Uitzonderlijk zware ochtendspits door regenweer: al 325 kilometer file op Vlaamse hoofdwegen

Er valt weer heel wat regen uit de hemel op donderdagochtend. De natte wegen veroorzaken verschillende files op de Vlaamse snelwegen, vooral richting Brussel. 

Meer krantenkoppen in België

210 festivalgangers betrapt met drugs op Tomorrowland, 18 mensen opgepakt omdat ze zonder ticket probeerden binnen te dringen

Het parket van Antwerpen en PolitieZone Rupel hebben een overzicht gemaakt van alle overtredingen die werden vastgesteld tijdens het eerste weekend van het dancefestival Tomorrowland. Daaruit blijkt dat 73 mensen gearresteerd werden om verschillende redenen en er voor meer dan 55.000 euro aan minnelijke schikkingen geïnd werd bij festivalgangers die betrapt werden op drugs.

Lees meer »

Brand in Anderlecht mogelijk ontstaan door oververhitting batterij

Vanmorgen is de brandweer van Brussel uitgerukt voor een brand in een loft op de 1e verdieping van een gebouw met 3 woonlagen in de Georges Moreaustraat in Anderlecht. De bewoners, een moeder en haar 2 jonge kinderen, werden tijdig gewekt door de aanwezige rookmelders. Mogelijk is de brand ontstaan door de oververhitting van een batterij.

Lees meer »

Cercle trapt seizoen op gang met gelijkspel op bezoek bij Kilmarnock in Europa League

Cercle Brugge heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De Vereniging bleef donderdagavond in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League – zijn eerste Europese duel in veertien jaar tijd – steken op een 1-1-gelijkspel tegen het Schotse Kilmarnock. De terugwedstrijd is volgende week in het Jan Breydelstadion.
The post Cercle trapt seizoen

Lees meer »

“Computer says no”: hoe CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zich tegen verplichte gemeentefusies kant en zo lokale verkiezingscampagne op gang trapt

Discretie was het codewoord voor de Vlaamse onderhandelingen, maar met een publiekelijke petitie tegen de verplichte gemeentefusies en een demarche voor de tv-camera’s verbrak CD&V-voorzitter Sammy Mahdi die afspraak. Dat het bij zijn toekomstige coalitiepartners N-VA en Vooruit voor wrevel zorgde, is bijzaak. Want met dit ballonnetje kon Mahdi zijn campagne voor de lokale verkiezingen op gang trappen.

Lees meer »

Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op een heerlijk hoorntje

Op de Zeedijk is Crèmerie Georges een gevestigde waarde onder ijsjeseters. Gestart met vijf smaken, zijn dat er vandaag vijf keer zo veel. Astrid Leplae vernieuwt dit aanbod regelmatig, onder het goedkeurend oog van Michel Casteleyn, de zoon van wijlen Georges.
The post Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op

Lees meer »

L&V Fashion uit Ingelmunster neemt Belgisch modemerk Zilton over

Het herenmodemerk Zilton, voorheen onderdeel van de failliet verklaarde modegroep Duror Fashion, wordt overgenomen door L&V Fashion, een modebedrijf uit Ingelmunster. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.
The post L&V Fashion uit Ingelmunster neemt Belgisch modemerk Zilton over appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sportieve Okra-fietsers gaan op daguitstap

Onlangs trokken 37 fietsers van Okra Woesten op daguitstap. De tocht ging richting Zoutenaaie, waar halt werd gehouden in Het hof van Eden voor een lekkere maaltijd. Na een zalige rit van 60 km kwam iedereen welgezind en veilig terug aan in Woesten. Door het supermooie weer was het puur genieten. (RVL/foto RVL)
The post Sportieve Okra-fietsers gaan op

Lees meer »

Jeanine en Walter uit Maldegem klinken op zestig jaar huwelijksgeluk

Walter Impens (85) en Jeanine Rodts (83) zijn zestig jaar getrouwd. Ze leerden elkaar kennen op tweede paasdag 1959. Toen ze samen met vrienden per fiets onderweg waren naar de paardenkoers in Oedelem sprong de vonk over.
The post Jeanine en Walter uit Maldegem klinken op zestig jaar huwelijksgeluk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Liveblog Olympische Spelen – Rapper Snoop Dogg draagt olympische fakkel, Belgische delegatie “wil beter scoren dan in Tokio”

Vanavond wordt tijdens een grote openingsceremonie in hartje Parijs het officiële startschot gegeven van de Olympische Spelen. De dag begon echter dramatisch. Na doelgerichte brandstichtingen op het Franse spoor is het hogesnelheidsnetwerk ernstig verstoord. Het BOIC heeft zijn sportieve ambitie uitgesproken: "Beter scoren dan in Tokio." Toen behaalde de Belgische delegatie 7 medailles.

Lees meer »

“Wonen in het centrum van Ieper is nog altijd betaalbaar”: vastgoedmakelaar Valentine Vancayzeele (30) over ondernemen in de Kattestad

Opgevoed met ondernemerszin in de papfles opende Valentine Vancayzeele al op haar 23ste haar eigen vastgoedkantoor. Zes jaar later kent de Elverdingse de Ieperse vastgoedmarkt op haar duimpje. “De Kiplinglaan en Leopold III-laan blijven toplocaties, maar het mooie aan vastgoed is dat er voor iedereen iets te vinden is.”
The post “Wonen in het centrum van Ieper is nog

Lees meer »

Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen 100 jaar de deuren: “Tijd om te genieten van momenten met de familie”

Als een laatste der Mohikanen sluit Vishandel Deconinck, de laatste vishandel van Komen-Waasten, eind juli de deuren. Met net geen 100 jaar op de teller, hebben Patrick (62) en Katrien (62) besloten om te genieten van een welverdiend pensioen. “Vis uit de Noordzee? Dat is bijna een uitzondering geworden.”
The post Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen

Lees meer »