Autismevriendelijk festival Rock Sterre hoopt op 1.000 bezoekers: “Enkele mooie namen kunnen strikken”

GO! SBSO Campus Sterre, de Moorsleedse school voor kinderen met autisme, organiseert op vrijdag 24 mei de vierde editie van Rock Sterre. Op de affiche van het autismevriendelijk festival staan onder andere School is Cool en Ise, winnaar van De Nieuwe Lichting.

Het tweejaarlijkse autismevriendelijk festival Rock Sterre is binnenkort aan haar vierde editie toe. Op vrijdag 24 mei palmt de school de omgeving van het gemeenschapscentrum De Bunder en de sporthal in Moorslede in voor een groots evenement.

“Het is belangrijk dat ook mensen met autisme kunnen genieten van een festival. Voor de organisatie van dit evenement nemen we heel wat autismevriendelijke initiatieven. Dat wil echter niet zeggen dat festival niet openstaat voor anderen. Iedereen is op vrijdag 24 mei welkom. We hopen zo’n 1.000 festivalgangers over de vloer te krijgen”, aldus Thomas Salomez van de organisatie.

Dankzij sponsors

Het evenement is opgedeeld in twee delen. Om 13.30 uur start Rock Sterre al voor de leerlingen van de school in de Passendaalsestraat. Zij kunnen volop genieten van de muziek van onder andere Michael Schack. Om 16.15 uur gaan de deuren open voor het grote publiek.

“We wisten enkele erg mooie namen te strikken. Zo komt School is Cool langs en ook Ise, winnaar van De Nieuwe Lichting, wisten we vast te leggen”, aldus Bram Brouckaert. Hij is al enkele edities een van de dragende krachten binnen de organisatie. “In vergelijking met de eerste editie pakken we het nu nog professioneler aan. We werken bijvoorbeeld met jetons en herbruikbare bekers. Rock Sterre is uitgegroeid tot een echt festival. Dat we zulke mooie namen naar hier kunnen lokken, hebben we te danken aan onze vele sponsors. Van plaatselijke bedrijven tot ouders van leerlingen, we zijn hen erg dankbaar voor de steun.”

Naast School is Cool en Ise staan ook Jazzavan, The All-Star Wedding Band, Lector en Atmos op de affiche. DJ Jazzavan zorgt tussen de optredens door voor de gepaste deuntjes.

Verkennen

Bij de organisatie van een autismevriendelijk festival komt heel wat kijken. “Het is belangrijk dat mensen met autisme ook even kunnen wegvluchten naar een veiligere zone. Zo voorzien we buiten bijvoorbeeld campingtentjes waar de festivalgangers even tot rust kunnen komen. Wie dat wenst, kan een hoofdtelefoon dragen om zo minder geluidsprikkels waar te nemen, en we voorzien zelfs zonnebrillen om de lichtprikkels af te vlakken”, aldus Bram.

De organisatie richt ook een Dobbel Area in waar de jongeren in groepjes gezelschapsspelletjes kunnen spelen. Voor de mensen met autisme is het ook belangrijk dat ze in een vertrouwde ruimte terechtkomen. Daarom worden de leerlingen op donderdagavond of op vrijdagvoormiddag al eens meegenomen naar de festivalsite om de plek te verkennen.

Tickets

Naast de muziek voorzien de organisatoren ook heel wat randanimatie. Aan de merchandisestand kan je een pet, bril of T-shirt van het evenement kopen. De leerlingen van de school kunnen voor 16 uur hun haar laten kleuren, een tatoeage laten zetten of zich laten schminken.

“Maar ook ludieke activiteiten zoals het sponsgooien of de jumpchallenge staan op het programma. We palmen ‘s middags ook de sporthal in. Leerlingen kunnen daar een leuk dansje inoefenen, zich wagen aan een wedstrijdje sumoworstelen, of een partijtje voetbal spelen.”

Wie tijdens het festival honger of dorst heeft, kan aanschuiven aan een foodtruck of een drankje halen aan de bar. Tickets kosten in voorverkoop tien euro en zijn verkrijgbaar via de cultuurdienst van Moorslede; ook in de school zelf kunnen tickets aangekocht worden. Ook de dag zelf kan men nog tickets kopen. Die kosten dan 12 euro.

Meer informatie omtrent het festival is te vinden via de website www.tersterre.be.

The post Autismevriendelijk festival Rock Sterre hoopt op 1.000 bezoekers: “Enkele mooie namen kunnen strikken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Steeds meer leerlingen problematisch afwezig op school

Meer leerlingen hebben vorig schooljaar aangeklopt bij het CLB dan voor de coronapandemie. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Centra voor Leerlingenbegeleiding. De CLB’s begeleidden ook opvallend meer leerlingen die problematisch afwezig zijn op school. Daarnaast is er een duidelijke stijging van het aantal geschorste leerlingen.

Lees meer »

Poetin aangekomen in China voor tweedaags bezoek

De Russische president Vladimir Poetin is in China aangekomen voor een tweedaags bezoek aan het land. Op beelden van de Russische televisie was te zien hoe Poetin door Chinese functionarissen werd verwelkomd toen hij uit zijn vliegtuig stapte. Over een rode loper liep hij vervolgens naar een klaarstaande auto.

Lees meer »

Zaak rond lasterlijke facebookberichten over oud-burgemeester Hooglede doorverwezen naar assisen

Beschuldigd worden van belangenvermenging, onder meer op Facebook. Voor oud-burgemeester van Hooglede Rita Demaré was dat erover, waarna ze besliste twee mensen voor de rechtbank te dagen voor laster. De rechter verwees de zaak nu door naar… het hof van assisen. “Ik ben vooral blij dat verwijten gestopt zijn.”
The post Zaak rond lasterlijke facebookberichten over oud-burgemeester Hooglede doorverwezen

Lees meer »

Hoogleraar met interesse voor wormen, maar ook in opspraak voor gesjoemel: wie is de gedoodverfde nieuwe premier van Nederland?

Witte rook in Nederland: er is na zes maanden eindelijk een politiek akkoord. Rest wel nog de vraag wie er premier zal worden. Volgens de Nederlandse media is er geen twijfel mogelijk: het zal de 67-jarige Ronald Plasterk uit Den Haag zijn. Wie is de ‘minister van Feesten en Partijen’, tegen wie verkiezingswinnaar Geert Wilders ooit een motie van wantrouwen

Lees meer »

“Weekendjes Parijs, gedrenkt in Dom Pérignon”: ex-topman De Voorzorg weet vandaag of hij voor corruptie naar rechter moet

De negen verdachten in het corruptiedossier rond de socialistische mutualiteit De Voorzorg, onder wie ex-topman Tony Coonen, horen vandaag van de Hasseltse raadkamer of ze voor een strafrechter moeten verschijnen. Coonen wordt aanzien als spilfiguur, die zich liet omkopen door vastgoedmagnaten. Al zou dat niet het enige zijn wat de ‘socialistische krokodil’, die in 2019 nog de kamerlijst voor sp.a

Lees meer »

Steeds meer leerlingen problematisch afwezig op school

Meer leerlingen hebben vorig schooljaar aangeklopt bij het CLB dan voor de coronapandemie. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Centra voor Leerlingenbegeleiding. De CLB’s begeleidden ook opvallend meer leerlingen die problematisch afwezig zijn op school. Daarnaast is er een duidelijke stijging van het aantal geschorste leerlingen.

Lees meer »

De (ervarings)deskundige die mensen met geld wakker wil schudden: “Je kunt een Sportpaleis vullen met baby’s en peuters die in armoede leven”

Armoedeporno. Zo omschreef hij het tv-programma waarin Natalia en Astrid Coppens van een minder gefortuneerd leven proefden. Tim ’S Jongers (42) heeft dan ook recht van spreken. Hij leefde zelf jarenlang in armoede. Vandaag weegt de Vlaming in Nederland mee op het armoedebeleid. En schopt hij “mensen met geld” een geweten met een boek waar je stil van wordt.

Lees meer »