Uitzonderlijk zware ochtendspits door regenweer: al 325 kilometer file op Vlaamse hoofdwegen

Er valt weer heel wat regen uit de hemel op donderdagochtend. De natte wegen veroorzaken verschillende files op de Vlaamse snelwegen, vooral richting Brussel. 

Meer krantenkoppen in België

Een startnota zonder correcties

Er is zondag het BK wielrennen met eigenlijk alleen maar Alec Segaert en heel misschien Yves Lampaert als enige West-Vlaamse kanshebbers, al onze aandacht gaat dit weekend toch maar weer naar het EK voetbal. En naar België-Roemenië morgen. Na de 0-1 tegen Slovakije is verlies géén optie, ook de vier beste derdes van de zes
The post Een startnota

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Rusland dreigt met hardere eisen als voorwaarden voor vredesgesprekken worden afgewezen

Het Kremlin heeft de druk op Oekraïne verhoogd met de dreiging dat het op nog meer gebied aanspraak zal maken. Alle vredesinitiatieven van president Vladimir Poetin zijn ook met de toestand aan het front verbonden, klinkt het. En de eerste topbijeenkomst over vrede in Oekraïne roept ertoe op “alle partijen” in het conflict te betrekken om een einde te maken

Lees meer »

Voetballers, tennissers en wielrenners zweren erbij: is augurkensap echt wondermiddel tegen pijnlijke spierkrampen?

De Engelse nationale ploeg doet er graag beroep op en ook in de tennis- en wielerwereld is het ‘toverdrankje’ bekend: augurkensap. Het zou wonderen verrichten tegen spierkrampen. Maar wat zegt de wetenschap hierover? Doet het effectief krampen verdwijnen? En hoe snel? Of zit het vooral tussen de oren van de sporters? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters dook in de wetenschappelijke literatuur.

Lees meer »

Jambon gaat federaal onderhandelen met De Wever

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft uittredend Vlaams minister-president Jan Jambon gevraagd om samen met hem de leiding te nemen over de toekomstige federale regeringsonderhandelingen. Jambon heeft die opdracht aanvaard, meldt de partij in een persbericht.

Lees meer »