedse school voor kinderen met autisme, organiseert op vrijdag 24 mei de vierde editie van Rock Sterre. Op de affiche van het autismevriendelijk festival staan onder andere School is Cool en Ise, winnaar van De Nieuwe Lichting.
The post Autismevriendelijk festival Rock Sterre hoopt op 1.000 bezoekers: “Enkele mooie namen kunnen strikken” appeared first

Lees meer »

Zap Mama en Dreadzone worden headliners op Afro C Festival in Bredene

Bredene pakt dit jaar de draad van de wereldmuziek weer op. Het tweedaagse Afro C Festival brengt straks niet alleen bekende groepen uit de vier windstreken, bezoekers zullen er ook kunnen proeven van Argentijnse, Marokkaanse, Tibetaanse, Jamaïcaanse en Afro-Caribische specialiteiten. Op zaterdag is er ook een wereldculturenmarkt op het festivalterrein.
The post Zap Mama en Dreadzone worden headliners op

Lees meer »

Daders filmden groepsverkrachting van 14-jarig meisje en deelden beelden via Snapchat: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”

De groep minderjarigen die deelnam aan de groepsverkrachting van een 14-jarige in Kortrijk, heeft de feiten ook gefilmd en de beelden gedeeld op Snapchat, zo blijkt. “Dit heb ik nog nooit in mijn carrière meegemaakt”, zegt de advocate van een van de verdachten. Zes van hen zijn in een gesloten instelling geplaatst, vier kregen huisarrest.

Lees meer »

Fietsster (31) gewond na aanrijding met wagen in Roeselare

Op het kruispunt van de Ardooisesteenweg met de Fabrieksstraat in Roeselare kwam het vrijdagochtend omstreeks 7 uur tot een aanrijding tussen een fietser en een personenwagen. De fietsster, een 31-jarige vrouw uit Roeselare, kwam ten val en geraakte daarbij gewond.
The post Fietsster (31) gewond na aanrijding met wagen in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Binnenkort kennen we allemaal elkaars loon

In 2026 moeten alle Europese lidstaten ervoor zorgen dat hun loonbeleid hervormd is. En dat betekent ook dat bedrijven veel transparanter moeten worden over dat loonbeleid. Volgens HR-dienstenbedrijf SD Worx vindt bijna de helft van de Belgische werknemers het geen probleem om open en transparant te communiceren over de inhoud van hun loonpakket. Maar een vierde van de werknemers houdt

Lees meer »