André en Maria vieren briljanten huwelijk

Feest ten huize André Deflou (93) en Maria Decoster (89). Het koppel is 65 jaar getrouwd, goed voor een briljanten jubileum. André en Maria woonden een groot deel van hun leven, sinds 1965, in de Beekstraat in Moere. André was zelfstandig bierhandelaar en deed behalve z’n thuisdorp ook Gistel en Oostende aan. Tegelijk zorgde Maria voor een warm nest. In 2010 verhuisden ze naar een appartement in Gistel en sinds zo’n drie jaar vormt woonzorgcentrum Sint-Godelieve hun thuis. Samen hebben ze twee kinderen: Carine (63) en Martine (59). Er zijn ook twee kleinkinderen, Jill en Robbe. Die laatste heeft met Jack ook al voor een achterkleinkind gezorgd. Voor hun jubileum kregen André en Maria een brief van het koningshuis en een medaille. Het jubileum werd gevierd met een gezellige koffietafel. (TVA/ foto PM)

The post André en Maria vieren briljanten huwelijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Phishers stalen 24.000 euro van Annekes (48) bankreke­ning: “Erger is hoe we behandeld werden door de bank”

Banken komen amper één keer op de drie over de brug in dossiers waarin Ombudsfin – de ombudsdienst die de financiële sector zelf oprichtte – oordeelt dat slachtoffers van phishing hun geld moeten terugkrijgen. Bij Anneke Blanckaert (48) en haar gezin haalden phishers vier jaar geleden 24.000 euro van de rekening. Ze getuigt over hoe ze ondanks de steun van

Lees meer »

Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak: het is groot en spuwt vuur!”

Het proces in beroep tegen zeven leden van een grote Koerdische mensensmokkelbende, is met een sisser begonnen. De advocaat van een van de kopstukken, vond dat er te veel stukken in het dossier ontbraken. “Dit dossier is een draak: het is groot, lelijk en het spuwt vuur!”
The post Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak:

Lees meer »

Sint-Leonardusprocessie Zoutleeuw viert 750e verjaardag

In Zoutleeuw is de traditionele Sint-Leonardusprocessie door de straten getrokken. Het was een feesteditie, want de processie werd voor de 750e keer georganiseerd. Honderden figuranten beeldden scènes uit, uit het leven van Leonardus, een Franse kluizenaar en de patroonheilige van Zoutleeuw.

Lees meer »

Is er een negende planeet in ons zonnestelsel? “Het model zonder Planeet Negen komt niet eens in de buurt”

Wetenschappers claimen in een studie dat ze nieuw bewijs hebben gevonden voor een negende planeet in ons zonnestelsel. Wat hebben zij ontdekt? En hoe komt het dat we de planeet tot nu toe nog niet gevonden hebben? Astronome Leen Decin (KU Leuven) legt uit: “Sommige objecten in het zonnestelsel hebben bepaalde bewegingspatronen die we niet kunnen verklaren zonder een negende

Lees meer »

‘Bikepacker’ Steven fietste 812 kilometer met z’n mountainbike in amper 66 uur: “Je komt jezelf sowieso tegen, maar een klik maken en doorbijten”

In het dagelijks leven is hij boekhouder, maar in zijn vrije tijd zoekt Steven Demyttenaere resoluut het avontuur op. De 38-jarige Westrozebekenaar heeft een passie voor bikepacking-wedstrijden, waarbij hij met z’n mountainbike solo enorme afstanden aflegt. Afgelopen weekend nam hij deel aan ‘All Along The Watchtowers’, een loodzware route van 812 kilometer. Steven finishte na amper 66 uur.
The

Lees meer »

Nieuwe Kruispoortbrug lost Brugse bruggenmiserie niet op

Tegen 2028 wordt de Kruispoortbrug in Brugge vervangen door een nieuwe tafelbrug. Dat werd deze week aangekondigd tijdens een groot persmoment. Maar dat betekent niet dat het einde van de bruggenmiserie in zicht is. Daarvoor zijn er nog te veel werven. Een overzicht.
The post Nieuwe Kruispoortbrug lost Brugse bruggenmiserie niet op appeared first on KW.be.

Lees meer »